Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MINISTAR VUJOVIĆ OBJASNIO

S Beogradom na vodi idemo u drugu orbitu

Autor: Tanjug | 07.04.2015 - 15:25:00h | Komentara: 0

Projekat Beograd na vodi treba da podigne Srbiju u drugu orbitu kada je reč o poslovnom i stambenom prostoru, rekao je danas u parlamentu ministar finansija Dušan Vujović.

Skupština Srbije

Skupština Srbije | Foto: Tanjug/Marko Đoković

Vujović je rekao da nije u pitanju investicija od 3,5 miljardi evra, ni 13.000 ljudi koji će tu biti zaposleni, već i pre svega da se naše firme kvalifikuju na domaćim i medjunarodnim tenderima, da redefinišu svoju sposobnosti i mogućnosti da bi mogli da se vrate na ona tržišta gde smo bili suvereni proizvodjači, a danas smo jedva prisutni.

- Prelomna tačka ove investicije je 10 odsto našeg BDP, što retko koja zemlja ima. Ovo je ogromna šansa da otvorimo jedan motor razvoja koji godinama nismo koristili - rekao je Vujović istakavši da je "Beograd na vodi potpuno druga orbita poslovnog i stambenog prostora".
Šansa će, kaže, biti da to uradimo po dinamici koja je potpuno realna, a zakon se donosi da produži rok sa jedne na pet godina jer želimo realne rokove.
Ministar očekuje da, ako se bude radilo na način koji je predvidjen, to bude i završeno.
Vujović je objasnio da se Leks specijalisom zapravo menjaju tri zakona - o
eksprorpijaciji, o planiranju i izgradnji i o opstem upravnom postupku.
- Menjamo ih zato što je ovaj projekta izazov u nekoliko dimenzija, a jedna dimenzija je vreme koje je propušteno. Osećam ličnu obavezu da ovo prevedemo sa reči u dela. vreme je da te stvari uradimo. Mnogo smo obećavali, sada je vreme za sprovodjenje - kazao je ministar.

Ovo je, dodao je prilika, da srpska administracija i država pokaže da može da sprovodi zakone i da bude partner investitorima.
- Moramo da u tržišnoj privredi načumo gde je granica privatnog i javnog interesa. Zalagaću se da se privatni inters poštuje do kraja, ali ne na štetu javnog interesa - kazao je Vujović i dodao da je vreme da se reši pitanje jedne disfunkcionalne zone u centru grada o kojoj se razgovara najmanje sto poslednjih godina.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP