Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NADMETANJE ZA FOTELJU KOD VUČIĆA RASTURILO PRIJATELJSTVO

Prokleta je vlada ta što razdvoji druga dva

Autor: B. Jelovac | 07.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 27

Nekadašnjim saradnicima, lideru SPS-a Ivici Dačiću i lideru NDS-a Borisu Tadiću, poslednjih nedelja samo fali Halid Bešlić da im otpeva malo izmenjenu verziju svoje pesme koja bi glasila „Prokleta je Vlada ta, što razdvoji druga dva“.

„Zaboravi,  zaboravi,  da  smo se ikad voleli ludo“:  Tadić i Dačić

„Zaboravi, zaboravi, da smo se ikad voleli ludo“: Tadić i Dačić | Foto: FoNet

Iako je Tadić četiri godine vladao u koaliciji sa Dačićem i govorio da je njihova koalicija najčvršća na političkoj sceni Srbije, danas su bivši „drugovi“ po njegovom mišljenju uvreda za politički život Srbije. Ni njemu, međutim, Dačić na ove prozivke nije ostao dužan, nazivajući ga jednim od „bogova demokratije“, za koje ne postoji vakcina koja bi ih vratila u vlast.

„Ko gubi, ko gubi, ko  gubi, mora tugu kriti“: Ko će kome uvaliti  rampu u kampanji

„Ko gubi, ko gubi, ko gubi, mora tugu kriti“: Ko će kome uvaliti rampu u kampanji | Foto: Nenad Đorđević

Brojne fotografije iz vremena zajedničke vlasti ipak govore o harmoničnom i vrlo prisnom odnosu lidera sadašnjeg NDS-a sa liderom socijalista, počev od potpisivanja Deklaracije o političkom pomirenju DS-a i SPS-a, koju je Tadić nazivao istorijskom, preko proslave 20-godišnjice SPS-a, kada im je poželeo da traju večno. Međutim, i osim državničkih susreta koji podrazumevaju ljubaznost, gotovo da se ne može pronaći nijedna kritika koju je uputio socijalistima u to vreme, u vezi sa njihovim radom u tadašnjoj Vladi.

Tadić i Dačić

Tadić i Dačić | Foto: Vesna Lalić

Štaviše igrao je i košarku sa Dačićem, ali i uživao u aprilu 2012. na koncertu Ane Bekute u Centru Sava. Tik uz Milutina Mrkonjića iz prvog reda tapšao je Dačiću, kojeg je Bekuta izvela na binu da otpevaju „Jorgovane“. „Ljubav“ između dvojice lidera „pukla“ je kada je Dačić prošle godine formirao Vladu sa SNS-om, ali su varnice između bivših partnera kulminirale u sadašnjoj predizbornoj trci u kojoj se „traži najbolja mlada“ za naprednjake.

„Jednom si rek‘o,  al‘ si poreko, da sam  za tebe jedini“

„Jednom si rek‘o, al‘ si poreko, da sam za tebe jedini“ | Foto: Masanori Jošida

NDS: Od SPS-a više nema nikakve koristi!

Boris Tadić je već više puta objasnio da je ulazak u vladu sa SPS-om ranije bio koristan jer je to bio jedini način da se jedna nacionalistička stranka prevede u proevropsku kako bi se smirile tenzije u društvu i kako bi bio postignut konsenzus o najznačajnijim nacionalnim i strateškim ciljevima. Alternativa je bila vlada SPS-a, DSS-a i SRS-a.Danas od SPS-a nema više nikakve koristi, a šteta koju njihova politika proizvodi je očigledna u svim sferama za koje su nadležna njihova ministarstva - kaže Marina Komad, medijski savetnik Borisa Tadića.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 07.03.2014 08:06h

    Pa sta je vama..cela ta sarada je -politika...pale narod...ne bojte se ,drigovi znaju kako da se ponasaju na sceni,a kako da podele jagnje..u kafani..na terenu

  • vojvodinausrcu Vreme: 07.03.2014 08:14h

    Tadic bi po svaku cenu da udje u vlast, nisu se on i njegovi ministri dovoljno obogatili pa hoce jos...Malo je bilo dugi niz godina na vlasi...

  • bonton Vreme: 07.03.2014 08:28h

    Tadic je sramota ja politicku scenu Srbije! Do juce drvljem i kamenjem na Vucica, a danas zelja za Vladu pod Vucicem!!!!! Prodao si svoje za TEPSIJU RIBE zarad malo licne koristi!!! Tako je, neka ti Vucic plati vilu na Dedinju!!!

  • trofej Vreme: 07.03.2014 08:31h

    Ko jos Tadica shvata ozbiljno ljudi???? Napravio je kurslus od Srbioje za vreme svog mandata! Malo li je bilo 12 godina lopovluka???!!!!!

  • gidra Vreme: 07.03.2014 08:33h

    Hvala Bogu da Dacic nece sa Tadicem! Dacic je jedini politicar koji iole vredi! Video je i uvideo kakav je Tadic lopov, te nece u isti kos sa mafijom!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP