Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

A, ŠTA KAŽE DRUGA STRANA?

Prištinski mediji: Bez sporazuma u Briselu

Autor: Beta | 24.06.2015 - 10:21:00h | Komentara: 1

U poslednjoj rundi razgovora premijera Kosova i Srbije Ise Mustafe i Aleksandra Vučića nije postignut nijedan sporazum, ali bi do ponedeljka, kada treba da bude održan sledeći sastanak, premijeri trebalo da pripreme dogovore koji će tada biti formalizovani, pišu danas prištinski mediji.

Koha Ditore

Koha Ditore | Foto: Profimedia.rs

U Briselu su juče Mustafa i Vučić razgovarali o Zajednici srpskih opština, telekomunkacijama, energetici i "Parku mira" na mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.

Dnevnik "Koha ditore" prenela je i da je i ova runda razgovora premijera Kosova i Srbije prošla a da "nije postignut ni jedan sporazum o četiri teme koje su bile na dnevnom redu.
 - Na marginama razgovora potpisan je sporazum o osiguranja vozila - prenela je "Koha", koja saznaje da će sledeći sastanak dvojice premijera biti održan u ponedeljak i da "do tada Mustafa i Vučić treba da pripreme dogovore koji će se na tom sastanku formalizovati".
Dnevnik "Epoka e re" piše da su Kosovo i Srbija postigle sporazum o slobodi kretanja i da se u suštini radi o sporazumu o osiguranju vozila.
List "Bota sot" piše da dvojica premijera juče u Briselu nisu postigli sporazum ni o jednoj tački o kojoj su razgovarali i prenosi izjavu visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini da će se u narednim danima sporazumi finalizovati.
U sličnom tonu i kratko o susretu piše i dnevnik "Kosova sot".
Dnevnik "Zeri" prenosi izjave neimenovanih evropskih zvaničnika da je tokom jučerašnjeg susreta Mustafe i Vučića "došlo do nazadovanja što se tiče teme formiranje Asocijacije/Zajednice srpskih opština".
Elektronski mediji u Prištini i sve televizije s nacionalnom frekvencijom juče su svoje udarne informativne emisije počinjele vestima o susretu Vučića i Mustafe.
Poslednji komentari
  • Nikola Vreme: 25.06.2015 23:53h

    Ovi iz SNS-a u Jagodini samo se medjusobno prepucavaju. A nijednu akciju nisu uradili niti se zna ko kolo vodi. Ustvari cuo za jednu oko Nove Godine gde je FEMAN finansirao paketice. Ljudi zele da vide rad i energiju a ne prepucavanje putem novina.Jadno....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP