Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BRUKA

Samo naprednjaci
traže muzej posvećen Đinđiću!

Autor: R. K. | 21.12.2012 - 00:33:00h | Komentara: 11

Ukoliko Demokratska stranka (DS) pokrene inicijativu da se otvori muzej posvećen Zoranu Đinđiću, mi ćemo je sigurno prihvatiti, poručuje za „Alo!“ Bratislav Petković, ministar kulture i informisanja. Ministar koji u vladi brani boje naprednjaka smatra da bivši premijer zaslužuje da ima postavku u znak sećanja, iako mu je čudno što tako nešto nije urađeno za dva mandata demokrata.

Vučić zapretio članstvu

Oni žele Đinđićev muzej | Foto: Milorad Milenković

- Smatram da muzeji predstavljaju civilizacijski čin i da u Srbiji treba da ih ima što više. Ministri kulture u Francuskoj su za sobom ostavljali barem dva muzeja, što je i moj cilj. Đinđić je bio premijer, te smatram da treba da imamo muzej posvećen njemu. Ukoliko demokrate to budu inicirale, sigurno ćemo prihvatiti. Što se mene lično tiče, ponovo ću pokrenuti inicijativu da se automobil kojim su Đinđića nakon atentata prevezli do Urgentnog centra uvrsti u postavku Muzeja automobila, gde će biti čuvan od propadanja. To bi isto trebalo da se uradi i sa drugim stvarima koje je posedovao, a koje su od istorijskog značaja - kaže za „Alo!“ aktuelni ministar kulture.

Ideja o muzeju posvećenom tragično nastradalom premijeru nije nova, ali za devet godina nije ostvarena, uprkos obećanjima Vojislava Koštunice, Borisa Tadića i drugih visokopozicioniranih demokrata, o čemu je za „Alo!“ juče govorila i premijerova supruga Ružica Đinđić. Ona je našem listu poverila da još uvek nije dobila košulju, sako, pantalone, jednu cipelu i štake koje je pokojni premijer nosio na dan ubistva. Zbog čega je tako juče nismo uspeli da saznamo ni od Vojislava Koštunice, a ni od Borisa Tadića.

Vojislav Koštunica

Propustio da ideju sprovede u delo za svog mandata: Vojislav Koštunica | Foto: O. Radošević

Boris: Tadić: Ne povlači se

Nema komentara iz stranke bivšeg premijera a počasni predsednik je u Americi: Boris: Tadić | Foto: Ognjen Radošević

 - Nažalost, počasni predsednik DS-a Boris Tadić trenutno je u poseti SAD. Zbog toga nije u mogućnosti da odgovori na vaša pitanja - odgovor je koji smo dobili od Ane Roland Grubić, portparola Borisa Tadića, dok u DSS-u juče nije bilo moguće dobiti nikakav komentar.

Homen: Tražio sam Đinđićevu košulju!
Slobodan Homen, poslanik DS-a, koji je u prethodnoj vladi bio državni sekretar u Ministarstvu pravde, poručio je juče za „Alo!“ da iz pravnih razloga nije bio u mogućnosti da izađe u susret Ružici Đinđić i omogući joj da od suda dobije Zoranove lične stvari, te da ne zna zašto se ona oseća razočarano.
- Nakon što me je zamolila, pisao sam sudu, međutim, dobio sam odgovor da je nemoguće dobiti Đinđićeve lične stvari dok ne budu donesene pravosnažne presude - zaključuje Homen.

Poslednji komentari
  • BATA Vreme: 21.12.2012 09:58h

    Ostavite coveka nek pociva u miru ,nismo se slozili dali nam je doneo srecu ili pocetak nesrece .Dolazak njegovih na vlast sve nam je propalo ama bas sve .

  • Pavle Vreme: 21.12.2012 11:25h

    To je pokazatelj da naprednjaci ne prave razliku ko je kakvu politiku vodio.

  • Boris Vreme: 21.12.2012 14:16h

    Muzej Zorana Djindjica zato sto je bio premijer?!?! Ja mislim da treba otvoriti i muzej Mirka Marjanovica.....ili mozda Cvetkovicev muzej.....!Kakav je ovo debilizam u nasoj zemlji!? A Tadic otisao u Ameriku na kanabe kod "sultana". Da dobije spisak njihovih zelja, da se obuce u Deda Mraza i da ispunjava Amerima lepe zelje.

  • MonaLiza Vreme: 21.12.2012 15:26h

    SNS ume da postuje,bez obzira ko je iz koje stranke. A Boris Tadic je bio isuvise zauzet Amerikom da bi se bavio time.

  • dragan Vreme: 21.12.2012 16:38h

    svasta se predlaze u ovoj zemlji.tu nam je i pocetak kraja.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP