Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

AKTIVIRAO SE BIVŠI SARADNIK ĐINĐIĆA

Sandulović registruje partiju Mađara?!

Autor: Danas | 10.02.2015 - 09:10:00h | Komentara: 0

Nekadašnji saradnik pokojnog premijera Zorana Đinđića Nikola Sandulović rešio je da zvanično registruje svoju Republikansku partiju, koja je dosad delovala kao udruženje Republikanci, kao manjinsku stranku Mađara.

Nikola Sandulović

Nikola Sandulović | Foto: Mitar Mitrović

Srbija bi tako uskoro trebalo da dobije još jednu partiju na političkoj sceni, što će biti 102. stranka nakon što je nedavno zvanično registrovana i Srpska narodna partija Nenada Popovića.
Na pitanje "Danasa" koliko je stranaka trenutno u postupku registracije, u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave navode da je u toku samo jedan postupak i to po prijavi za upis "Republikanske partije - Republikánus Párt" u Registar političkih stranaka kao političke stranke koja zastupa interese mađarske nacionalne manjine.
Kao ovlašćeno lice navodi se Bela Molnar, ali nam je portparolka Sandulovićeve stranke Ana Đorđević potvrdila da je reč zapravo o istoj stranci.
U Ministarstvu dodaju da je Bela Molnar, kao ovlašćeno lice, podneo prijavu Ministarstvu državne uprave za upis u Registar stranaka, ali su utvrđeni nedostaci u prijavi, zbog čega je vraćena na ispravku.
"Ovlašćeno lice dostavilo je 23. januara ove godine, postupajući po pozivu Ministarstva, izmenjenu i dopunjenu dokumentaciju i u toku je obrada te dokumentacije, odnosno utvrđivanje da li je uredna prijava", objašnjavaju u nadležnom ministarstvu.
Oni podsećaju da je Zakonom o političkim strankama propisano da je Ministarstvo dužno da donese rešenje o upisu političke stranke u Registar u roku od 30 dana od dana predaje uredne prijave za upis.
Za partiju nacionalne manjine potrebno je deset puta manje potpisa za osnivanje od "obične" stranke, odnosno 1.000 potpisa, te je tako svojevremeno i Đorđe Vukadinović osnovao partiju Nijedan od ponuđenih odgovora, koja je predstavljala interese vlaške manjine i ušla u parlament sa jednim poslanikom.
Nikola Sandulović, inače, vratio se u centar pažnje srpske javnosti kada je pokušao da prekine predavanje premijera Aleksandra Vučića u Londonskoj školi ekonomije, predstavljajući se kao savetnik pokojnog premijera Đinđića i žrtva navodnog političkog progona. On je tom prilikom izneo tvrdnje da su poslednji izbori u Srbiji bili neregularni.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP