Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DEMANTOVAO DA JE BILO SUKOBA

Radulović: Nije tačno da me Vučić pritiska, klevete i podmetanja se šire zbog reformi!

Autor: Tanjug | 15.11.2013 - 13:33:00h | Komentara: 3

Započete su teške reforme koje su dirnule u "osinje genezdo", jer ugrožavaju mnoge interese. Ne postoje pritisci Vučića ili drugih članova Vlade na rad ministarstva - rekao je ministar prvirede Saša Radulović.

Samo činjenice: Saša Radulović,  ministar privrede

Saša Radulović | Foto: Zoran Lončarević

Ministarstvo privrede se prilikom odluke o ukidanju SIEPA konsultovalo sa ostatkom vlade, izjavio je danas ministar prvirede Saša Radulović, i demantovao da je bilo sukoba po tom pitanju sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem.

Ministar je, na pitanje novinara, negirao da postoje pritisci Vučića ili drugih članova Vlade na lično njegov i rad ministarstva na čijem je čelu.

Radulović je podsetio da je Ministarstvo privrede predložilo u budžetu za 2014, koji je Vlada usvojila, ukidanje Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), i da su za agenciju predviđena sredstva samo za deo prvog kvartala.

Predviđeno je zatvaranje agencije nakon toga, i prelazak trenutno zaposlenih u ministarstvo, jer će, kako je rekao ministar, biti potrebni za dalji nastavak aktivnosti na promociji izvoza.

Govoreći o ostavci direktora SIEPA Božidara Laganina, Radulović je rekao da je Laganin "uskočio negde između", s obzirom da je Ministarstvo privrede, nakon podnošenja krivične prijave protiv Laganina, takođe podnelo zahtev za njegovo razrešenje.

Ministarstvo ima kandidata za novog direktora Siepa, naveo je Radulović, a konsultacije će uslediti, rekao je novinarima nakon otvaranja pete međunarodne konferencije Društva Srbije za odnose s javnošću "Telekom Srbija prilika 2013."

Na pitanje zašto "retko dolazi na sednice Vlade", rekao je da to zavisi od ostalih obaveza koje ima, kao i drugi ministri, a koje moraju da usklade sa sednicom.

Radulović je rekao da nije tačno da nije dostavio kompletnu imovinsku kartu, i da je to učinio kao i ostali članovi Vlade.

Na kraju, naglasio je da se neistinite priče, klevete i podmetanja šire kao rezultat toga što su započete teške reforme, koje su dirnule u "osinje genezdo", jer ugrožavaju mnoge interese.

Radulović je poručio da će Ministarstvo nastaviti da radi svoj posao.

Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 15.11.2013 14:15h

    Radulovicu ne popustaj.Jedno je politika a drugo privreda.Dinkic nikad nij pravio novac i ja ga razumem i njegov ceo zivot je u praznoj prici.Zelim da ova vlada krene napred a ti da li ces imati snage da se izboris sa nekim ljudima licnih interesa sumnjam ako se ne napravi sistem u kome ce ucestvovati veliki broj lica koja su radili i koji imaju preduzetnicku zicu.Tvoj problem je sto si tehnicko lice i imas logiku koju drugi nemaju.Nadam se da ce te Vucic podrzati ako to ne ucini ova reforma ce propasti kao i mnoge pre nje a ja ih pamtim puno od Titovog pisma do danas.........

  • grada Vreme: 15.11.2013 14:19h

    U svom radu kao stecajni upravnik, pokazao si da si vece zlo od ovih koje napadas!

  • DSV Vreme: 19.11.2013 10:11h

    Nemojte ni jednog Stecajnog "Upravnika" pitati za PRVI MILION ! Drugo ako mu je to SPECIJALNOST onda nasa privreda ode jos NIZE I DUBLJE !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP