Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GDE SU UHLEBLJENI BIVŠI MINISTRI

REKONSTRUKCIJA: Loše radili, pa ih nagradili!

Autor: I. K. - M. D. | 24.11.2013 - 20:30:00h | Komentara: 14

Ako ste pomislili da će rekonstruisani ministri snositi posledice za loše rezultate zbog kojih su i smenjeni sa funkcija u Nemanjinoj 11, prevarili ste se! Gotovo svi ministri ne samo da su se dobro udomili, već su se mahom svi na mala vrata vratili u Vladu Srbije ili s njom danas blisko sarađuju.

Tako je ove nedelje na sednici Vlade diskretno prošla odluka da se diskreditovani ministar prosvete Žarko Obradović imenuje za zamenika srpskog dela Mešovite međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju sa Narodnom Republikom Kinom. Odmah po izbacivanju iz ministarske fotelje „ekspert za malu maturu“ je avanzovao do mesta prorektora za međunarodnu saradnju na „Megatrendu“, koji ga je kao profesora plaćao sve vreme njegovog ministrovanja.

Petković, Dinkić, Obradović, Knežević i Mrkonjić

Petković, Dinkić, Obradović, Knežević i Mrkonjić

 Svakako najbrži, ali i najzvučniji povratak u Vladu, iz koje je bukvalno najuren, doživeo je Mlađan Dinkić. Pošto su mu oduzeti resori privrede i finansija, on je imenovan za zamenika u vladinom Komitetu za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na čijem je čelu Aleksandar Vučić. 

U Vladu se vratio i dojučerašnji prvi čovek srpske kulture Bratislav Petković i to ni manje ni više nego u kabinet prvog potpredsednika Vlade, pa je postao Vučićev savetnik za kulturu.
Po svemu sudeći, najbolje je prošao ministar poljoprivrede Goran Knežević, koji od 1. oktobra savetuje generalnog direktora Naftne industrije Srbije Kirila Kravčenka, a zadužen je baš da održava odnose ove rusko-srpske kompanije sa Vladom Srbije.

Da se aktuelna Vlada pojačava i ministrima iz perioda vladavine Demokratske stranke pokazuje primer Milana Markovića, koji je nedavno imenovan za direktora Kancelarije za saradnju s Haškim tribunalom. Doduše, on je u međuvremenu vratio člansku kartu DS-a i za sada je formalno nestranačka ličnost.


I Mrka se sprema za savetnika!

Milutin Mrkonjić bar za sada nije dobio zvanično savetničko mesto u kabinetu premijera, koje mu je stranački šef Ivica Dačić nudio kao utešnu nagradu. Ipak, on i dalje često svraća u Nemanjinu i važi za neformalnog savetnika. Nije isključeno da mu taj angažman bude ozvaničen sada kada gazi prve penzionerske dane. Dojučerašnji ministar saobraćaja počeo je nedavno da prima penzionerske čekove na 109.000 dinara, a ujedno prima i skupštinski paušal od 30.000.

Bivša ministarka sporta prima 13.000 € mesečno!

Fotelja u Vladi Srbije poslužila je kao odlična odskočna daska pre svega funkcionerima Ujedinjenih regiona Srbije. Najisplativiji angažman u prethodnom mandatu ugovorila je Snežana Samaržić Marković, koja se smestila na poziciju generalne direktorke novog Direktorata za demokratiju Saveta Evrope u Strazburu i prima oko 13.000 evra mesečno. Iz aktuelne Vlade otišao je državni sekretar Ministarstva finansija Vlajko Senić, takođe visoki funkcioner URS-a. On je početkom godine prešao na platni spisak Svetske banke i radi kao stalni predstavnik Srbije u ovoj finansijskoj instituciji. 
Poslednji komentari
  • pera Vreme: 24.11.2013 21:03h

    Tako smo svi verovali u Milosevicevo,zatim dos-ovo postenje,sada,vidim i Vucic nije daleko od svojih predhodnika.Tesko nama snjima-svima odreda........

  • nedjo Vreme: 24.11.2013 21:44h

    svaka čast,nismo ni sumnjali!!1

  • Maki Vreme: 24.11.2013 22:28h

    Pa zar ovo u Srbiji treba nekoga da iznenadi!? Rekonstrukcija je bila samo zamajavanje naroda, kao što su i Vučićeve gromoglasne najave hapšenja ''velikih zverki''.Treba običan gradjanin da misli kako više nije isto kao pre....samo....jeli situacija u novčaniku bolja?

  • milan Vreme: 24.11.2013 23:07h

    nisam ni mislio da sede kod kuce,i traze novi posao!e moj narode,samo vi glasajte za Tomine i Daciceve postenjacine!zuti su napravili bar neki pomak,a ovi nas vracaju u 90-e,a izgleda da smo zaboravili kako smo ziveli tada!

  • Milovan S Nikolić Sombor Vreme: 25.11.2013 00:28h

    Stvarno je Srbija najveća porodilja koja radja milionere i bednike.Korisnici budžeta se nikako ne mogu uporedjivati sa onima koji rade da bi zaradili.Budžtlije kako ih narod popularno zove od opštinskog do republičkog nivoa žive u sasvim drugim uslovima od onih koji taj budžet pune.Najveću bruku na ovom planu stvara sama vlada Srbije,Jer ko jednomsedne na ministarsku fotelju ne napušta ta jasla.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP