Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DSS RAZJEDINJEN PO PITANJU BEOGRADA

Ruše Đilasa, al’ neće sa Vučićem!?

Autor: M. Keranović | 17.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 6

Iako se Demokratska stranka Srbije izjasnila da će podržati smenu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, razjedinjena je po pitanju ulaska u vlast sa SNS-om i SPS-om u glavnom gradu.

Koštunica muku muči sa saradnicima

Koštunica muku muči sa saradnicima | Foto: Aleksandar Levajković

Kako “Alo!” saznaje, pojedini članovi Predsedništva te stranke oštro su se prošlog četvrtka usprotivili da DSS nakon rušenja Đilasa ulazi u koaliciju sa naprednjacima i socijalistima.


Predsedništvo DSS-a prošlog četvrtka odlučilo je da podrži zahteve za smenu Đilasa, ali je tada navedeno i da ta odluka ne znači da je istovremeno i za koaliciju sa naprednjacima i socijalistima u Beogradu. Naime, to je saopšteno nakon, kako “Alo!” saznaje, burne sednice Predsedništva DSS-a, na kojoj se nekoliko njenih istaknutih članova usprotivilo da DSS nakon smene gradonačelnika Beograda, koji je i lider demokrata, ulazi u koaliciju sa strankama Aleksandra Vučića i Ivice Dačića.
Oni koji su na predsedništvu DSS-a bili protiv saradnje sa naprednjacima i socijalistima su, između ostalog, Miloš Jovanović i Milica Radović, dok su koaliciju sa SNS-om i SPS-om zagovarali Andreja Mladenović i Dejan Mihajlov.

- Poznato je da se ne slažemo sa politikom naprednjaka i socijalista koju vode na državnom nivou, posebno po pitanju Kosova. Kako bismo sačuvali i Kosovo i srpski narod, jedino rešenje bi bili vanredni parlamentarni izbori.

Ne mogu da se  odluče kom se carstvu privoleti: Vrh DSS-a

Ne mogu da se odluče kom se carstvu privoleti: Vrh DSS-a | Foto: Branko Vučković

Kad je reč o Beogradu, izbori bi takođe bili najbolje rešenje umesto prekomponovanja vlasti, a upravo to su zagovarali pojedini članovi Predsedništva na sednici održanoj u četvrtak. Naime, ukoliko bi pristali na prekomponovanje vlasti, mi bismo tako i abolirali socijaliste, koji su isto kao i demokrate, sa kojima su u vlasti u Beogradu pet godina odgovorni za katastrofalno stanje u glavnom gradu - ističe izvor “Alo!” iz DSS-a.

Miloš Jovanović juče je bio nedostupan, Milica Radović je odbila da komentariše naša saznanja i uputila nas na zvanično saopštenje DSS-a koje je izdato nakon sednice Predsedništva, dok Andreja Mladenović nije odgovarao na naše pozive. Dejan Mihajlov je kazao da je sve saopšteno nakon predsedništva, ali i naveo da nije tačno da se na predsedništvu zalagao za prekomponovanje vlasti u Beogradu sa naprednjacima i socijalistima, ističući da to nije bila tema, već da je na sednici bilo reči da se samo načini prvi korak po pitanju smene vlasti i da će se o svemu ostalom razgovarati.
Inače, DSS je juče saopštio da će se posle smene Dragana Đilasa izjasniti o sledećim koracima vezanim za gradsku vlast.

- Kada dođe do prvog koraka - smene Đilasa, Predsedništvo DSS-a će se izjasniti o sledećim koracima - rekao je portparol DSS-a Petar Petković.M. Keranović
Poslednji komentari
  • Faraon Vreme: 17.09.2013 07:41h

    Hja, Boga ti, veličine pa mogu da biraju...

  • Vesna Vreme: 17.09.2013 08:15h

    Potpuno je besmisleno da jedna ovako marginalna stranka komentariše, a još manje odlučuje o gradonačelniku koga je narod izabrao.

  • vajs Vreme: 17.09.2013 08:54h

    Odakle se pojavise ovi?!?!?! I sad ce da se umesaju u grdasku vlast da zaposle svoje kadrove , normalno narod ce opet da placa one za koje nije glasao!!!

  • MilanCh Vreme: 17.09.2013 09:24h

    DSS nikada nije znao sto hoce, a sada vidim da ne z naju ni sta nece.

  • Dunja Vreme: 17.09.2013 11:23h

    Samo vi pravite haos u Srbiji, nema ga izgleda dovoljno. Đilas jedini vodi brigu o građanima i to je evidentno, ostali, svi od reda 14 meseci guraju jedni druge, otimaju jedni od drugih ... užas

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP