Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NEBOJŠA STEFANOVIĆ, POTPREDSEDNIK NAPREDNJAKA

Rano je za rušenje Đilasa!

Autor: B. Majdarević | 10.12.2012 - 00:20:00h | Komentara: 27

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović u razgovoru za “Alo!” kaže da za njegovu stranku smena najmoćnijeg demokrate sa mesta gradonačelnika Beograda ovih dana nije prioritet, ali da SNS kada pripremi teren sigurno okuplja većinu za rušenje Dragana Đilasa.

Dragan Đilas: Ma boli ga...

Dragan Đilas: Ma boli ga...

- Beograd ne doživljavam kao plen niti vlast želimo zbog vlasti. Kada budemo ponudili konkretna rešenja kojima ćemo poboljšati život Beograđana, tada ćemo razgovarati sa našim koalicionim partnerima i uveren sam da ćemo imati većinu.


- Imate li vi taj dogovor sa Đilasom o kome se uveliko piše?
- Ne. Ne postoji nikakav dogovor niti će ga biti.

- Uz predsednika i vicepremijera, i vi ste stavljeni na mere u aferi “prisluškivanje”. Kada ćemo znati ko je i po čijem nalogu nam je prisluškivao državni vrh?
- Pretpostavljam da je interesnim grupama zasmetala borba protiv korupcije i kriminala... Nije na meni da se time bavim, ali očekujem brzu i odlučnu reakciju države. U ovom slučaju ni ja niti bilo ko iz SNS-a ne odustaje.

Nisam u potpunosti zadovoljan odnosom pojedinih poslanika prema Skupštini. Uvek ću apelovati na njih i na ministre da pokažu odg

Nebojša Stefanović | Foto: Emil Čonkić

- Proteklih godina su otvarane mnoge afere, ali je retko koja dobila epilog. Zašto bismo verovali da i ova borba protiv korupcije i kriminala nije samo zamazivanje očiju građana?
- Za razliku od obeshrabrujućih negativnih iskustava proteklih godina, mislim da su preduzete akcije u protekla tri meseca i te kako pokazale konkretne mere. Međutim, to nije kraj. Neće biti zaštićenih i povlašćenih!

- Kako ocenjujete odnos poslanika prema radu parlamenta i činjenicu da ministri u Vladi Srbije često kasne ili uopšte ne dođu na sednice na kojima treba da brane zakone iz svojih resora?
- Nisam u potpunosti zadovoljan odnosom koji pojedini poslanici imaju prema Narodnoj skupštini. Uvek ću apelovati na njih, ali i na ministre da pokažu odgovornost prema građanima i ispunjavaju svoje obaveze.

Borislav Stefanović

Borislav Stefanović | Foto: FoNet

Radim više od Borka!


- Poslanik DS-a Borislav Stefanović vas je nedavno kritikovao da često odsustvujete sa sednica parlamenta...
- To apsolutno nije tačno, u trenutku kada nisam u sali obavljam druge dužnosti vezane za rad Narodne skupštine. Među prvima dolazim na posao, među poslednjima izlazim iz zgrade Skupštine. Međutim, interesantno je da to pitanje postavnja gospodin Stefanović, koji je zaposlen u MSP-u, a kako čujem tamo ne svraća često. Istovremeno, nije baš često viđen ni u Skupštini.

Poslednji komentari
  • Sofija Vreme: 10.12.2012 06:49h

    Rušenje Đilasa vam nije prioritet?! Ma haj'te.. Ovolika halabuka - sama od sebe? :)

  • tanja Vreme: 10.12.2012 07:05h

    Đilase, ovo (DS) je prvo i najveće tvoje preduzeće kome vidljivo ne ide dobro! Otići će u stečaj ako ne odeš ti. Oteraće i tebe u stečaj iako si nafatiran neviđeno! Plakaćeš kao Miško! Idi molim te što pre! Pre toga hitno počisti sneg u Beogradu. Odmah pozovi hiljade nezaposlenih da za honorar od 2.000 dinara počiste grad. Nemoj da penzioneri čiste pred svojim kućama. Polomiće se jado!

  • Perla Vreme: 10.12.2012 08:27h

    Ne razumem... Kako je rano za rušenje Djilasa? Šta još taj čovek treba da uradi, pa da ne bude kasno?

  • Katarina Vreme: 10.12.2012 08:32h

    Bilo bi dobro da se sadašnja Vlada pozabavi gomilom problema koje imamo, umesto opsednutosti Đilasom.

  • Biljana Vreme: 10.12.2012 08:44h

    Dokle više o smeni Đilasa? Nigde konkretnih rezultata, pa onda bar da ljudima mažemo oči Đilasom. Inače je lakše okriviti druge za svoje neuspehe.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP