Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

FORMIRA SE NOVI OPOZICIONI BLOK

Sanda vodi desnicu

Autor: S. V. - I. K. | 10.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Pojedine desničarski orijentisane partije i organizacije u Srbiji planiraju da formiraju opozicioni nacionalni blok na čijem čelu bi bila Sanda Rašković Ivić, kandidat za naslednika Vojislava Koštunice na čelu Demokratske stranke Srbije, saznaje „Alo!“. Plan je da se pod jednu kapu ujedine DSS, Srpska narodna partija Nenada Popovića, Srpska radikalna stranka, Dveri...

Računala sam na  Nenada Popovića, ali  on me je izneverio:  Sanda Rašković Ivić

Računala sam na Nenada Popovića, ali on me je izneverio: Sanda Rašković Ivić | Foto: Rajko Ristić

- Ideja je potekla iz DSS-a i pojedini članovi i simpatizeri su već počeli sa lobiranjem. Zamišljeno je da Sanda Rašković Ivić, koja je pretendent na mesto predsednika DSS-a, bude prvi čovek tog bloka. Oni su već razgovarali sa nekim radikalima i vođama iz Dveri. I oni su prihvatili učešće u tom pokretu. Ovih dana trebalo bi da se sastanu i sa donedavnim potpredsednikom DSS-a Nenadom Popovićem, koji je izašao iz partije i formirao Srpsku narodnu partiju - objašnjava naš sagovornik iz DSS-a. U objedinjavanje desnice uključeni su i neki poznati analitičari, ali i umetnici.


- Računamo na analitičare Branka Raduna i Milovana Balabana, dramaturga Sinišu Kovačevića, koji je, kao i Popović, nedavno napustio DSS, ali i mnoge druge. Od Kovačevića i Popovića se očekuje da najviše urade na lobiranju u Moskvi za pomoć - dodaje izvor „Alo!“.

Sanda Rašković Ivić potvrdila je za „Alo!“ da joj je cilj okupljanje takozvanog nacionalnog, odnosno suverenističkog bloka i da u njemu ima mesta za sve kojima su „na srcu sloboda, suverenitet Srbije i ekonomski patriotizam“. Novinari Mirjana Bobić Mojsilović i Miroslav Lazanski, profesori Kosta Čavoški i Milo Lompar, akademici Svetomir Arsić Basara i Vasilije Krestić samo su neka imena koje naša sagovornica nabraja kao buduće saborce.

- Dveri svakako dolaze u obzir, a što se tiče gospodina Popovića, reći ću vam iskreno da sam računala sa njim, ali me je izneverio kada je napustio DSS i krenuo u pravljenje nove stranke. Zakočila sam u odnosu s njim i pošto je sukob ličan, neću ga rešavati u medijima, već direktno s njim. Sa SRS-om ćemo tek razgovarati, ali i sa nekim strankama iz vladajuće koalicije. Ne isključujem mogućnost da se neka od njih osvesti od ovog evrofanatizma koji vlada Srbijom - izjavila je Sanda Rašković Ivić.

DSS bira u nedelju


DSS će u nedelju, 12. oktobra, birati između Sande Rašković Ivić i Miloša Aligrudića, koji su kandidati za predsednika stranke. Dojučerašnji predsednik Vojislav Koštunica nije dao direktnu podršku nijednom kandidatu. Ipak, Aligrudić tvrdi da je on veći predstavnik politike koju je Koštunica uspostavio, a njegova protivkandidatkinja je uverena da ima podršku 88 opštinskih odbora i podršku omladine, nasuprot podršci 53 opštinska odbora koju je dobio Aligrudić.

Poslednji komentari
  • miki Vreme: 11.10.2014 00:03h

    Putovala sam sa njima iz Kopenhagena. Babic ko punjena skorojevicka punjena patka. Ostali normalni. Ekonomska klada. Pohvalno. Ponasanje : jaka trojka

  • miki Vreme: 11.10.2014 00:03h

    Putovala sam sa njima iz Kopenhagena. Babic ko punjena skorojevicka punjena patka. Ostali normalni. Ekonomska klada. Pohvalno. Ponasanje : jaka trojka

  • miki Vreme: 11.10.2014 00:04h

    Putovala sam sa njima iz Kopenhagena. Babic ko punjena skorojevicka punjena patka. Ostali normalni. Ekonomska klada. Pohvalno. Ponasanje : jaka trojka

  • gavrilovic Vreme: 11.10.2014 07:34h

    Naravno da ona vodi desnicu.Tata je bio jedan od glavnih krivaca za raspad bivse drzave i za rat.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP