Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NEZADOVOLJAN REZOLUCIJOM

Ristić: Beograde, da li nam
šalješ poruku da se Srbi sa Kosova
odvoje od Srbije?

Autor: Tanjug | 10.01.2013 - 17:33:00h | Komentara: 2

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić smatra da Srbi sa severa Kosova ne mogu biti zadovoljni tekstom rezolucije o Kosovu i Metohiji jer, kako kaže, ne sadrži ono što je za njih najbitnije, a to je da se u okviru tehničkog dijaloga sa Prištinom ne postižu parcijalni dogovori dok se ne nađe celovito rešenje za KiM.

Ristić je na konferenciji za novinare rekao da su Srbi sa severa Kosova uputili otvoreno pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću u kome izražavaju zabrinutost što je platforma, za koju je juče rečeno da je tajna, ali je ipak usvojena na Vladi Srbije, izmenjena u onim delovima za koje su oni smatrali da su najznačajniji.

Srbi sa Kosova poštuju matični Ustav: Slaviša Ristić

Srbi sa Kosova poštuju matični Ustav: Slaviša Ristić | Foto: Nebojša Marković

Prema njegovim rečima, Srbi sa severa Kosova žele da, pre održavanja sednice Skupštine Srbije na čijem je dnevnom redu predlog rezolucije o Kosovu i Metohiji, upute poruku da nema razloga da se platforma koju su dobili od Nikolića ne nađe pred poslanicima.
"Niko nema razloga u vladi, predsedništvu ili bilo kom drugom državnom organu Srbije da krije ono što piše u platformi i da kaže šta je to što država Srbija želi sa Kosovom i Metohijom", istakao je Ristić.
Prema njegovom mišljenju, zabrinjava i izjava premijera Ivice Dačića da su Srbi sa Kosova i Metohije napravili najveću grešku što se poslednjih 13 godina nisu samoorganizovali i napravili svoje institucije u pokrajini, već su bespotrebno slušali Beograd.
"To nas najviše zabrinjava jer smo svih ovih godina smatrali da je naša dužnost da čuvamo ustavni poredak Srbije na ovom prostoru i slušamo Beograd. Da li to znači da je to poruka da se i Srbi separatišu i odvajaju od matice Srbije? Mi to ne želimo", rekao je Ristić.
Napominjujući da postoji mogućnost da ta poruka premijera nije dobro shvaćena ili da je u pitanju pogrešna interpretacija, Ristić je rekao da želja Srba sa severa Kosova nije da prave neke institucije koje neće biti institucije države Srbije.
On je dodao da će o tome šta će opštine na severu Kosova raditi u narednom periodu odlučivati njihovi odbornici.
Poslednji komentari
  • Avni Vreme: 10.01.2013 20:19h

    Cuti vec jednom bagro.

  • vito nikoljaca Vreme: 10.01.2013 21:10h

    UDRUZILI SE OVI NASI POLITICARI I PROTIV SRPSKOG NARODA,USTAVA OVE ZEMLJE,REZ.1244,KOMADAJU SRBIJU KAO SVOJU PRCIJU.GRDNE ZIVOTE NASI PRECI DADOSE ZA SVOJU DOMOVINU, A MI POLAKO SA NASIM POLITICARIMA ODEMO POLAKO POD JEDNU SUMADINSKU SLJIVU.GRADIMO SIGURAN PUT KA NASEM NESTAJANJU.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP