Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VUČIĆ INSISTIRA NA JEDINSTVU U NEMANJINOJ 11

Rasim na korak do izbacivanja iz Vlade!

Autor: E. A. | 22.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 6

Varnice u vladajućoj koaliciji na relaciji između premijera Aleksandra Vučića i ministra trgovine Rasima Ljajića, kako „Alo!” saznaje, i dalje sevaju, a planule su zbog Zakona o radu.

Sevaju  varnice: Vučić i Ljajić

Sevaju varnice: Vučić i Ljajić | Foto: Nenad Đorđević

Naime, Ljajić je na sastancima u Vladi sa predstavnicima sindikata bio najžustriji zagovornik ovog zakona, da bi potom u javnim istupima mlako obrazložio da će njegov SDPS podržati zakon, ali faktički „samo zato što je deo Vlade”. Ovakav stav doveo je Ljajića na korak od izbacivanja iz Vlade.


- To uopšte nije tačno. Ono što sam govorio na sastancima u Vladi, ponovio sam i u javnosti i evo opet ću ponoviti. Zakon o radu je dobar, potpuno neophodan i izbalansiran i stojim iza te tvrdnje i to ću ponoviti gde god treba. Nikakvih zamerki nije bilo između SNS-a i naše stranke o toj temi i ne znam otkud te priče, ali naravno, ako neko hoće, može da pravi od miša magarca - kaže Ljajić za „Alo!”.

Razlog za Vučićev bes u vezi sa Zakonom o radu, kako saznajemo, bio je i Ljajićev odgovor u jednom od intervjua, gde je na kritike da će za zakon glasati zarad opstanka na vlasti, rekao da mu odavno „ne predstavlja nikakvo zadovoljstvo” što je ministar.

- Ali ako ste već u politici, mislim da je bolje učestvovati u utakmici, jer možete da date gol, nego sa tribina gledati šta se dešava - naveo je Ljajić, a potom više govorio o razvitku ekonomije koja će zaštiti prava radnika nego šta smatra dobrim u zakonu.

- U toj emisiji su me pitali, povodom kritika koje je Zagorka Golubović uputila na moj račun, zašto ćutim i što ne branim sindikate povodom zakona. Toga se tiče moj odgovor da je bolje učestvovati u utakmici. Normalno je da smatram da je besmisleno da sedim u Vladi i kritikujem zakon koji ta Vlada donosi. Zato vam ponavljam da, kao što smo i glasali za taj predlog, uvek sam spreman da ponovim da je taj zakon Srbiji potreban - zaključuje Ljajić.
Međutim, naš izvor tvrdi upravo suprotno.

- Premijer je pobesneo, jer ne možete sedeti u Vladi, još manje iza zatvorenih vrata sa sindikatima biti najbučniji zagovornik ovog zakona i najagresivniji u pokušaju da im se objasni da se donosi za dobro samih radnika, a onda izaći u javnost i - eto, nismo mi odgovorni. Tog ponašanja pojedinih koalicionih partnera kao da su opozicija i njihovog stava „nismo mi ni za šta odgovorni” premijeru je preko glave - navodi naš izvor.

„Ne kukajte, izađite iz Vlade”


Varnice između Vučića i Ljajića bar za javnost prošle nedelje sevale su i zbog izjave lidera SDPS-a da je njegova stranka zaslužila bolju poziciju u raspodeli funkcija i da su drugi ucenjivali, pa bolje prošli. Usledila je oštra reakcija premijera, koji je poručio da oni koji nisu zadovoljni slobodno napuste Vladu, umesto što kukaju preko medija.

Poslednji komentari
  • milan948 Vreme: 22.07.2014 08:57h

    Pa, ovaj čovek se već dugo "švercuje" u svim vladama kao pripadnik nacionalne manjine. Da je ministar zdravlja ili nešto slično bih i nekako razumeo, ovako kao ministar trgovine????!!!!/ možda zbog toga što je iz Novog Pazara a oni su poznati kao trgovci-čitaj "šverceri"/.

  • Posmatrac Vreme: 22.07.2014 09:02h

    Izostavili ste u tekstu da pomenete i incident koji se desio u Skupstini Srbije koji je napravio sef poslanicke grupe SDPS MIlorad MIjatovic prilikom rasprave o Yakonu o radu. On je izrevoltiran oduzimanjem reci od strane predsednice skupstine rekao da je "pored ovako loseg zakona o radu" primoran i da cuti (proverite ima na snimku te sednice) Licemerno. Sede u vladi a pokusavaju da se dodvore i sindikatima i opoziciji. Za svaki slucaj da mogu eventualno brzo da prelete kao i uvek.

  • Da se ja pitam Vreme: 22.07.2014 10:02h

    Ovaj Vucic se tako ponasa nevaspitano da bi svi trebali da ga napuste.Zamislite samo njega kakone vice na Kosmajca koga Crnogorci proteruju, a on nije raspisao poternicu.Gde je Miskovic.Pa kome nije jasno sta ovaj jaran radi neka procita Seseljevu knjigu pa ce mu sve biti jasno...

  • Bogoljub Vreme: 22.07.2014 11:17h

    OVAJ COVEK IZA SEBE NEMA NIKAKVE REZULTATE KAO MINISTAR U VLADI.

  • Otorinolaringolog Vreme: 22.07.2014 11:36h

    Namiris'o kraj!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP