Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OTVORIO SE

Radomir Nikolić: Osećam se kao stečajni upravnik

Autor: tanjug | 04.02.2015 - 23:11:00h | Komentara: 9

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je, uoči prvih 100 dana vlasti, da se više oseća kao stečajni upravnik, nego kao gradonačelnik.

"Više se osećam kao stečajni upravnik, nego kao gradonačelnik, jer za tri meseca koliko smo na vlasti, došli smo do podataka koje nismo imali dok smo bili opozicija, a brojke koje vidimo mnogo su gore nego što smo i pretpostavljali", rekao je Nikolić u intervjuu za sutrašnji broj nedeljnika "Kragujevačke", navedeno je na sajtu gradske uprave.

Radomir Nikolić

Radomir Nikolić | Foto: Nebojša Raus

Nikolić je rekao i da i 5. februara, kada se navršava prvih 100 dana vlasti, "ne podvlači crtu" jer, kako je naveo, "mi svoj posao nismo tako ni tempirali". On je izrazio očekivanje da će dugovanja grada u 2015. godini biti ozbiljno smanjena jer je Kragujevac, kako je naveo,dobio odgovornu i domaćinsku vlast.

"Sprovođenje teških mera podrazumeva ozbiljan rad i savetovanje ozbiljnih ljudi. U prilog tome je i podatak da za tri meseca niko nije otpušten, niti je bilo partijskih zapošljavanja. Time pokazujemo odgovornost prema gradu, gradskim finansijama, poštujemo sistem i drugačije posmatramo zatečenu organizaciju rada", rekao je Nikolić.

Podsetivši da je nova vlast definisala tri faze u rešavanju problema, Nikolić je rekao da prva podrazumeva sanaciju najtežih, a to su blokade računa i nagomilanih obaveza prema bankama.

"U tom trenutku plate su indirektnim korisnicima kasnile dva i po meseca a direktnim mesec i po dana. Zahvaljujući sredstvima Vlade Srbije i njihovom usmeravanju prema prioritetima uspeli smo da deblokiramo račun i izmirimo obaveze prema poslovnim bankama do 31. decembra, a već u januaru izmirili sve zaostale plate kod indirektnih i direktnih korisnika", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima ,druga faza je refinansiranje svih dugogoričnih kredita koje grad ima, što će, kako je rekao, omogućiti da se uđe u treću fazu a to je konsolidacija kompletnog javnog sektora.

"Ona obuhvata izjednačavanje zarada u kompletnom javnom sektoru i sprovođenje socijalnog programa za višak zaposlenih, kao i optimizaciju procesa rada u javnim, javno-komunalnim preduzećima i gradskoj upravi", naveo je gradonačelnik za kragujevački nedeljnik.
Poslednji komentari
  • darko Vreme: 05.02.2015 01:00h

    ISPRAVNOST VODE ZA PIĆE Rezultati analiza pokazuju da je voda za piće koju distribuiraju javno komunalna preduzeća na teritoriji Šumadijskog okruga mikrobiološki ispravna u vrlo visokom procentu, preko 95 odsto, dok je hemijska neispravnost zastupljena u oko 37 odsto svih analiziranih uzoraka.zasto ne uradite nesto po tom vaznom pitanju

  • JKP radnik Vreme: 05.02.2015 01:02h

    JKP Vodovod i Kanalizacija Kragujevac je potpisala ugovor sa Opstinom Batocina u clanu 10 stoji da se zavrsi sekundarna mreza vodovoda u selu brzan Kijevo Dobrovodica do 2016 a jos nisu ni poceli

  • lara Vreme: 05.02.2015 01:03h

    preispitajte malo rad inspekcija u sumadijskom okrugu

  • srki Vreme: 05.02.2015 01:05h

    Molimo u sumadijskom okrugu da obratite paznju na selima gde nemamo ni vodovoda ni kanalizacije u 21 veku,cak ni sanitarne inspekcije ne postuju zakon o vodi clan 196 i 200 ne vrse proveru ispravnosti vode iz individualnih bunara a ni javni zavodi, na koje smo prinudjeni jer nemamo drugi vid vodosnabdevanja.u selima ima i javnih objekata zasto smo zapostavljeni.Mi smo prinudjeni da tu vodu koristimo za pice,licnu higijenu,kuvanje...U cemu se razlikujemo od gradjana sto zive u gradu i imaju redovnu analizu vode mi nismo krivi sto nemamo vodovode.

  • Ricardo Vreme: 05.02.2015 10:00h

    Sve mu smeta. Šta ćeš kraj Moravu kad neznaš da plivaš.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP