Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDER SNS-A DANAS VODI KONSULTACIJE SA STRANKOM BORISA TADIĆA

Rakić preuzima Vučićevo mesto

Autor: Ivana Kljajić | 10.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Miodrag Miki Rakić jedini je predstavnik koalicije oko Nove demokratske stranke koji je gotovo siguran član vlade Aleksandra Vučića. Mada će se budući premijer i delegacija, koju predvodi Boris Tadić danas prvi put zvanično sastati, „Alo!“ saznaje da je Rakiću već povereno mesto potpredsednika Vlade, zaduženog za bezbednost, jer vođenje ministarstva policije nije mogao da prihvati zbog zdravstvenih razloga.

Stručnjak za bezbednost: Miodrag Miki Rakić

Stručnjak za bezbednost: Miodrag Miki Rakić | Foto: Nebojša Marković

- Poznato je da su Vučić i Rakić bliski prijatelji i da su pregovori o formiranju vlade išli isključivo preko te linije. NDS će ući u Vučićevu vladu pre svega zbog Rakića, kome je namenjen sektor bezbednosti. Vučić je bio spreman da mu ponudi i mesto ministra policije zbog velikog poverenja koje ima u njega i poštovanja prema njegovim rezultatima dok je vodio Biro za koordinaciju rada službi bezbednosti.

Vučić još „vaga“ Ugljanina


Juče smo od Vučića dobili potvrdu da je Rasim Ljajić jedan od sigurnih članova nove vlade. Ljajiću će, kako smo juče objavili, biti dodeljena briga o penzijama i socijalnoj politici, koju je do sada vodio PUPS. Upitan o lideru SDA Sulejmanu Ugljaninu, Vučić je odgovorio: „Videćemo“. Učešće Ugljanina u novoj vladi je pod znakom pitanja zbog uslova koji je Ljajić ranije javno postavio - da sa njim neće sedeti u istoj vladi. Povod za novi sukob između dvojice lidera iz Novog Pazara su teške optužbe Ugljanina da je Ljajić saučesnik u ubistvima Bošnjaka u Sandžaku.

Međutim, ministarstvo policije bilo bi za Rakića preveliko angažovanje zbog zdravstvenih problema, pa je funkcijom potpredsednika za bezbednost pronađen model koji bi omogućio Rakiću da se suštinski bavi bezbednosnim službama, i u Vučićevoj vladi će preuzeti posao njihove koordinacije, što je u prethodnom mandatu radio upravo Vučić - objašnjava naš izvor blizak pregovoračima.

I dalje je tema pregovora ulazak u vladu lidera NDS-a Borisa Tadića, koji još nije prelomio da li će preuzeti neki od resora koji je Vučić voljan da mu prepusti, a po kuloarima se najčešće pominje prosveta. Iako Tadić uporno ponavlja da neće u vladu sa socijalistima, Vučić je, kako saznajemo, još uporniji da u svoj kabinet formalno upakuje i SPS, odnosno Ivicu Dačića kao jedinog iz koalicije SPS-PUPS-JS koji će imati svoju kancelariju u Nemanjinoj 11.

Vučić je juče položio  kamen temeljac za fabriku  „Dr Oetker“ u Šimanovcima

Vučić je juče položio kamen temeljac za fabriku „Dr Oetker“ u Šimanovcima | Foto: Emil Čonkić


Mandatar buduće Vlade Aleksandar Vučić ni juče nije otkrio nova kadrovska rešenja, ali je priznao da mu se mnoge kombinacije motaju po glavi.
- Koje su to sve kombinacije u mojoj glavi, to je mnogo manje bitno od plana vlada - izjavio je Vučić i dodao da će o personalnim rešenjima razgovarati za vikend prvo sa svojim stranačkim prijateljima, a onda i sa svima ostalima. On naglašava da je preduslov za uspešnu vladu dobar plan i dobra vizija i da on na tome radi i po 19 sati dnevno.

Dama mora na dijetu!


Najavljujući reforme u javnom sektoru, Vučić se poslužio slikovitim poređenjem punije i mršave dame.
- Ili kao što je to Bibi (Benjamin) Netanjahu u Izraelu poredio: privatni sektor je onako jedna zgodna dama, a sa druge strane je jedna punija dama - javni sektor zajedno sa penzijama. Izvinite, ali moraćemo malo da držimo dijetu da bi se izjednačili sa ovom drugom damom koja je značajno ispred nas i mnogo više doprinosi napretku. Ako se to nekome ne sviđa, još nisam ni izabran, nisam rođen u fotelji, pa neka biraju drugoga - poentirao je Vučić.

Poslednji komentari
  • ;) Vreme: 10.04.2014 08:34h

    Ako baš mora i Tadić u vladu, smatram, da je pozicija ministra bez porfelja savršeno rešenje.

  • Lala Vreme: 10.04.2014 17:05h

    Ovaj Tadićev dežmekasti sa ovom proredjenom bradicom ne može biti ministar policije,jer za tu dužnost treba imati mmmm .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP