Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PAŽLJIVO SA REFERENDUMOM

Ristić: Srbi sa severa Kosova ne žele da obaraju Vladu!

Autor: Fonet | 26.04.2013 - 17:24:00h | Komentara: 4

Na zajedničkoj konferenciji za novinare četiri predsednika opština sa severa Kosova u Zvečanu rečeno je da oni i dalje stoje iza inicijative da o krupnom pitanju mora da se izjasni narod u Srbiji, kao i da može biti pogodbe i trgovine po pitanju referenduma i da Srbi sa severa Kosova ne traže referendum da bi birali novu Vladu.

Predstavnici Srba sa severa Kosova i Metohije poručili su da o formulaciji referendumskog pitanja u vezi sa briselskim sporazumom treba da odluče skupštine četiri opštine sa severa Kosova koje su pokrenule inicijativu za
referendum, javio je Kontakt plus radio.

Srbi sa Kosova poštuju matični Ustav: Slaviša Ristić

Srbi sa Kosova poštuju matični Ustav: Slaviša Ristić | Foto: Nebojša Marković

"Nećemo referendum za 15 dana jer je to krupno pitanje ne samo za nas, verujem da je i Vlada Srbije svesna da je to izuzetno krupno i odgovorno pitanje i da se u vezi sa tim ne možemo kockati", rekao je predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić.
On je dodao da će predsednici opština sa severa Kosova na svaki poziv vlasti odlaziti za Beograd, pa i u utorak kako je najavljeno, dodajući da u utorak ne odlaze u Beograd da "raščiste" pitanje hoće li biti referendum za 15 dana.
Ristić je protiv ideje potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da se referendum sprovede u roku od 15 dana, jer bi, kako tvrdi, "takav referendum bio diktiran i unapred bi se znao odgovor na pitanje".
Formulacija pitanja je nešto što tek treba da usledi, rekao je Ristić.
On tvrdi da referendumsko pitanje ne može biti: “Da li ste za prihvatanje ili odbijanje briselskog sporazuma”.
Ne može biti pogodbe i trgovine po pitanju referenduma i reći da će Vlada pasti ako referendum bude takav da briselski sporazumi prestaju da važe, rekao je Ristić i dodao da Srbi sa severa Kosova ne traže referendum da bi
birali novu Vladu.
“Mi tražimo referendum zato što smatramo da ono što piše u Ustavu Srbije - da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, bude i potvrđeno”, rekao je Ristić.
Poslednji komentari
  • valjevo Vreme: 26.04.2013 17:35h

    Ne nego svi iz unutrasnjosti da budemo dozivotni robovi kosovskih Srba. Kako da ne. Zasto bi mi oni bili drazi od Srba iz Republike Srpske ili Australije?

  • lazar Vreme: 27.04.2013 00:23h

    Valjevac,vidis meni su drazi Srbi sa Kosova i Metohije,zato sto ti licno i sve jedan drugi Srbin ma gde god on ziveo, nikada nece biti veci Srbin od Srbina sa Kosova!!! Jel znas zasto!? Zato sto oni trpe golgotu 14 godina,i bore se za svoj opstanak,a ti verujem sutra da te poteraju iz tvoje Varosice,pitao bih te,gde bi i kuda bi!!! Zato ne komentarisi,i idi do Koceljeva prosetaj se malo,kad vec imas slobodu,i ne jure te Albanci,uzivaj u lepoti Srbije.Pozdrav iz Svajcarske!!!

  • Nenad Vreme: 27.04.2013 06:25h

    Stvarno sramota, izdržavamo ih godinama i sada treba da ispaštamo svi 7 000 miliona zbog 40 000 hiljada. Pobogu gde vam je pamet. Pa ne možemo protiv celog sveta. I oni će još nama da odredjuju formulaciju referenduma. Sramota! Svaki dan odvajamo za vas, vi ste nezahvalni.

  • bosko Vreme: 27.04.2013 06:49h

    Ma lako mi je za Ristica i ostale nafatirane "patriote" sa kosova koji i nogama i rukama brane svoje troplacene polozaje nego tamo ima i mnogo sirotinje koja nije imala gde da pobegne u Srbiju, sta sa njima, zar opet zbegovi i kolektivni smestaj,oni su jednostavnosludjeni i uplaseni,njima treba pomoci, a ove zadrigle skloniti sa polozaja,nije njih narod izabrao nego su ih postavile stranke, a oni se sada osilili i ne poštuju ni vladu i skupstinu,slusaju kostunicu koji bi cekao sudnji dan da se nesto samo od sebe promeni.Prvi put da verujem vlasti ne sto su posteni nego sto su priterani uza zid,sila boga ne moli.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP