Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALO! ISTRAŽUJE KOJU MUZIKU SLUŠAJU SRPSKI POLITIČARI

Samo Dačić cepa narodnjake!

Autor: Maja Keranović | 23.02.2014 - 22:52:00h | Komentara: 12

Da postoji neko koga čak i Aleksandar Vučić sluša, priznao je i sam vicepremijer i lider naprednjaka kada je kazao da bi na „Egzitu” voleo da vidi škotski bend „Franz Ferdinand“, jedan od njemu omiljenih.

Svi rokeri, samo Dačić narodnjak

Svi rokeri, samo Dačić narodnjak

 

Kad je reč o Vučićevom političkom ocu Tomislavu Nikoliću, on preferira tvrđi zvuk. Ljubitelj je hard rok benda „Deep purple“, čijem nedavnom beogradskom koncertu je i prisustvovao u društvu supruge Dragice. „Alo!“ je istraživao kakav je muzički ukus i ostalih političara.


Iako su se mnogi zapitali, videvši Tomu Nikolića na koncertu benda „Deep purple“ da šef države kojim slučajem nije zalutao, sumnje je otklonio njegov sin Radomir, navodeći da je to „bila grupa Tomine mladosti“, kao i da je Nikolić „u to vreme imao dugu kosu i nosio pantalone zvonarice“. Inače, i predsednik Srbije je svojevremeno ispričao da je u mladosti bio odličan poznavalac rok muzike i bendova. Međutim, Toma voli i domaću muziku. Priča se da mu je omiljena pesma „Stani, stani, Ibar vodo“, a svojevremeno je voleo da zapeva i pesmu „Ima jedan kućerak u Sremu“, koju, kako tvrde upućeni, voli njegov bivši šef i kum Vojislav Šešelj.

Tomislav Nikolić na koncertu

Tomislav Nikolić na koncertu "Deep Purple" | Foto: Instagram / predsednikrs

 


Rok muziku sluša i Zorana Mihajlović, potpredsednica naprednjaka i ministarka energetike. Jedan od omiljenih bendova joj je „Scorpions“. Međutim, ona voli i klasičnu muziku, a ume da se opusti i uz pesme Tonija Cetinskog, čiji nastup nije propustila 1. januara ove godine.
Kad je reč o socijalistima, Ivica Dačić najpoznatiji je pevač, ne samo u redovima SPS-a, već i Vlade Srbije, a na osnovu onoga što se nalazi na njegovom repertoaru može da se zaključi i kakvu muziku voli.
- Volim da pevam, ali nikad se ne grabim za mikrofon. Pevam samo ako me neko zamoli... Kod mene nema naručivanja. Tu je „Miljacka“ obavezno, „Prvi poljubac“, „Skitnica“, „Sećaš li se one noći“, „Nesanica“... Pevam i ruske i italijanske pesme. Onda pesme Čolića, Bijelog dugmeta, Bore Čorbe „Ostani đubre do kraja“... - ispričao je svojevremeno Dačić, koji voli i grupe „Film“ i „Galija“.

Koštunica se tukao zbog Džegera?
Povodom proslave godišnjica benda „The Rolling Stons”, pre više od decenije, objavljena je vest da je lider DSS-a Vojislav Koštunica u mladosti bio spreman i da se potuče sa protivnicima muzike Džegera i ekipe. Pisalo se i da voli pesme Elvisa Prislija, ali i muziku Igija Popa.
Kasnije je ovaj roker prisustvovao novogodišnjem koncertu Cece Ražnatović, koja mu se obratila: „Voljenom premijeru, koji je ujedinio sve stranke“, a nedavno je i propevao, i to sa Borom Đorđevićem. U duetu su otpevali: „Pogledaj dom svoj, anđele”.

Vojislav Koštunica i Bora Čorba

Vojislav Koštunica i Bora Čorba | Foto: Mitar Mitrović

 


Jednako dobro peva i ministar saobraćaja Aleksandar Antić, koji za „Alo!“ ističe da obožava muziku.

Borko i Vulin slušaju „Pistolse”
Najpoznatiji panker na političkoj sceni je demokrata Borislav Stefanović, nekadašnji basista benda „Generacija bez budućnosti“.
- Volim „Clash“, „Ramones“, „Buzzcocks“, „Damned“ i „Sex pistols“ - nabraja Stefanović. Njegov stranački kolega Dragan Šutanovac sluša sve, od Silvane do Nirvane. Legendarne „Pistolse“ voli i Aleksandar Vulin, lider PS-a.

- Još od mladosti sebe doživljavam kao nekog ko, pre svega, voli rok muziku, ali mi je ostao snažan trag iz 80-ih i još uvek mi srce zaigra uz dobar disco, pre svega mislim na „Earth, Wind & Fire“, kao i Bee Gees. Omiljeni pevač mi je David Bowie, a od domaćih Kiki Lesendrić, a pevačica Tina Turner. Kad je reč o pesmi, obožavam „Logical song“ od Rogera Hodgsona, ali i mnoge druge - poverio nam se Antić.
Uhu socijaliste Branka Ružića i ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije, najviše prijaju „latino, italijanske kancone, dobra filmska muzika, evergrin rok, balade“, a voli i izvornu srpsku muziku, kao i starogradske pesme, dok se njegov kolega iz Vlade - ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poslednjih dana opušta uz muziku iz novog „Montevidea“, a obožava i „Depeche mode“.
Mlađan Dinkić, lider URS-a, voli da sluša pesme svog druga Kikija Lesendrića, za koga je i komponovao. Inače, Dinkićevu mladost obeležile su pesme „Bijelog dugmeta“, koje voli i danas da zapeva. Osim pesama „dugmića“, među omiljenim su mu i „Ovo je zemlja za nas“ EKV-a, „Ja bih da pevam još malo“ Dejana Cukića i „Balkane, moj“ Džonija Štulića.

Tadić se budi uz Severinu, dan završava sa Čolom

Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: Ognjen Radošević

Boris Tadić, bivši šef države, kako je svojevremeno ispričao, voli da sluša Severinu.

- Severina možda to i ne zna, ali ja se budim s njom. Volim da slušam Severinu, ima nekoliko sjajnih pesama - pohvalio se Tadić 2010. godine jednom hrvatskom listu.
Bivši šef države voli i pesme Zdravka Čolića. Jednom prilikom ispričao je da radni dan često završava pevajući Čolićevu pesmu „Stanica Podlugovi“. Ipak, omiljena Čolina pesma mu je „Sinoć nisi bila tu“.
- Sinoć nisi bila tu da mi malo snage daš - a to je strašna pesma - izjavio je Tadić 2012. godine.

Severina u Novom Sadu / Foto: robert Getel

Severina / Foto: Robert Getel

Poslednji komentari
  • penzioner Vreme: 24.02.2014 00:20h

    Dacic covek iz naroda peva narodnjake, a ko peva zlo ne misli.

  • Deki Vreme: 24.02.2014 08:30h

    Kažu, ko peva zlo ne misli. Ne vidim ništa loše u tome što čovek voli da zapeva. Čak naprotiv!

  • FilipA Vreme: 24.02.2014 09:22h

    Najinteresantniji su mi ovi sto su "presli" na Deep purple, Pistonse, Stonse. Sta vlast ucini od coveka. Nusiceva ministarka na delu.

  • Ikodinovic Vreme: 24.02.2014 09:25h

    Dacic je pravi veseljak...:) Vredan, inteligentan, sposoban i jos zna da peva... Idealan premijer :)

  • Marinkovic Vreme: 24.02.2014 09:27h

    Dacic je nas covek! Pravi narodnjak... :)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP