Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREDLOŽEN

Samardžić predložen za novog lidera DSS

Autor: Beta | 23.06.2014 - 14:11:00h | Komentara: 0

Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije za Kosovo i Metohiju predložio je Slobodana Samardžića za novog predsednika DSS, koja namerava da stvori "front protiv evrofanatizma vlasti".

Slobodan Samardžić

Slobodan Samardžić | Foto: FoNet

Zamenik predsdnika DSS Aleksandar Popović rekao je danas na konferenciji za novinare da će se novi predsednik stranke birati u oktobru i "da se to neće pretvoriti u medijski spektakal kao kod drugih stranka".

- Okupili smo se oko jedne poltike koja je za nas najvažnija ...pitanje lidera je u odnosu na poltiku koju DSS sprovodi drugorazredno pitanje - rekao je Popović.

On je potvrdio da je Samardžića predložio funkcioner DSS sa KIM Marko Jakšić, u ime članova stranke sa KIM, objasnivši da opštinski odbori predlažu kanidadate za strančke funkcije.
Uz oštre kritike Vlade Srbije i stranaka koje je čini zbog "ekonomskog propadanja i uništavanja nacionalnih interesa", Popović je pozvao pojedince i nevladine organizacije da se pridruže DSS u stvaranju "fronta protiv evrofanatiama".

DSS u publici: Milovan Milošević, Vojislav Koštunica, Slobodan Samardžić i Matija Bećković

| Foto: Đorđe Kojadinović

- Vreme je za Srbiju koja će se brinuti za sebe a ne za interese EU - rekao je on dodavši da i uklanjem barikade na mostu između severnog i južnog dela Kosovske Mitrovice pokazuju da vlast u Beogradu nastavlja sa "poltikom stalnog popuštanja" zbog EU.

Popović je ponovio i da se DS S zalaže da se država Srbija "na svaki miran i poltički način' bori za svoje prisustvo na KIM" kao i za poštovanje Ustava Srbije i rerzolucije UN 1244.

DS S se protiv i najavljenoj privatizaciji EPS-a i Telekoma, rekao je on kritikujući vlast zbog otvaranja niza afera, na koje nema odgovora dok istovremeno spoljni dug i budžetski defici rastu.

Dugogodišnji predsednik DSS Vojislav Koštunica podneo je ostavku pošto na majskim izborima stranka nije ušla u republički parlament.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP