Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

RASULO

Raspad sistema u LDP: Đurić napustio Jovanovića

Autor: Blic.rs | 23.03.2014 - 12:40:00h | Komentara: 3

U LDP-u podnose ostavke. Doduše, ne Čedomir Jovanović, već trojica njegovih bliskih saradnika - Ivan Andrić, Bojan Đurić i Mladen Bašić.

Bojan Đurić

Bojan Đurić | Foto: Nenad Đorđević

 Njih trojica su, kako „Blic“ nezvanično saznaje, na Predsedništvu stranke u petak uveče Jovanoviću saopštili svoje stavove. Potpredsednik stranke i doskorašnji narodni poslanik Bojan Đurić nije zvanično podneo ostavku, već je najavio da se ubuduće neće kandidovati ni za kakvu stranačku funkciju.

Osećam da DS i SNS šuruju: Ivan Andrić

Ivan Andrić | Foto: Zoran Ilić

Andrić, koji je takođe potpredsednik LDP-a i bivši narodni poslanik, eksplicitno je rekao da podnosi ostavku na stranačku funkciju, što je učinio i Mladen Bašić, koji je, rekavši da će u budućnosti morati da se bira i novo rukovodstvo beogradskog odbora stranke, podneo ostavku na mesto menadžera odbora LDP-a u Beogradu.
Sva trojica ostaju u LDP-u, ali samo kao članovi. Oni juče nisu bili dostupni za izjave.

Novi potpredsednik LDP-a i prvi čovek stranke u Beogradu biće Željko Ožegović, koji je na izborima 16. marta bio kandidat za gradonačelnika prestonice.
Sagovornik „Blica“ iz LDP-a koji je želeo da ostane anoniman kaže da niko više od funkcionera stranke nije podneo ostavku. Odlazak Đurića, Andrića i Bašića usledio je nakon katastrofalnog poraza stranke, koja nije prešla cenzus ni na republičkim ni na izborima za Skupštinu grada Beograda, ali i nakon odbijanja lidera stranke Čedomira Jovanovića da podnese ostavku zbog loših izbornih rezultata.

Čedomir  Jovanović

Čedomir Jovanović | Foto: Nebojša Marković

 On je posle sednice Predsedništva LDP ponovio raniji stav da neće podneti ostavku i istakao da stranka mora da preuzme odgovornost i da nađe snagu za unutrašnju promenu u organizacionom i kadrovskom smislu, a na pitanje da li će pojedini funkcioneri podneti ostavke, odgovorio da je to „realnost koja se dešava posle svakih izbora“.

Uz Jovanovića su ostali predsednica Političkog saveta stranke Nataša Mićić i član Predsedništva stranke Kenan Hajdarević, koji su još ranije rekli da lider LDP-a ne treba da podnosi ostavku jer „izborni rezultati nisu ni uspeh ni neuspeh jednog čoveka, odnosno samo lidera“.
Poslednji komentari
  • slavko Vreme: 23.03.2014 13:06h

    i zukorlic je uz njega,i normalno ceo sandzak, i alah......

  • ja Vreme: 23.03.2014 15:59h

    Kako on bi:"Gotov je".

  • Tacko Zajecar Vreme: 24.03.2014 00:24h

    Prenagljeno...Ceda poceo sa jaca ekipu... Dosta je ljudi sa dobrim biografijom u LDP~u. Zeljko Ozegovic, Duda Andelkovic,Bojan Duric,Aleksandar Krstic... Nije politika samo govori u parlamentu...Pa Zoran Krasic je briljantan... Bojanu i ostalima preporucujem sednite i razgovarajte...pa Ceda vam je dao sansu...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP