Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDER SDPS-A VEĆ ZNA NA ŠTA RAČUNA POSLE IZBORA

Rasim Ljajić budući ministar privrede!?

Autor: E. A. | 01.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Lider SDPS-a Rasim Ljajić mogući je kandidat za ministra privrede u budućoj vladi Srbije, koju će voditi Aleksandar Vučić, saznaje “Alo!”

Ljajić sa sindikalcima razgovarao o spornim Radulovićevim zakonima

Ljajić sa sindikalcima razgovarao o spornim Radulovićevim zakonima | Foto: Aleksandar Levajković

Kako navodi naš sagovornik iz Vlade Srbije, Ljajića na mestu ministra privrede žele “i sindikalni lideri i poslodavci, jer je on u prošlosti sarađivao s njima i uspešno rešavao goruće probleme”. Ljajić je trenutno ministar trgovine i telekomunikacija.
Tvrdnje našeg izvora da je Ljajić već postigao dogovor s Vučićem o novom angažmanu, indirektno potvrđuju i jučerašnji razgovori koje je lider SDPS-a u ime odlazeće Vlade vodio sa sindikalcima o spornim predlozima zakona o stečaju i privatizaciji.


- Loša je praksa ako važni zakoni, sa stanovištva sveta rada i sveta kapitala, ne prođu SES, a to se desilo upravo sa ova dva zakona, poručio je Ljajić nakon sastanka koji su prvi potpredsednik Vlade Srbije i on imali sa predstavnicima sindikata.

- Ne može se garantovati postizanje stopostotne saglasnosti sindikata i poslodavaca u vezi sa svim odredbama zakona, ali najmanje što može da se učini, to je da se intenzivno vodi socijalni dijalog i da se argumentima dođe do najboljih rešenja. Biće ispoštovani svi socijalni partneri i nastojaćemo da kroz konstruktivnu raspravu dođemo do najboljih rešenja kada je u pitanju zakon o radu, a to važi i za zakone o stečaju i privatizaciji, rekao je Ljajić.

Na jučerašnjem sastanku, dodao je, nije bilo reči o sadržini tih zakona ali, ponovio je, konstatovano je kako je procedura bitno narušena time što je zaobiđen SES i što socijalni partneri nisu bili upoznati sa sadržinom. Podsetimo, spor oko ovih zakona bio je razlog za ostavku doskorašnjeg ministra privrede Saše Radulovića.

Na pitanja kada bi mogla biti održana nova sednica Socijalno ekonomskog saveta, Ljajić je rekao da će sastanak morati da sačeka formiranje nove vlade, a da je, da bi se ubrzala procedura po pitanju Zakona o radu, održan jučerašnji sastanak i ugovoren je početak rada radne grupe od ponedeljka.

- Cilj je da do 1. maja bude gotov nacrt zakona, do 30. maja da bude završena javna rasprava i da Srbija 30. juna dobije novi zakon o radu - rekao je Ljajić.
Podsetimo, “Alo!” je već pisao da će Ljajićev SDPS, koji na izbore ide na listi “SNS Aleksandar Vučić”, po dogovoru sa Vučićem, u parlamentu dobiti 10 poslaničkih mesta.

Ljajić: Nismo razgovarali

Ljajić je u izjavi za “Alo!” negirao da je već postigao dogovor o angažmanu u budućoj vladi.
- O izvršnoj vlasti još ništa nismo razgovarali - kratko je prokomentarisao Ljajić.

Poslednji komentari
  • Boris Vreme: 01.02.2014 09:36h

    Ovo je neverovatno kolko ovog čoveka poturaju za "neke stvari" koji niko neće.

  • Doktor Vreme: 01.02.2014 10:13h

    Srbija Srbima.

  • MOMAZVER Vreme: 01.02.2014 11:40h

    Vazno je da je izrekao prvu laz. *- Nece biti povecanja cena zbog povecanja PDV-ea. Trgovci nece povecati cene.* ....i sta bi...slaga samo tako i skinu mrak ..osvetli postenje.Ssd moze da ide/da ga stave/ na koje god mesto vise mu ne verujem. TACKA

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP