Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

TRLA BABA LAN

Rat Dinkića i naprednjaka
zbog estradnog menadžera

Autor: S. S. - B92 | 04.01.2013 - 15:23:00h | Komentara: 8

SNS i URS "zaratili" su zbog dolaska estradnog menadžera Saše Mirkovića u ministarstvo saobraćaja. SNS sutra zaseda, Mirković oštro kritikovao Dinkića.

Kontrola leta je izazov za svakog čoveka, pa i za mene: Saša Mirković

Mrkina desnica: Saša Mirković | Foto: Goran Srdanov

Hitna sednica Predsedništva SNS je sazvana nakon zahteva da se pripremi odgovor na izjavu Mlađana Dinkića da on nikada ne bi angažova Mirkovića, ali je estradni menadžer već istupio i otvoreno napao lidera URS, optuživši ga da je "uništio srpsku privredu".
"Dinkić nikada ne bi mogao da me angažuje za svog pomoćnika, jer sam ja uvek radio sa vrhunskim zvedama, a ne sa neostvarenim muzicarima", rekao je Mirković i dodao da ne bi radio u ministarstvu koje vodi Dinkić, "čovek koji je uništio srpsku privredu".
Na drugoj strani, ministar finansija spušta loptu i kaže da njegov lični stav ne bi trebalo prenositi na međupartijski nivo, ističući da on dobro sarađuje i sa predsednikom države Tomislavom Nikolićem i sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem, kao što dobro sarađuju i URS i SNS
Podsetimo, Vlada je potvrdila da je postavila Mirkovića za pomoćnika ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića, a on je za B92 rekao da ga za to mesto kvalifikuju "organizatorske sposobnosti".
Tim povodom se oglasio i ministar finansija Mlađan Dinkić, koji je izjavio da "svaki ministar bira svoje saradnike", a da on, lično, nikada ne bi angažovao Mirkovića.

 

Mirković traži smenu Ničića, koji odgovara : To je cirkus 


Odbornička grupa "Saša Mirković - Pobeda za bolji život" podnela zahtev za sazivanje sednice lokalnog parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o smeni gradonačelnika Boška Ničića, što je Ničić nazvao "cirkusom", ne očekujući da će biti većine za njegovu smenu.


Saša Mirković, koji je šef te odborničke grupe, rekao je Tanjugu da je podneta inicijativa za smenu gradonačelnika, kao i predsednika skupštine Zaječara Ivana Jokovića.


"Danas je peti put da nemaju većinu u poslednjih dva meseca", rekao je Mirković i objasnio da je na današnjoj sednici trebalo da raspravljaju o budžetu te opštine, za koji je rekao da je sastavljen "iz ličnih želja samog Ničića i njegovih poslovnih saradnika iz partije". Ničić je na funkciju izabran sa liste URS.


"Osim toga budžet je napravljen na takav kriminalan način da apsoloutno ni SPS nije hteo da dodje na sednicu i glasa za taj budžet tako da je SPS danas napustio koaliciju", tvrdi Mirković.


Sa druge strane, gradonačelnik Zaječara ne očekuje da bude smenjen i navodi da se radi o "cirkusnoj predstavi u režiji Mirkovića".


Ničić je Tanjugu rekao da je to drugi zahtev za njegovom smenom, i da je prvi put zahtev za smenu podnet na kraju radnog vremena jednog dana, a na početku radnog vremena narednog dana već bio povučen. On je dodao da su i tada zakazali sednicu i odbornici došli na nju.


Obrazlažući zašto danas nije održana sednica Ničić je je rekao da su neki odbornici na putu, a predsednik skupštine bolestan.


"Očigledno je da on sa svojim odbornicima pokušava da napravi cirkusku arenu i da mu je zabava da zamajava ljude", ocenio je Ničić i dodao da je Mirković njega "prozivao" zbog dvojnosti funkcija poslanika i gradonačelnika, a da "sada on to isto radi.


"Pošto je izabran na mesto pomoćnika ministra ne može više da bude i odbornik u Skupštini grada, a i dalje podnosi incijative...Potpuni haos i cirkus u njegovoj režiji koji traje mesecima, a najveće žrtve i taoci su gradjani Zaječara", naglasio je Ničić.


On je rekao da su odbornici savesni i da mnogi koji su ranije potpisivali te incijative nisu danas hteli da se pojave i da ih podrže, tako da ne veruje da može doći do smene.


Na pitanje da li ti sukobi na lokalnom nivou, kao i poslednje "prepucavanje" u javnosti nakon što je Mirković postavljen za pomoćnika saobraćaja može ugroziti koaliciju na republičkom nivou, Ničić je rekao da je aktuelna vlada "vlada normalnih i pametnih ljudi i da takve i slične stvari ne mogu da utiču na njenu stabilnost".


"To bi bilo suludo, vlada ima ozbiljan posao, da ekonomski stabilizuje zemlju, počela je ozbiljnu borbu protiv koruocije i kriminala i ima niz drugih zadataka kao što je dobijanje datuma početka pregovora za ulazak u EU. To su bitnije stvari, a ne da pada vlada zbog situacije u Zaječaru", rekao je Ničić.
On je rekao da smatra da jedino nije u redu da se "pritiscima i na razne načine pokušava da promeni volja gradjana naročito u onim lokalnim samoupravama u kojima su odredjene opcije imale ubedljivu pobedu kao što je slučaj sa Zaječarom i nekim drugim opštinama".


"To nije dobro da se dešava samo da bi se preslikala slika sa republičkog nivoa", naglasio je Ničić.

Poslednji komentari
  • Optimista Vreme: 04.01.2013 17:17h

    Mirkovic je bar sam napravio pare, nije krao kao Dinkic. Lako je izigravati gospodina sa crvenom kravatom iz fotelje kao sto Dinkic radi i igra se drzavnim budzetom

  • Vitez Vreme: 04.01.2013 20:09h

    Ha,ha,baš Ministarstvo za saobraćaj postade ministarstvo estrade.

  • marsovac Vreme: 04.01.2013 21:43h

    Dinkicu, to ti je tako u zivotu kad se uhvatis u kolo koje ne znas da igras! Skoro mi je milo sto si ispao "TROJANSKI KONJ" NSN-u. Tek ces ti videti sta sve znaju?!

  • Vlada Vreme: 04.01.2013 22:35h

    Digli su buku skroz bez veze, kad je jedan glumac mogao da bude predsednik Amerike sto je to kod nas toliki problem kada je u pitanju pomocnik ministra, kleli su se u demokratiju a sad im sve smeta, covek ima kvalifikacije i sposobnost, a to je u ovom poslu najvaznije

  • Niksha Vreme: 05.01.2013 01:54h

    Ne bih rekao da ovde ima rata. G-din Dinkic i njegova politika, odnosno njegov rad, su poznati svim gradjanima Srbije. Mislim da je Napredna stranka uvidela da mora da raskine koaliciju sa strankom ujedinjenih regiona, i da ako je potrebno, raspise nove izbore na kojima ce stranka g-dina Dinkica, ovoga puta, sigurno, biti daleko ispod cenzusa.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP