Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

A ŠETALI SU ZAJEDNO

Rat LDP i DS oko
stranačkih članova!

Autor: | 25.03.2013 - 15:06:00h | Komentara: 2

Ovaj sukob pokrenuo je predsednik opštine Novi Bečej Milivoje Vrebalov koji je iz LDP -a prešao u Demokratsku stranku.

Dragan Đilas

Dragan Đilas

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je danas da je stranci u

protekle četiri meseca pristupilo više članova nego što je iz nje izašlo, što je proces koji ga kao predsednika DS "čini posebno srećnim".
Na konferenciji za novinare na kojoj je su zvanično predstavljeni novi članovi stranke, predsednik opštine Novi Bečej Milivoje Vrebalova i lider Pokreta za promene Branislav Katančević, Đilas je rekao da je izuzetno važno što stranci prilaze novi ljudi, u vremenima koja su teška zbog gubljenja izbora i hajke koja se protiv DS vodi.
Đilas je istakao da je najočigledniji primer hajke izbacivanje Pokreta za promene iz lokalne vlasti u Kruševcu posle njegovog pristupanja DS i smena Katančevića sa mesta direktora
Vrebalov, koji je u DS prešao iz Liberalno demokratske partije, očekuje da svojim angažmanom može neuporedivo više doprineti politici poboljšanja života u Vojvodini i Srbiji.
Prema njegovim rečima, DS ima potencijal, dobru infrastrukturu i kapacitet i jedina je stranka koja oko sebe može da okupi sve demokratske opcije u zemlji. Đilas je rekao da ne očekuje da će prelazak Vrebalova u DS poremetiti odnose ove stranke sa LDP.

 

Susret

A šetali su zajedno | Foto: Željko Šafar

LDP protiv Đilas! 

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je danas da je Demokratska stranka (DS), ustrojena po modelu Dragana Đilasa, "postala prepreka
svakom našem pokušaju racionalnog razgovora i naporima da se napravi jasno profilisani politički blok koji će biti alternativa postojećem režimu u Srbiji".

LDP

LDP | Foto: FoNet

"Sa Đilasom nije moguće praviti takvu alternativu i LDP se više neće baviti takvim iluzornim pokušajima. Za nas politika nije pijaca i oštro ćemo se suprotstaviti politici čoveka koji nema nikakve veze sa suštinom i izvornom
politikom stranke na čije je čelo sticajem okolnosti došao", saopštila je LDP.

U saopštenju se ističe da se erozija Đilasove politike ne može zaustavi besmislenim transferima, a politički metodi koje je izabrao svode se na ideologiju trgovačkog putnika, koji ne razume potrebe reformskog dela političke scene i umesto toga se bavi osvetom prema LDP.

"Mesecima smo pružali priliku Đilasu da pokaže da je u stanju da razdvoji suštinu od jeftinog marketinga, ideju demokratske i reformske Srbije od potrebe da se obračunava sa svakim ko nije po meri njegove populističke, nazadne i sebične politike. Bili smo fer i nismo želeli da insistiramo na svim promašajima i greškama koje pravi", saopštila je LDP.

LDP naglašava da to više neće činiti, zato što je šteta koju Đilas pravi Srbiji blokadom pravljenja alternative ovoj vlasti, namerna i prevelika.

Poslednji komentari
  • Pistaljka Vreme: 25.03.2013 22:50h

    Kako kazu svaka ljubav kratko traje, tako i LDP i DS bili u ljubavi vrlo kratko, zamislite da im se da da vode Drzavu, gde bi nas oni doveli. Ali kako narod kaze ko zna zasto je to dobro.

  • Vika Vreme: 26.03.2013 12:24h

    A nekada su bili partneri. Kada vidim ovaj cirkus cini mi se da je i bolje sto nisu na vlasti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP