Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

RADOSLAV SRETENOVIĆ VOZIKA SE SLUŽBENIM „AUDIJEM” SUPROTNO PRAVILIMA

Revizor licemer!

Autor: Milan Dudvarski | 14.07.2014 - 08:22:00h | Komentara: 16

Radoslav Sretenović, državni revizor, kritikuje službenike Vlade Srbije i podnosi krivične prijave protiv pojedinih, jer službena vozila koriste neracionalno, a on sam se privatno vozi po Nišu u luksuznoj državnoj limuzini, saznaje “Alo!”.

Radoslav Sretenović

Radoslav Sretenović | Foto: FoNet

- Sretenović je bez odobrenja i bez vozača, koji duži „audi A6“, išao u rodni Niš i tamo se vozikao. Išao je na neke prijeme i sastanke. Treba imati u vidu da taj atomobil troši oko 20 litara na 100 kilometara, pa sad vi vidite koliki je to trošak - kaže naš izvor iz Vlade Srbije.


Prema rečima Ivana Miladinovića, predsednika Sindikata vozača Srbije, skandalozno je i licemerno to što je Sretenović uradio.

- Pa on treba da kontroliše kako se postupa sa državnom imovinom. A on, umesto toga, sam čini prekršaje. Ne znam kakvu sliku on misli drugima da pošalje kada se na ovaj način ponaša. Osim toga što je napravio prekršaj, a zbog istog takvog je podnosio i krivične prijave protiv osoba u Vladi, on je ispao više nego licemeran - rekao je Miladinović.

U rodni Niš isključivo „audijem“

U rodni Niš isključivo „audijem“

Takođe, Sretenoviću je, kaže predsednik Sindikata vozača, vladina komisija odobrila da može da upotrebljava luksuznu limuzinu, a on na nju po pravilniku nema pravo.


- Podsetiću, da je Sretenoviću ukraden jedan “audi A8“ ispred zgrade i da za to niko nije odgovarao - rekao je naš sagovornik.

Sam čini prekršaje, a treba  ostale da kontroliše

Sam čini prekršaje, a treba ostale da kontroliše | Foto: O. Bunić

Inače, Radoslav Sretenović izjavio je nedavno da je Državna revizorska institucija Srbije ustanovila da se službena vozila koriste neracionalno i da je revizorska institucija već podnela jednu krivičnu prijavu zbog zloupotrebe.


- Krivična prijava je podneta protiv lica koje je oštetilo budžet Srbije za 1,32 miliona dinara. To lice je upravljalo službenim vozilom koje je za 10 meseci 2012. godine prešlo 100.000 kilometara, iako je dato samo sedam putnih naloga na njegovo ime - rekao je Sretenović na predstavljaju izveštaja o reviziji svrsishodnosti upravljanja službenim vozilima u 2012. godini.

DRI oslobođen optužbi


Krivični postupak protiv državnog revizora Radoslava Sretenovića, protiv kojeg je podneta prijava za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, obustavljen je jer je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu odustalo od njegovog gonjenja zbog nedostatka dokaza.
Krivična prijava teretila je Sretenovića da je 27. juna 2010. izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov tast Dragoljub M. (79). Kako je tada saopštila policija, na putu Niš–Leskovac sudarili su se teretno vozilo MAN prokupačke registracije kojim je upravljao Zoran P. (51) iz Gornje Zleginje i putnički automobil „ševrolet“ niške registracije, koji je vozio Sretenović.

Sretenović ne odgovara


Redakcija „Alo!“ je prekjuče pozvala Radoslava Sretenovića, a zatim mu i uputila SMS poruku sa pitanjem u vezi sa njegovim vozikanjem po Nišu. Međutim, do kraja zaključenja ovog broja „Alo!“ nismo dobili odgovor.

Poslednji komentari
  • Bratanac Vreme: 14.07.2014 09:10h

    Posao državnog revizora je takav, da revizor ne bi smeo da ide nikuda bez policijskog obezbeđenja. Čovek koji podnosi prekršajne i krivične prijave Predsednicima države, vlade, opština i direktorima javnih preduzeća ne bi smeo da ide sam. A podatak da nema pravo na službeni auto samo govori o tome koliko je vlasti u Srbiji stalo da iskoreni korupciju.

  • osiromasen Vreme: 14.07.2014 09:20h

    Ugraditi tahograf,u svako sluzbeno,belezi kilometrazu,brzinu,relaciju.Malverzacije smanjene na minimum.To vam je isto kao sa konjem,ako previse trci moras mu ugraditi bugakije.

  • zoran Vreme: 14.07.2014 10:45h

    Pa Bogoljub Stepanovic predsednik ofss vozi drzavni auto godinama!!!!

  • Nikola Vreme: 14.07.2014 11:35h

    I ne samo to, on I zapošljava bez konkursa! Proverite da li je ikada igde objavljen konkurs na kojem je primio saradnicu u službu za odnose sa javnošću. Neka Vesna dobila je posao jer joj je rodbina povezana sa Sretenovićevom rodbinom.

  • razocaran Vreme: 14.07.2014 11:50h

    Ne zna se jos i da je kada je odbijen njegov zahtev za audi napravio dramu u upravi za zajednicke poslove skacuci i histerisuci, a onda je pomocnik direktora uprave naprabio kolosalno resenje... zaposlio svog sina kod njega da ga "vozi" i tako "stekao pravo" na audi!!! MORALNI PIGMEJI!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP