Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAPREDNJACI NUDE BIVŠEM FUNKCIONERU LDP-A MESTO U DIPLOMATIJI

Prokić bira
ambasadu!

Autor: M. D. - I. K. | 16.05.2013 - 14:16:00h | Komentara: 3

Bivši visoki funkcioner Liberalno-demokratske partije Nenad Prokić mogao bi da se domogne ambasadorske fotelje! Kako “Alo!” saznaje, njemu je poslednjih nedelja nuđeno nekoliko diplomatskih odredišta u upražnjenim misijama u Švajcarskoj, Danskoj i Slovačkoj, ali nekadašnji blizak saradnik Čedomira Jovanovića još nije prelomio da li će nakon poslaničkog i profesorskog staža da upliva i u ambasadorske vode.

Nenad Prokić

Nenad Prokić | Foto: Dimitrije Goll

Bivšem saradniku Čedomira Jovanovića ponuđeno mesto
ambasadora u Švajcarskoj, Danskoj ili Slovačkoj

- Nakon što je Prokić vrlo burno napustio LDP i raskrstio sa Čedom, počeo je sve pohvalnije da se izražava o reformskom kursu nove vlade i posebno Vučiću. Kao što je poznato, on ga je u više navrata i zvao da se s njim konsultuje o pojedinim važnim državnim pitanjima i sve je vidljivije njihovo međusobno uvažavanje. Prokićevo iskustvo i važni politički kontakti otvorili su mu put i preporučili ga za ambasadorsku funkciju. Prvo je u opticaju bila Švajcarska, a kao najnovija pominju se nameštenja u Danskoj i Slovačkoj, a na njemu je da izabere. Ipak, Prokić se za sada ne izjašnjava - navodi naš izvor blizak diplomatskim krugovima.

Bivši član Predsedništva LDP-a juče nije bio previše raspoložen za priču o ovoj temi.

- Niko mi ništa nije nudio. Imam svoj posao na fakultetu i to mi je dovoljno - kratko je prokomentarisao Prokić.

Prokić i Čeda

Sad mu je mnogo bliži Vučić: Jovanović i Prokić iz vremena kad su delili iste političke stavove

 

Fotelje čekaju
ambasadore

Ambasadorska mesta u Švajcarskoj, Danskoj i Slovačkoj su upražnjena. Vida Ognjenović je još u februaru opozvana sa dužnosti ambasadora u Kopenhagenu, Radmila Hrustanović u aprilu iz Bratislave, a Milanu St. Protiću istekao je mandat u Bernu.

Međutim, on ne krije da je u poslednje vreme postao blizak prvom potpredsedniku Vlade i lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću, a pohvale na njegov račun nedavno je uputio i sam vicepremijer, koji ga je istakao u nedavnom autorskom tekstu povodom Dana Evrope. Ova novopečena bliskost bivših političkih oponenata bila je povod i za prepucavanje Prokića i njegovog dojučerašnjeg stranačkog šefa Čedomira Jovanovića. Tada ga je lider LDP-a optužio da krišom šuruje s Vučićem da bi za sebe izmolio “neku funkciju”.

- Kod Vučića sam bio na njegov poziv. Bio je prisutan i predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić. Vučić nas je pozvao nakon osme runde pregovora Beograda i Prištine u Briselu da bi nam rekao šta će biti njegovi koraci - pravdao se tada Prokić, uz ogradu da Vladu nije posećivao tajno, niti ima status Vučićevog savetnika.

- Potpredsednik Vlade želi da se o nekim pitanjima konsultuje sa što više ljudi, da bi čuo razna mišljenja. Nastaviću da pomažem i podržavam sve one koji se trude da modernizuju Srbiju - poručio je nedavno ovaj dramaturg.

Talas novih imenovanja
Jedan od mnogih diplomata koji se na talasu profesionalizacije ove mreže vraća ambasadorskom pozivu je i Branko Branković, nekadašnji ambasador u UN. On će, kako saznajemo, biti na čelu srpske misije u Bukureštu. Sredinom leta i bivši šef BIA Rade Bulatović sešće u ambasadosrsku fotelju u Kijevu. Novi ambasador u Parizu biće Rajko Ristić, koji je bio vicekonzul u Lionu i konzul u Solunu. Ambasador Srbije u Mađarskoj biće Rade Drobac, koji već dugo radi Ministarstvu spoljnih poslova.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 16.05.2013 16:48h

    a svi mislili da ce da radi kod kineza za 15 hiljada.,pride ne prijavljen

  • nana Vreme: 17.05.2013 09:04h

    slihto se slihto a posto vucic to nevoli,prokic ide u ambasadore !

  • gavrilovic Vreme: 17.05.2013 11:29h

    Taj nece propasti.Pokvarenjak.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP