Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

HRVATSKA MINISTARKA TVRDI

Pusić: Svaka normalna politika podržava Oluju

Autor: Tanjug | 17.07.2015 - 22:46:00h | Komentara: 3

Hrvatska na godišnjicu akcije "Oluja" slavi svoje oslobađanje od tuđe okupacije i u tome očekuje ne samo razumevanje, nego i podršku svake normalne politike, izjavila je danas u Zagrebu hrvatska ministarka spoljnih i evropskih pooslova Vesna Pusić.

Vesna Pusić

Vesna Pusić | Foto: Profimedia

- Hrvatska slavi svoje oslobadjanje od tudje okupacije i u tome očekuje ne samo razumevanje, nego i podršku svake normalne politike, jer ne vidim koja bi politika mogla tvrditi da je dan tuge onaj dan u kojem se neka zemlja oslobodila strane okupacije i činjenice da je bila razlomljena na pola, rekla je Pusić u odgovoru na pitanje novinara TV stanice N1 da prokomentariše izjavu srpskog premijera Aleksandra Vučića da je za Srbiju godišnjica "Oluje" najtužniji dan u istoriji.
 
- Ne razumem njegovu izjavu, jer smatram prirodnim da svaka zemlja, pa i Hrvatska, slavi godišnjicu teritorijalnog ujedinjenja zemlje, koja je pre toga bila pod okupacijom takozvane Jugoslavenske narodne armije, koja se u međuvremenu bila pretvorila u vojsku Slobodana Miloševića, i paravojnih jedinica. To je ono što mi slavimo. Ne slavimo tragedije koje su proživeli pojedinci, kojih, nažalost ima u svim ratovima i zato je jako važno ne započinjati ratove, jer kad se rat započne, strada puno ljudi, istakla je ona.
Pusić je naglasila da je tokom rata stradalo mnogo ljudi u Hrvatskoj, hrvatskih građana i Hrvata.
- Brojni hrvatski građani srpske nacionalnosti koji su u tom razdoblju otišli iz Hrvatske sad se, na sreću, vraćaju svojevoljno, jer procenjuju da im je tu bolji život i dobrodošli su, jer je to njihova zemlja, navela je ona.
Poslednji komentari
  • mile Vreme: 18.07.2015 04:46h

    "čega se pametan stidi....."

  • Драгомир Vreme: 18.07.2015 05:57h

    Сестро српкињо,која то нормална политика има подршку усташа под воћством мађара Фрање Туђмана која протера сопствени српски народ?Ни једна што се да чути како се отказују учествовања НАТИНИХ земаља!А оно што је остало српскога народа прогласи се за националну мањину?СРБИН СРБИНУ НАЦИОНАЛНА МАЊИНА?Сви говоре српским језиком!Добро,ту и тамо у речи се убаци непотребно слово Ј или се нека слова мало испремештају или избаце и ето ХРВАТСКОГ ЈЕЗИКА?Али,врага,не доби хрватски језик признање самосталности!

  • bube Vreme: 18.07.2015 12:02h

    Sestro slatka, bolest koju imate ne moze niko da vam pomokne. Ni na onaj svet nema vam pomoci. Vi ste vazali GERMANA i time se ponosite, zato zbogom ......

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP