Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ČEKAJU POLAGANJE ZAKLETVE

Replike usporile izbor novih ministara!

Autor: S. V. | 03.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Sednica Skupštine Srbije o izboru novih minisatra nastavljena je juče, ali do zaključenja ovog izdanja „Alo!“ novi članovi vlade nisu položili zakletvu jer rasprava nije bila završena. Debatu o rekonstrukciji obeležile su replike i polemika opozicije sa premijerom i vicepremijerom, Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem, ali i njihovim dosadašnjim koalicionim partnerom URS-om.

Čekaju polaganje zakletve

Čekaju polaganje zakletve | Foto: Dušan Milenković

Dačić je rekao da Vlada ne bi opstala da je u njoj ostao URS i dodao da ako je nešto dobro uradio u rekonstrukciji, onda je to predlog da se „raščiste računi“.


- Neke se istine moraju saopštiti - ova vlada nije mogla više da ostane u ovom formatu i ne bi opstala da je ostao URS. Ako ja mislim pogrešno, tu su drugi koalicioni partneri da me razuvere, a pošto me nisu razuverili, ta odluka je doneta - rekao je premijer i najavio da će uz izbor novih ministara ići i rekonstrukcija državnih sekretara u minstarstvima.

Skupština Srbije konstatovala je ostavke poslanika URS-a Predraga Markovića, Branislava Jovanovića i Jožefa Šandora, a Republička izborna komisija dodelila je manadate dosadašnjim članovima Vlade Mlađanu Dinkiću, Verici Kalanović i Suzani Grubješić.

Po završetku rasprave, Skupština će glasati o kandidatima za ministre, koji će potom položiti zakletvu. SPS je za ministra saobraćaja predložio Aleksandra Antića, za ministra bez portfelja zaduženog za evrointegracije Branka Ružića, za ministra prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja Tomislava Jovanovića, za ministra kulture Ivana Tasovca. Zajednički kandidat SNS i SPS-a za ministra omladine i sporta je Vanja Udovičić. SNS je za ministra privrede predložio Sašu Radulovića, finansija Lazara Krstića, poljoprivrede Dragana Glamočića, regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igora Mirovića, odbrane Nebojšu Rodića, ministar bez portfelja Aleksandra Vulina.
Poslednji komentari
  • milovan Vreme: 03.09.2013 11:06h

    Vlada nema vecinu pa su morali da smuvaju opozicione dhss,spo i dva bivsa DS.Izbori pod hitno jer samo gubimo vreme sa EU koji samo zele da otmu Kosovo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP