Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KONFERENCIJA ZA NOVINARE VOJISLAVA ŠEŠELJA

Radikali insistiraju na smeni Nikolića

Autor: Alo/agencije | 18.12.2014 - 14:32:00h | Komentara: 3

Šešelj je najavio da će SRS uputiti Narodnoj skupštini zahtev za pokretanje inicijative za smenu predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Vojislav Šešelj i radikali pred Predsedništvom Srbije/ Foto: Damira Ramadani

Vojislav Šešelj i radikali pred Predsedništvom Srbije/ Foto: Damira Ramadani

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da će se za dva meseca znati kada će biti operisan zbog zdravstvenih problema zbog kojih je pušten na privremenu slobodu iz Haškog tribunala.

On kaže da je njegovo zdrstveno stanje nepromenjeno od kada je pušten iz Haškog tribunala i da treba sačekati još mesec i po do dva da konzilijum lekara donese odluku o daljim koracima.
Šešelj je na konferenciji za novinare oštro kritikovao Ustavni sud Srbije, jer se proglasio nenadležnim da odlučuje o ustavnosti Briselskog sporazuma, ocenivši da su sudije koje su to odlučile bile politički instrumentalizovane.
On smatra da je srpsko tržište nezaštićeno od uvoza strane robe, a posebno poljoprivreda posle potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU 2008. godine.
Šešelj je najavio i da će SRS uputiti Narodnoj skupštini zahtev za pokretanje inicijative za smenu predsednika Srbije Tomislava Nikolića.
- Sazreli su uslovi da se predsednik Republike podvrgne psihijatrijskom
veštačenju, da se vidi da li je Tomislav Nikolić uopšte u stanju
da obavlja predsedničku funkciju - rekao je Šešelj na konferenciji
za novinare.
On je objasnio da smenu Nikolića traži zbog kršenja Ustava,
dodavši da je predsednik Srbije "izašao u javnost sa nebulozom"
danas na otvaranju "Pupinovog mosta" u Beogradu, i da njegova izjava
"ne može da bude pokazatelj da se radi o normalnom čoveku".

On je izjavio da bi, umesto smanjenja penzija i plata u javnom sektoru, ukidanjem različitih agencija koje se finansiraju iz budžeta država direktno uštedela 850 miliona evra, dok bi korist bila još veća jer se novac ne bi odlivao u inostranstvo.

"Kad vi podelite pare agencijama one se nadmeću koja će kupiti stranu robu, a kad se pare isplaćuju penzionerima, onda smo sigurni da penzioneri pre svega kupuju hranu, plaćaju komunaije, struju i druge obaveze. Taj novac ostaje u opticaju u Srbiji", kazao je Šešelj.
Predsednik SRS je ocenio da je prodaja Naftne industrije Srbije (NIS) ruskom "Gaspromu" bila dobar posao uprkos odustajanju od gasovoda "Južni tok", navodeći da Srbija svake godine ima milijardu evra prihoda od NIS-a po osnovu poreza, akciza i dividendi.
Poslednji komentari
  • bojann90 Vreme: 18.12.2014 19:25h

    Ma mogu samo da mastaju o smeni Nikolica.

  • mika Vreme: 19.12.2014 08:47h

    Seselj ocigledno nema preca posla nego se bavi neci msto se nikad nece desiti.Zelje su jedno a mogucnost i stvarnost drugo. Narod kad bi birao izmedju Seselja i Nikolica sigurno ne bi izabrao brbljivog doktora nauka Vojislava Seselja.

  • to kaze bojann Vreme: 19.12.2014 11:08h

    Dodji Bojane u postu kada se dele penzije.Penzioneri jadni samo cute jer znaju da ima njihovih u civilu pa ih motre da nesto ne kazu sta o njima misle.NJihivi izrazi lica o njima sve govore.Bez njihovih pitanja bez imalo srama i stida uvukose svoje prljave i alave ruke u njihove djepove otevsi im njihovu mukom zaradjenu crkavicu.Nemaju za naosnovnije potrebe zivota jer moraju prvo da plate struju ,komunalije nema za lekove a za hranu sta ostane .Zato narode svi na ulice da oteramo bagru koja nas je prevarila obecanjima/

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP