Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MIROVIĆ NAJAVIO

Reorganizacija SNS do maja

Autor: Tanjug | 24.01.2015 - 09:27:00h | Komentara: 3

Srpska napredna stranka sprovešće unutrašnju reorganizaciju od početka marta do sredine maja kroz izbore za lokalne odbore i pokrajinski odbor i imenovanje predsednika okružnih odbora, te tako spremno dočekati izbornu trku za lokalne i pokrajinske zbore koji nas očekuju početkom iduće godine, kaže potpredsednik stranke Igor Mirović.

Ekonomista  sa dušom  poete: Igor  Mirović

Igor Mirović | Foto: Robert Getel

On u razgovoru za današnju "Politiku" najavljuje novo stranačko telo, generalni sekretarijat, čiji će posao biti da pomogne i obezbedi da se stranačka politika sprovede na svim nivoima koji će na neki način biti "nešto slično onom partijskom biču u britanskom parlamentu".

- Imali smo vanredne parlamentarne izbore. A čim je krajem aprila izabrana Vlada premijera Vučića morala je da rešava problem nezapamćenih, katastrofalnih poplava koje su nas zadesile. Trebalo je uraditi mnogo posla oko obnove pa doneti zakone kako bi se krenulo sa reformama. Nismo imali vremena da se bavimo sobom - kaže Mirović i dodaje:
- Glavni odbor je promenjen s obzirom na to da ga jednim delom čine ljudi po svojoj funkciji kao što su poslanici, članovi Vlade, predsednici opštinskih odbora. U svakom slučaju i taj posao ćemo uraditi tokom predstojećeg izbornog procesa.

Mirović napominje da su stranci prioritet državna pitanja, ali i da je uradjeno dosta toga, pa je odlučeno da se u navedenom periodu održe izbori za stranačke odbore.
- To je neophodno s obzirom na to da nam se približavaju pokrajinski i lokalni izbori - dodaje on.
- Poslednji rok za održavanja pokrajinskih i lokanih izbora je maj sledeće godine. Po zakonu se oni moraju održati 30 dana pre nego što istekne mandat onima koji su izabarni na prethodnim izborima. To znači da bi izbori morali biti održani izmedju febrauara i aprila što nije tako daleko - kaže Mirović.
On objašnjava da okružni odbori i pokrajinski odbor neće biti birani već će ih imenovati predsedništvo stranke.
- Generalni sekretarijat je bio moj predlog, jer smatram da moramo imati jedno operativno telo koje će dnevno brinuti o tome da se stranačka politika sprovodi na svim nivoima. Predlog su podržali predsednik i predsedništvo stranke. Izvršni odbor ima organizacioni karakter. On se bavi nadzorom nad radom opštinskih odbora u smislu njihove organizacije, internet kampanjom, izbornom kampanjom - objašnjava Mirović.
Mirović kaže da će posao generalnog sekretarijata biti da u ime predsedništva daje smernice opštinskim organima kako da dosledno sprovode stranačku politiku.
- Na primer, ako stranka kroz izjave svog predsednika i odluke stranačkih organa nedvosmisleno zauzme stav da se mere štednje moraju sprovoditi na svim nivoima, da ne može da se troši novac na reprezentaciju, da opštine i drugi organi ne mogu da kupuju službene automobile zato što im ne odgovara onaj koji imaju nego bi baš hteli novi. To su na izgled banalne stvari ali kad se sabere deset takvih stvari onda to postane ozbiljan problem i stvara vrlo lošu sliku o stranci i vlasti koju ona vrši. Zato postoji potreba da neko reaguje, da im ukaže da povedu računa šta i kako rade i da ukoliko ne sprovode stranačku politiku onako kako je zacrtana ne mogu biti deo stranačke infrastrukture. To će otprilike biti posao generalnog sekretarijata - rekao je Mirović.
Poslednji komentari
  • bule Vreme: 24.01.2015 12:12h

    Mogu da se reorganizuju, ali prvo da svi steknu adekvatno obrazovanje za mesta na koja nameravaju da se postave! To će im omogućiti da kvalitetnije obavljaju posao. Razume se da će to biti državni univerziteti i molim bez kupovine diploma!

  • bojann90 Vreme: 26.01.2015 10:42h

    Stranka mora da jaca na svim poljima,Vucic je toga svestan,sledeca godina je godina izbora...

  • bojanN Vreme: 26.01.2015 16:15h

    Sledeca godina je godina izbora,stranka mora da preispita rad svih odbora,sta ne valja popraviti i slicno...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP