Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BAŠ GA BRIGA ŠTA VUČIĆ KAŽE

Prima pet plata, a odriče se jedne, i to one najmanje!

Autor: I. Kljajić - B. Rajić | 07.08.2014 - 15:59:00h | Komentara: 24

Uprkos odluci da može da obavlja samo jednu plaćenu funkciju, Dejan Đurđević, koji mesečno iz budžeta dobije više od 450.000 dinara, podneće ostavku na samo jednu funkciju i ostati bez svega 39.000 dinara.

Stranačko disciplinovanje koje je najavio lider naprednjaka i premijer Aleksandar Vučić trebalo bi najviše da zaboli Aleksandra Martinovića i Dejana Đurđevića, ubedljivo „najzaposlenije“ i najplaćenije javne funkcionere.

Dejan Đurđević

Dejan Đurđević | Foto: FoNet

Ali, uprkos Vučićevoj jasnoj odluci na Glavnom odboru da član SNS-a ne sme imati više od jedne plaćene javne funkcije, pojedini funkcioneri naprednjaka već najavljuju da će se odreći samo onih plaćenih javnih fotelja koje se u najužem smislu reči smatraju javnom funkcijom.

Aleksandar Martinović (SNS)  dovikivao je Marku Đurišiću (NDS): „Lopovi, lopovi!“. Ovaj  mu uzvratio istom merom

Aleksandar Martinović (SNS) dovikivao je Marku Đurišiću (NDS): „Lopovi, lopovi!“. Ovaj mu uzvratio istom merom | Foto: FoNet

 
Tako je Đurđević juče za „Alo!“ rekao da podržava odluku SNS-a, ali i najavio da će danas podneti ostavku jedino na mesto predsednika RIK-a, što je na podugačkom spisku njegovih mesečnih primanja iz budžeta najmanja stavka, svega 39.000 dinara.
- Da, podržavam ovu stranačku odluku. Odreći ću se RIK-a. Ovo ostalo nisu javne funkcije - kratko nam je objasnio Đurđević, koji svakog meseca napabirči neverovatnih 454.356 dinara, i to zahvaljujući angažmanima na beogradskom Pravnom fakultetu (vanredni profesor - 196.356 dinara), Republičkom sekretarijatu za zakonodavstvo (direktor - 97.000), Ministarstvu pravde (55.000, odnosno 70.000 po ispitnom roku kao član dve komisije).

dejan đurđević

Šta kaže šef, to nije toliko bitno

Jedino članstvo u Nadzornom odboru JP „Službeni glasnik“ obavlja volonterski.
Slična odluka je i pred poslanikom SNS-a Aleksandrom Martinovićem, koji neće moći da zadrži svih sedam funkcija koje trenutno obavlja i koje idu na teret budžeta.

Gašić: Ni ručak o trošku građana!


Član Predsedništva SNS-a Bratislav Gašić kaže da odluka da nijedan član stranke ne može da ima više od jedne plaćene javne funkcije pokazuje visok stepen stranačke odgovornosti.
- Ne, ne očekujem nikakve turbulencije u stranci zbog toga - kaže Gašić.
On je naveo da bi ceo proces trebalo da se zavši do sredine septembra i da će SNS upravo svojim primerom pokazati odgovornost prema državi. Prema Gašićevim rečima, nijedan njihov ministar, počev od premijera, nema za 100 dana Vlade nijedan ručak plaćen o trošku države, nema troškove reprezentacije, ni dnevnice za službena putovanja.
 

I on će morati da okrnji mesečna primanja koja iznose čak 322.830 dinara, a ubira ih u Skupštini opštini Ruma (25.000), „Galenici“ (64.830), Agenciji za privatizaciju (54.000), Skupštini Srbije (30.000) i na Pravnom fakultetu u Novom Sadu (109.000 za tri različite pozicije). Martinović juče nije želeo da komentariše Vučićeve „ekstremne mere“.

Mnogo jednostavniju dilemu imao je šef naprednjaka u Skupštini Zoran Babić, koji je do sada primao poslaničku platu od 110.000 dinara mesečno i naknadu za funkciju predsednika Nadzornog odbora SP „Lasta“ od 108.050 dinara. On za „Alo!“ kaže da će rado poslušati sugestije premijera i odreći se jedne funkcije.
- Ostaću da radim u parlamentu i smatram da i ostali funkcioneri treba da urade isto - kaže Babić.
Na spisku funkcionera SNS-a sa više funkcija je i Igor Bečić, koji kao poslanik u Skupštini prima 30.000 dinara, u „Srbijagasu“ kao službenik zarađuje 130.000 dinara i kao član Upravnog odbora A.D. „Informatika Beograd“ inkasira još 75.000 dinara. On juče nije bio dostupan da     komentariše stranačku odluku.
 

Srbi veći foteljaši i od Crnogoraca!


Računica pokazuje da je svaki 185. građanin Srbije funkcioner i svake godine njihov broj raste. Po broju fotelja, Srbija je među liderima u regionu, a registri pokazuju da ih imamo duplo više po glavi stanovnika nego Crnogorci.
 

Poslednji komentari
  • jovan Vreme: 07.08.2014 16:48h

    Dobro je da ste ptkrili da je predsednik RIK-a clan SNS-a ! Sad je jasno otkuda bajni rezultati na izborima i izjava iz DSSa da je bilo nevidjenih muljanja na glasackim mestima, koju je objavio samo "Danas"!

  • pele Vreme: 07.08.2014 17:51h

    Treba napraviti wc papir sa likovima politicara i eto resenja za novu fabriku, morali bi zaposliti 3000 radnika da stignu nastampati slike, ali na zalost vi dospodo ne bi mogli biti u upravnom odboru te firme.

  • jovan Vreme: 07.08.2014 18:34h

    Izgleda ste vi g-dine Martinoviću u SNS ušli zbog ljubavi prema novcu.Da li osećate imalo stid i sram zbog primanja pet visokih plata,dok se stotine hiljada stanovnika Srbije, bori da svojoj deci obezbedi samo jedno parče hleba dnevno. Imate li vi i vama slični imalo časti i poštenja, šta osećate dok u skupštini napadate bivše kolege iz drugih stranaka koji su radili isto što i vi, drugim rečima otimali od sirotinje.Gadite mi se. Napuštam SNS sa osećajem gađenja što u stranci sede takvi ljudi.

  • Драгомир Vreme: 07.08.2014 18:48h

    Када сам чуо да многи имају по неколико разноразних примања нисам веровао?Вероватно им се редовно уплаћују паре а да никада то нису ни радили?Чим испуниш услове за пензију нема виде нигде да те видимо?Колико пензионера спава у скупштини и примају плате.Колико пензионисаних полицајаца и војних лица раде и заузимају место младима?Небројено!И тако миц по миц да се отклоне безобразлуци па ће пензије ићи на више а не да се смањују?

  • osiromasen Vreme: 07.08.2014 19:15h

    Bogom dat,ljudi leze bez posla a on na 5 funkcija,Ako nema takog kadra u Srbiji,uvesti kizneze po znatno jeftinijoj ceni rada.Za taj novac dobili bi pun kombi radnika.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP