Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KRAGUJEVAČKI SPO PRELOMIO

Ruše Verka posle 14 godina!

Autor: B. Nenković | 09.10.2014 - 15:55:00h | Komentara: 0

Gradski odbor Srpkog pokreta obnove u Kragujevcu sa svoja tri odbornika je podržao incijativu SNS za rušenje vlasti u ovom gradu koju predvodi Veroljub Stevanović, saopšteno je na vanrednoj konferenciji za novinare ovoj stranci. Opozicija je tako skupila potpise 44 od ukupno 87 odbornika i već danas ili sutra biće podnet zahtev za vanrednu sendicu na kojoj će biti zatražena smena vlasti.

Veroljub Stevanović

Veroljub Stevanović | Foto: Nebojša Raus

Verka su ranije napustili bivši članovi G 17 plus sa osam odbornika, zatim SPS sa šest, DSS sa tri, JS i PUPS sa ukupno četiri odbornička mesta. Na strani gradonačelnika ostalo je samo DS koji mu se pridružio prošlog meseca sa deset odbornika.
Predsednik GO SPO u Kragujevcu, Milan Urošević, izjavio je danas da je odluka o pružanju podrške inicijativi SNS za rušenje vlasti u Kragujevcu doneta „u interesu građana, jer očekuje da će promenom vlasti biti popravljena ekonomska situacija u gradu“.

Predsednik „Pokreta za naš grad“, Nebojša Zdravković, nekadašnji član G 17 plus i doskorašnji zamenik Veroljuba Stevanovića, izjavio je da će inicijativa za sazivanje hitne sednice Skupštine grada biti podneta danas ili sutra.

- Inicijativu za smenu potpisalo je 44 odbornika, jer smatramo da je potrebna hitna stabilizacija gradksog budžeta. Po zakonu predsednik skupštine bi trebalo da sazove sednicu za dan ili dva. Ukoliko, pak, procene da nije hitno, onda će se poštovati rok od 15 dana - rekao je Zdravković.

Veroljub Stevanović je na čelu Kragujevca ukupno 14 godina, od toga deset godina u nizu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP