Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREBEG

Šabačke demokrate idu kod Petrovića!

Autor: Beta | 26.02.2013 - 20:52:00h | Komentara: 3

Članovi raspuštenog gradskog odbora DS-a u Šapcu odlučili su da se priključe Dušanu Petroviću u osnivanju stranke Zajedno za Srbiju.

Dušan Petrović

Okuplja ljude za novu stranku: Dušan Petrović

Od 95 članova šabačkog odbora Demokratske stranke, 85 je glasalo je glasalo za napuštanje DS-a, dok je jedan bio uzdržan, a demokrate je napustio i gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

Dosadašnji predsednik šabačkog odbora Miodrag Filipović rekao je agenciji Beta da će bivši članovi DS-a činiti inicijativni odbor za osnivanje stranke Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, a da će im se priključiti još neki lokalni odbori DS iz Srbije.
U Šapcu je na vlasti koalicija DS-a, Srpskog pokreta obnove i Liberalno demokratske partije, a Milošević je agenciji Beta rekao da današnje promene u DS-u neće uticati promenu vlasti u tom gradu.
"U lokalnom parlamentu DS je do sada imao 25 odbornika, večeras je iz DS izašlo 19, a ostalo šest, međutim, mi smo se već dogovorili da ćemo se u daljem radu ponašati kao koalicija i učestvovati u svim projektima koje smo započeli", rekao je Milošević.
Centrala DS-a ranije danas raspustila je šabački odbor i za poverenika u tom gradu odredila Borislava Stefanovića.
Po odluci organa stranke, članovi gradskog odbora u Šapcu, njih 98, obavešteni su o raspuštanju tog odbora SMS porukom u kojoj Stefanović navodi da "neki bivši funkcioneri demokrata rade protiv stranke i nanose joj nemerljivu štetu" i da će članstvo biti obavešteno narednih dana o budućim koracima.

Zelenović: 80 članova GO DS u Šapcu istupilo iz stranke!


Član novoformiranog poslaničkog kluba "Zajedno za Srbiju" Nebojša Zelenović izjavio je večeras da je 80 članova Gradskog odbora DS u Šapcu istupilo iz te stranke i da su formirali inicijativni odbor za formiranje nove stranke.


"Gradski odbor DS u Šapcu večeras je imala sastanak i na njemu je 80 od 94 članova tog odbora - predsednici mesnih odbora i lokalni funkcioneri, istupilo iz Demokrtaske stranke i formirali su inicijativni odbor za formiranje nove stranke", rekao je Zelenović Tanjugu.


On je istakao da nije tačna izjava funkcionera DS Borka Stefanovića da su članovi tog odbora o njegovom raspuštenju obavešteni adekvatno, putem mejlova i na druge načine, a tek nakon toga sms porukama poslatim od strane poverenika.


Zelenović tvrdi da članovi tog odbora koji su istupili iz DS nisu dobili nikakav razlog zbog čega je odbor razrešen, kao i da im niko nije poslao dopis, već da su o tome obavešteni putem sms poruke neposredno pred početak skupa.

"Centrala Demokratske stranke misli da može da telefonom ili sms porukom razreši jedan gradski odbor, koji ima treći rezultat u Srbiji na poslednjim izborima. To samo pokazuje način na koji se radi i donose odluke u DS", rekao je Zelenović.


Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović izjavio je ranije Tanjug da je Gradski odbor te stranke u Šapcu raspušten na regularan način zbog toga što većina članova tog odbora, uz pomoć Dušana Petrovića, pokušava da preko leđa DS napravi novu političku stranku.


"Odbor je raspušten zbog toga što već duže vreme članovi, ne svi, ali većina, uz pomoć Dušana Petrovića pokušavaju da preko leđa DS i njenih članova naprave novu stranku, i u tom smislu su i večeras napravili neki skup i pozivali ljude putem sms da dodju na sastanak gradskog odbora", rekao je Tanjugu Stefanović, koji je imenovan za poverenika demokrata u Šapcu.

Poslednji komentari
  • ivanovo korito Vreme: 26.02.2013 21:34h

    Potpuno razumem razocarane clanove DS, sta ljudi idu iz zla. Kako narod kaze niko ne ide iz dobrog vec iz loseg. Mislim da ce im svanuti kada napuste diktatora Dragana Djilasa, koliko je castan kad im je poslao SMS da su raspusteni.

  • ЧеМ Vreme: 26.02.2013 23:50h

    Распаде се кредо КО ЈЕ ЈАМИО ЈАМИО ЈЕ, а ни споменик му нису подигли а и неће.

  • Clove Vreme: 27.02.2013 15:52h

    Pa normalno. Nece valjda da ostanu kod onog tiranina Djilasa... Od demokratske stranke ostao je samo naziv.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP