Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALEKSANDAR VUČIĆ SA SEDNICE GO SNS-A PORUČIO:

Reforme će da bole, svi će biti ljuti!

Autor: B. J. - I. K. | 16.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić zatražio je juče i od Glavnog odbora svoje partije podršku za teške i bolne reforme kako Srbija ne bi doživela grčki scenario i upozorio da će zbog planiranih mera svi biti ljuti.

Neću grčki scenario u Srbiji: Vučić pred GO SNS-a

Neću grčki scenario u Srbiji: Vučić pred GO SNS-a | Foto: Đorđe Kojadinović

On je rekao da će Savez vojvođanskih Mađara biti deo vladajuće koalicije i da očekuje da će i socijalisti odlučiti da učestvuju u novoj vladi. Nova demokratska stranka, kako je objasnio u uvodnom obraćanju GO, poručila je da neće ući u vladu sa SPS-om i da sa njima više nije ni razgovarao.


Vučić: Vešajte me na Terazijama, ali ne dam narodne pare neradnicima!


Lider SNS-a juče je naveo da je prosečno radno vreme u javnim preduzećima dva i po sata, a da, između ostalog, u MUP-u ima 750 ljudi koji dođu na posao na po sat vremena, a primaju po 150.000 dinara samo zato jer rade u sindikatima.
- Koja bre to zemlja može da izdrži? Vešajte me na Terazijama, ali ja ne dam više narodne pare. Država nije krava muzara. Zato što smo izabrani da štitimo narodne pare. I kažem narodu, svi koje vidite na ulici, policija i svi mi, vaši smo, narod nas plaća i treba da zahteva najveći mogući profesionalizam. I zato ima da se radi. Najmanje osam sati dnevno - naglasio je Vučić.

Budući premijer je priznao da u maloj vladi neće biti mnogo mesta za SNS, ali napomenuo je i da će biti mnogo drugih mesta na kojima će naprednjaci svojim radom i trudom moći da doprinesu poboljšanju stanja u Srbiji.
- Vlada će imati 17 članova, biće mala i efikasna, a o svemu ću vas obavestiti 25. aprila. U maloj vladi neće biti mnogo mesta za ljude iz SNS-a, ali nam priče izokola kako bi to moglo bolje i drugačije, neće pomoći - rekao je Vučić.

On je uputio dosta kritika i na javni sektor, pa se, kao i pred rekonstrukciju vlade, obrušio na „isprazna putovanja po svetu”, „debele dnevnice”, velike plate, javna preduzeća, rotaciona svetla i ostale boljke države.

- Nismo uspeli da izguramo priču o rotacionim svetlima zato što ih u Srbiji svi imaju. To više neće biti moguće. Samo pet automobila će imati, a svi ostali će ići kao obični građani. Nisam znao da i oni što nam sole pamet iz raznih institucija, imaju “audije” i rotaciona svetla i svi uživaju. E, mi smo krivi, ali krivi su i oni. Pa kad se nama budu smanjivale plate, smanjiće se i njima, pa da vidimo - poručio je Vučić.

Posle Vučićevog govora, sednica GO SNS-a bila je zatvorena za javnost i trajala je dva sata. Iako se spekuliše da u SNS-u ima i nezadovoljnih zbog nestranačkih ličnosti u vladi, juče niko nije iznosio takve zamerke. Kako saznajemo, na sednici nisu pominjana konkretna imena budućih ministara koja će biti saopštena na sledećoj sednici GO 25. aprila.
Poslednji komentari
  • Pera Vreme: 16.04.2014 10:40h

    Bolece i njega uskoro kad propadnu reforme.Daj boze da gresim.

  • Era E.S. Vreme: 16.04.2014 11:24h

    Slažem se, ali prvo reforme da zabole one koji su ovu zemlju opljačkali. Prva mera: da se promeni sistem; izmena Zakona o finansiranju političkih partija, izmena svih sistemskih zakona i ukidanje 2/3 tzv Agencija - regulatornih tela (kako je predsednik obećao), jačanje državne uprave i nadzora države nad sprovođenjem zakona; Druga mera: da se konfiskuje opljačkana imovina i vrati narodu i državi a lopovi da se pošalju na prinudni rad (eto više milijardi evrića za Budžet i dobrog privrednog ambijenta za investicije);....

  • Unuk Vojo Vreme: 16.04.2014 14:02h

    Pa zar vi stvar(v)no mislite da ce Vucic nesto da ur(v)adi. Ajde, br(v)e dosta vise dosli ste na vlast pa sada kukate sta cete i kako cete. Ali zna nar(v)od kako ce sa vama. A vi vodite r(v)acuna sta ste obecali. Imam utisak da ne bude kao u onoj izreci, dala baba dinar(v) da udje u kolo, a sad bi dva da izadje

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP