Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

Domaćinski

Putin poslužio Tomu slatkim od šišarki!

Autor: F.B. / B.M. | 12.09.2012 - 17:47:00h | Komentara: 0

Predsednik Rusije Vladimir Putin se pokazao kao pravi domaćin. Pored kavijara, lososa, jagnjećih kotleta i ostalih đakonija kojima je poslužio predsednika Srbije Tomislava Nikolića, svom gostu je pokazao i velelepnu plažu posutu srebrnim šljunkom, a na specijalnoj trpezi našao se i redak specijalitet - slatko od mini šišarki, saznaje “Alo!”.

Pričaj mi o...ekonomiji!

Pričaj mi o...ekonomiji! | Foto: Rojters

Tokom radnog ručka bio je poslužen kavijar, losos i jagnjeći kotleti. Ručak je prošao u prijateljskoj atmosferi i ćaskanju dvojice državnika. Putin je želeo da predsedniku Srbije pokaže sve lepote Sočija, pa su se od njegove rezidencije spuštali liftom 40 metara do plaže posute srebrnim šljunkom okružene palmama i oleandrima - otkriva jedan od članova srpske delegacije koja je posetila Rusiju.

Zvanična Nikolićeva poseta Putinu priređena je u letnjoj rezidenciji ruskog predsednika u Sočiju i domaćin je za dobrodošlicu, kako običaji nalažu, svom srpskom kolegi pripremio poslasticu - slatko od mini šišarki gorko-slatkog ukusa, koje je Nikolić prvi put probao.


Naš izvor navodi da su Nikolić i Putin, osim o politici i ekonomiji, razgovarali o kulturnoj razmeni, promociji ruskog jezika u Srbiji i pravoslavnoj duhovnosti. Prema saznanjima Tanjuga, jedan od rezultata ove posete je i dogovor da Rusija odobri kredit Srbiji da popuni prazninu u budžetu i omogući da se plate i penzije redovno isplaćuju.
Putin i Nikolić su razgovarali i o što skorijem potpisivanju Strateškog sporazuma, a dogovoreno je i da do kraja godine počne izgradnja gasovoda „Južni tok” na teritoriji Srbije, kao i finansiranje niza projekata u oblasti energetike, bankarstva, infrastrukture i drugim.

Nikolić je pozvao Putina da otvori radove na izgradnji „Južnog toka” u Srbiji, čiji početak se očekuje u decembru. Kako je posle sastanka istakao Putin, cilj Rusije je dalji razvoj ekonomskih, humanitarnih i kulturnih veza sa Srbijom kako bi se u perspektivi saradnja dovela na nivo strateškog partnerstva.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP