Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PISMO IZ RUSKE DUME

Ruski poslanici hrabre Šešelja!

Autor: FoNET | 07.07.2014 - 12:00:00h | Komentara: 4

Srpska radikalna stranka saopštila je da su poslanici Dume Rusije zatražili da lider radikala Vojislav Šešelj bude pušten iz pritvora Haškog tribunala.

Bio je besan, vikao  je da neće kućni pritvor...

Vojislav Šešelj | Foto: Profimedia.rs

U saopštenju se navodi da je poslanik Dume Rusije Vjačeslav Tetjokin poslao pismo ohrabrenja Šešelju, koji se 12 godina nalazi u pritvoru Haškog tribunala, a da mu nije izrečena presuda.
Kako je navedeno, njegovu inicijativu podržali su i predstavnici svih parlamentarnih frakcija u Rusiji, koji su se potpisali u pismu ohrabrenja Šešelju.
Tetjokin je podsetio da je Šešelj u pritvoru u Tribunalu već dvanaestu godinu bez izricanja presude, ukazujući da je to najteži oblik kršenja međunarodnog prava i Evropske konvencije o ljudskim pravima, piše u saopštenju koje prenosi Fonet.
Tužilaštvo MKSJ nije pronašlo nikakve dokaze protiv njega i zbog toga deputati Državne Dume zahtevaju da Vojislav Šešelj momentalno bude pušten iz pritvora u Hagu, navodi se u saopštenju.
Poslednji komentari
  • Stepa Vreme: 07.07.2014 12:42h

    Iako su jednom prilikom izjavili da ne mogu da budu veci Srbi od samih Srba, oni to ocigledno ovom prilikom jesu. Bravo.

  • Драгомир Vreme: 07.07.2014 13:11h

    Ма,бре,можете да га подржавате да издржи када он неће да изађе?НЕЋЕ И ОНО ШТО ХОЋЕ!Има,бре,да буде по његовом и тачка!Такав је био и на факултету у Сарајеву?Зато је он завршио факултет за две године?Само што пре га пустили профани да га више не гледају?Дојадило им његово терање ината и крај приче!Мореееее,да госпођа Јадранка преузме команду и да очас дође у Србију иначе ... Добро,да се не изражавам!Као он је патриота а да се врати више би рекао да не сме него што га је срамота?

  • olga Vreme: 07.07.2014 13:15h

    Sledeći na vlast vam dolazi Šešelj što je sasvim okej;jedva čekam taj cirkus da sa razdaljine od par hiljada kilometara se slatko smejem.

  • Rusi, rusi znam sta radite u NISu Vreme: 07.07.2014 15:41h

    Rusi, rusi, znam sta radite u NISu. Igranka zbog EPSa . Neda Vucic EPS , bolje reci nece da pokloni Rusim kao sto su ovi pre njega poklonili NIS. To Rusi prete Vucicu Seseljom da popusti, da pokloni EPS Bravo Vucicu, LEGENDO. Da je bar jos jedan takav u Srbiji

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP