Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SUKOB OKO PARCELA

Raspušten odbor SNS u Kuli!

Autor: Beta | 07.04.2014 - 23:10:00h | Komentara: 0

Lokalni odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Kuli raspušten je odlukom centrale te stranke, a u narednom periodu kulski SNS vodiće privremeno povereništvo.

Kako je agenciji Beta potvrđeno u lokalnom SNS nakon večerašnjeg sastanka tog odbora, još uvek se ne zna ko će biti poverenik, ali se očekuje da će novi ljudi biti izabrani u narednim danima.

Naprednjaci U kulskom SNS-u su naveli da je razlog za raspuštanje odbora bila poslednja sednica Skupštine opštine, održana prošle nedelje, na kojoj je vladajuća koalicija podržala grupu lokalnih zakupaca državnih oranica i takav zaključak poslala centrali stranke.

Tim zaključkom lokalni zakupci su se uz pomoć lokalnog odbora usprotivili odluci Ministarstva poljoprivrede da određene parcele u kulskom ataru izuzme iz podele prema prečem pravu zakupa, na šta je centrala SNS iz Beograda burno reagovala.
Dodaje se da će odluka o raspuštanju lokalnog odbora biti i zvanično potvrđena na Glavnom odboru SNS, a da je obaveštenje o raspuštanju dobijeno u petak, 4. aprila.
Vladajuću koaliciju u kulskom parlamentu čine SNS, Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka Srbije, Ujedinjeni regioni Srbije i Savez vojvođanskih Mađara.
Od kada je ova koalicija preuzela vlast u Kuli u septembru 2012. godine, mediji i javnost spekulišu o tome da umesto vladajuće koalicije na čelu sa SNS, parlamentom i opštinom ustvari upravlja biznismen Nikola Džomba, poznatiji kao bivši vlasnik Fudbalskog kluba Hajduk. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP