Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAPETO

Protesti u Preševu, Albanci napali manastir!

Autor: D.D. / Beta | 21.01.2013 - 09:23:00h | Komentara: 6

Politički lideri Albanaca sa juga Srbije najavili u podne protest u Preševu zbog uklanjanja spomenika pripadnicima OVPBM. Predstavnici Albanaca najavili da će uz pomoć međunarodne zajednice nastaviti da se "bore za svoja prava".

Preševo

Protesti u Preševu zakazani za podne

Poslanik Partije za demokratsko delovanje u Skupštini Srbije Riza Halimi rekao je juče, posle sastanka lidera albanskih partija sa juga Srbije, da će danas u Preševu biti održan miting na kome će biti predloženi dalji koraci.

Predstavnici tih partija će na današnjem mitingu, koji će biti održan na mestu gde je stajao spomenik, predložiti rešenja građanima Preševa, rekao je Halimi.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da je bezbednosna situacija u Preševu stabilna i da su događaji na jugu Srbije unutrašnja stvar države.

Glavni pregovarač - Ivica Dačić

Premijer Srbije - Ivica Dačić | Foto: A. Isaković

"Bezbednosna situacija je stabilna. Zar mislite da bezbednosna situacija može zavisti o spomenika? Jadna bi to zemlja bila", kazao je Dačić novinarima posle sastanka sa oficirima za vezu i predstavnicima stranih zemalja i dodao da nema razloga za bilo kakvu eskalaciju sukoba.

On je poručio da je Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom i da je to njena snaga a ne slabost, kao i da razgovori Beograda i Prištine namaju nikave veze sa jugom Srbije.

Napali manastir!
Grupa Albanaca, protestovala je sinoć u Ðakovici zbog uklanjanja spomenika pripadnicima OVPMB u Preševu. Jedan deo protestanata pokušao je napad na manastir uspenja presvete Bogorodice. Kako je rekao predsednik opštine Ðakovica Ðokica Stanojević, Albanci su se okupili oko 20 sati, a napad na manastor sprečila je policija i međunarodne snage bezbednosti. Stanojević je kazao da je deo okupljenih Albanaca krenuo ka manastiru u kome se nalaze četiri monahinje, ali da su ih u pokušaju napada sprečile jake snage kosovske policije i pripadnici Kfora.

Poslednji komentari
  • Aleksandar Vreme: 21.01.2013 09:42h

    poznata siptarska hrabrost - krenuli na manastir u kome ima cetiri monahinje! uuuuu, svaka cast majstori! a gde ste bili kad vam je doslo 200 zandarma!? malo ste pajkili ili ste se sakrili pod kaput i cekali da prodje?

  • CICOVIC Vreme: 21.01.2013 09:50h

    KAKVA JE ONO RAKETA NA SLICI IZA OKLOPNOG TRANSPORTERA.ZAR ALBANCI IMAJU I TESKO NAORUZANJE

  • marko Vreme: 21.01.2013 10:53h

    Zasto se nevodi proces protiv Hasim Tachija i njegovog Harema ?

  • Milica Vreme: 21.01.2013 11:35h

    E, doslo vreme da i Srbija ima tvrdu vlast koja ne da svoje, a nece ni tudje. Svoje brani i ljudski i muski, a kome nije pravo neka zatvori vrata sa spoljne strane Srbije. Nemoj posle da bude: kuku majko lose su nas ucili...

  • Jelena Vreme: 21.01.2013 14:42h

    Ivice Dacicu, to nije bilo kakav spomenik, to je jos jedna krecna jama sa koje, na zalost, visimo. Lako je rugati se onima koji sa nje vise, i to iz udobnih fotelje sa kojima ste srasli, svi vi. Ljudi su sa razlogom uplaseni. Nemojte se rugati tome. Mi odlicno vidimo gde nas je dovela podrugljivost srpske politicke elite, a oholost ostalih belosvetskih. Narodu, koji krepa u bedi izmrcvaren od svih tih bezumnih postupaka, ovo nije ni malo smesno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP