Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODGOVARAJU SOCIJALISTI

Ružić: Dačićev mandat nije uslovljen uspehom pregovora

Autor: Beta | 23.03.2013 - 16:39:00h | Komentara: 0

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić izjavio je da mandat premijera Ivice Dačića od njegovog dolaska na tu funkciju nije bio uslovljen uspehom pregovora o Kosovu i da će tako ostati.

"Kada je mandat za sastav nove vlade predsednik Tomislav Nikolić predao sadašnjem premijeru Ivici Dačiću takvih limita nije bilo niti su bili pominjani, tako da ukoliko uđete po jednim pravilima u određenu utakmicu, ta pravila važe od početka do kraja", rekao je Ružić u intervjuu za agenciju Beta.

Branko Ružić

Branko Ružić | Foto: FoNet

 Ružić je ocenio da dokle god Vlada Srbije bude imala parlamentarnu većinu nema razloga da se bilo čiji mandat ograničava uspehom ili neuspehom u realizaciji ciljeva Vlade. 

Komentarišući najave o rekonstrukciji Vlade, Ružić je rekao da nema ništa protiv da se primeni bilo koji model rekonstrukcije ukoliko bi on unapredio njen rad.
"Rekonstrukcija vlade zaista neće biti pitanje koje će biti rešavano na glavnim odborima vladajućih stranaka, nego će biti u najboljem interesu građana i građanki Srbije, rešavano na sastanku lidera koalcije, jer nisu glavni odbori stranaka ti koji opredeljuju funkcionisanje vlade", rekao je Ružić, koji je i predsednik Izvršnog odbora SPS. 

Stvar dogovora, ali bolji je Vučić

Ranije danas, zamenik šefa poslaničke grupe SNS, Zoran Babić, rekao je da rezultati koje je Aleksandar Vučić dosad postigao kvalifikuju ga da i posao premijera obavlja na kvalitetan način.

Na pitanje da li se unutar SPS-a razgovaralo o radu ministara iz redova te stranke, Ružić je rekao da jeste, ali da nisu iznošene pojedinačne ocene o njihovom radu. 

"Konkretna imena nismo pominjali", rekao je Ružić.
Ružić je kazao da ukoliko postoji potreba da se na neki način unapredi rad vlade da će SPS "vrlo otvoreno o tome razgovarati s koalicionim partnerima, pre svega iz SNS".
"Mi iz SPS-a sagledavamo vladu na jedan celovit način, sveobuhvatno i ne želimo da je parčamo po feudima, odnosno koji resori ili koja ministarstva pripadaju određenim političkim strankama", rekao je Ružić.
On je istakao da je saradnja lidera SPS Ivice Dačića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića na zavidnom nivou.
"Mislim da vitalni ciljevi i interesi vlade barem do sada ni na koji način nisu ugroženi", rekao je Ružić.

Ivica Dačić

"Pokušaj povezivanja premijera sa kriminalnim grupama doživeo je fijasko"

Upitan da li su poslednje afere koje povezuju premijera Ivicu Dačića sa kriminalnim grupama pokrenute namerno protiv njega, Ružić je kazao da je taj "pokušaj doživeo fijasko". 

"To je po meni najvažniji epilog svega toga, a ko je stajao iza toga mislim da će vreme brzo pokazati", naveo je Ružić.
On je kazao da bi bilo pretenciozno govoriti o tome ko stoji iza pokretanja takvih afera, ali je sigurno da stoje oni koji bi jednom diskreditacijom Valde Srbije i samog premijera ostvarili svoje političke, ekonomske ili neke druge interese.
Komentarišući spekulacije u javnosti o mogućoj saradnji Demokratske stranke i SPS-a, bez Srpske napredne stranke, Ružić je rekao da te "priče koje se puštaju u čaršiju prosto opet služe nekima kako bi pokušali da uzdrmaju vladu ili njenog premijera".
"Odbijam bilo kakvu mogućnost da sam učestvovao u nečem takvom... Mi smo se opredelili za jednu vladu koja će mnogo efikasnije raditi na realizaciji ciljeva, preuzeli smo najveću dozu odgovornosti činjenicom da je na čelu vlade predsednik naše stranke", rekao je Ružić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP