Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

RASKOLI U DS-U NE JENJAVAJU

Protivkandidat Đilasu - Vučkovićeva ili Pajtić?

Autor: M. Keranović | 18.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Raskoli i podele u Demokratskoj stranci ne jenjavaju, a varnice su sevale i na početku novog skupštinskog saziva.

Ko će kome  na crtu: Vučković,  Pajtić i Đilas

Ko će kome na crtu: Vučković, Pajtić i Đilas | Foto: FoNet - Nenad Đorđević

Naime, na prvom sastanku poslaničkog kluba DS-a preglasan je predlog Dragana Đilasa da njegov zamenik u Skupštini bude Borislav Stefanović, pa je za zamenika šefa poslaničke grupe izabrana Nataša Vučković, koju su podržali, između ostalih, Dragoljub Mićunović, Bojan Pajtić, Balša Božović i Dragan Šutanovac. Inače, deo članstva DS-a kao Đilasovog protivkandidata u trci za predsednika DS-a vidi ili Pajtića ili Vučkovićevu.


Zahtev za promene


Kako „Alo!“ saznaje, članovi DS-a, kojima nije bliska politika Dragana Đilasa, u sredu su počeli sa potpisivanjem takozvanog Zahteva za promene, u kojem se, između ostalog, navodi da potpisnici traže korenitu promenu politike stranke, ali i odlaganje radne i izborne skupštine, ali i održavanje neposrednih izbora.

Oko toga ko treba da bude šef poslaničke grupe DS-a, nije postojala dilema, pa je Đilas na to mesto jednoglasno izabran. Međutim, kada je posle toga on za svog zamenika predložio Stefanovića, nastao je problem jer su, kako navodi naš izvor, Mićunović, Pajtić, Šutanovac i Božović smatrali da to treba da bude neko od potpredsednika i predložili Natašu Vučković.


- Usledila je rasprava i na kraju glasanje sa rezultatom 9:8 za Vučkovićevu - navodi izvor „Alo!“.


Za Vučkovićevu su glasali i potpredsednici stranke - Dejan Nikolić i Goran Ćirić, zatim Vesna Marjanović, Jovana Jovanović, ali i sama Vučkovićeva, dok su na strani Stefanovića, osim njega, bili Đilas, potpredsednici stranke Jovan Marković i Vesna Martinović, zatim Miodrag Stojković, Gordana Čomić, Aida Ćorović i Milan Petrić.

Inače, svađe u DS-u ukazuju da se u ovoj stranci vode dve politike - jedna Dragana Đilasa i njegovih sledbenika i jedna oko koje su se okupili Mićunović, Pajtić, Božović, Nikolić, Ćirić, kao i Vučkovićeva i Marjanovićeva.

- Koja od te dve politike je prihvatljiva većini članstva znaće se na izbornoj skupštini. Deo članstva kao Đilasovog protivkandidata već vidi ili Bojana Pajtića ili Natašu Vučković. Naime, i Bojan i Nataša su na istoj strani, a ko će od njih dvoje i biti kandidat i stati na crtu Đilasu izjasniće se članstvo, odnosno odbori. U blagoj prednosti je Pajtić, koji je zamenik predsednika i dobro poznaje stranku, ali bi i Nataša bila ozbiljan kandidat - kaže naš izvor.
Drugi naš sagovornik iz DS-a navodi da dešavanja na poslaničkom klubu ukazuju na početak kampanje pred izbornu skupštinu stranke koja je zakazana za 31. maj.

Živković i Pavićević napustili Đilasa

Zoran Živković i Vladimir Pavićević iz Nove stranke koji su bili na listi DS-a neće biti u poslaničkom klubu demokrata. Naime, oni će u Skupštini Srbije biti samostalni poslanici Nove stranke.

Poslednji komentari
  • Miljenko manjina Vreme: 18.04.2014 12:05h

    Ovaj poslednji slucaj neslaganja oko zamenice jasno pokazuje da se u DSu stvari produbljuju sve vise i da je mogucnost dodatnog cepanja stranke sve izvesnija. Uglavnom vidi se spremnost pojedinaca da sve urade da bi se dokopali mesto sefa stranke. A samo jedno nisu spremni da priznaju svoje greske i pocnu da se menjaju.

  • Miljenko manjina Vreme: 18.04.2014 12:08h

    Situacija cepanja i nesloge u DSu nije jedina. To vlada u svim opozicionim partiama. Vidimo cepanje NDSa i Canka i zelenih. Tu je i pocetak razdvajanja SPSa od ostatka koalicije koji nece u vladu uci. To sve dolazi zbog toga sto ljudi nece da se promene i rade drukcije. Proslo je vreme lagodnog zivota na ledjima ovog naroda. Dolazi vreme odgovornog rada, stednje i samoodricanja.

  • Maja Vreme: 18.04.2014 12:15h

    Umesto da rade kao tim, što bi trebalo da su, oni se takmiče za vlast unutar stranke.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP