Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SPREMAN ZA SARADNJU

Ramuš Haradinaj
posetio Gračanicu!

Autor: Beta | 24.01.2013 - 15:21:00h | Komentara: 1

Predsednik opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj posetio je danas Gračanicu i razgovarao sa gradonačelnikom Bojanom Stojanovićem.

Ramuš Haradinaj

Ramuš Haradinaj | Foto: AP

Na zajedničkoj konferenciji za novinare su istakli međusobno uvažavanje, a Stojanović koji je Haradinaju poklonio knjigu "Gračanica nije samo priča", rekao je da se nada da je njihov susret početak dobre saradnje.

"Ohrabren sam kada vidim da nas je posetio neko ko je ozbiljan politički faktor na Kosovu, posebno sada kada imamo težak period u odnosu na prethodni, ali nadam se budućnosti", kazao je Stojanović i dodao da Srbima na Kosovu veoma znači podrška lidera AZBK.
Haradinaj je najvećim delom govorio na srspkom jeziku pošto, kako je rekao, želi da pokaže poštovanje prema svom domaćinu i Srbima koji žive u Gračanici.
Na pitanje jednog albanskog novinara gde je naučio srpski jezik, Haradinaj je na albanskom odgovorio da je naučio u vojsci, u JNA, ali da ga je posle zaboravio, ali ga je obnovio u Tribunalu u Hagu gde je bio zbog optužbi za ratne zločine protiv Srba.
Haradinaj je istakao da je dijalog premijera Srbije i Kosova, Ivice Dačića i Hašima Tačija, veoma bitan za normalizaciju odnosa sa Srbijom, a posebno za poboljšanje uslova života Srba na Kosovu.
Formiranje Fonda za sever Kosova gde će se slivati prihodi sa prelaza između Kosova i Srbije, Haradinaj je ocenio kao odličnu mogućnost za pomoć građanima.
"Istina je da poslednjih deset godina investicije i pomoć nisu stizale na sever onako kako smo hteli, i nama je drago ako je fond rešenje koje će pomoći razvoj severa", rekao je Haradinaj.
 
Poslednji komentari
  • Ko bi reko cuda da se dese Vreme: 25.01.2013 08:49h

    A mozda se i cuda dese pa Sitnica sav sljam da odnese i svi u Srbijhi zaigramo najpre "cacak" kolo radujuci se.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP