Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VEĆINA BEOGRADSKIH DEMOKRATA PROTIV ŠUTANOVCA

Šapić u prednosti!

Autor: M. M. Keranović | 15.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 6

Dok je Dragan Šutanovac od ponedeljka uveliko u kampanji i prikupljanju potpisa podrške za svoju kandidaturu za čelno mesto u beogradskom odboru DS-a, Aleksandar Šapić čeka da ga Gradski odbor kandiduje za drugi mandat predsednika. Do sada su mu vetar u leđa dali opštinski odbori većine centralnih beogradskih opština DS-a dok mu je podršku uskratio samo vračarski odbor.

Čeka Đilasov amin  za kandidaturu: Šapić

Čeka Đilasov amin za kandidaturu: Šapić | Foto: Željko Šafar

Upućeni izvori “Alo!” iz DS-a tvrde da postoji mogućnost da ako i bude kandidat, Šapić ne ostvari tako ubedljive rezultate na stranačkim izborima 8. juna, jer on lično nema podršku šireg beogradskog članstva, ali da ima prednost zbog toga što je na njegovoj strani uže rukovodstvo demokrata.


- O Šapićevoj ponovnoj kandidaturi može se danima polemisati. On će za kandidaturu imati podršku više od deset opštinskih odbora u Beogradu, ali to ne znači da će i na izborima imati ubedljive rezultate. Naime, on jeste vrhunski sportista, odličan čovek, veliki borac, ali i dobar lider Gradskog odbora, ali negativna slika koja je o njemu stvorena u javnosti može se odraziti na podršku šireg članstvu na izborima.
Naime, ti izbori neće biti delegatski, već će svi članovi stranke iz Beograda glasati. Takođe, mislim da bi u ovom trenutku za stranku i Gradski odbor bilo dobro da imamo još iskusnijeg i kvalitetnijeg kandidata od Šapića. Kad je reč o Šutanovcu, on je pokazao šta ume, a to je apsolutno ništa. Tako da je tek njegova kandidatura posebna priča - kaže izvor “Alo!” iz DS-a koji je blizak Đilasu.

Šapić kaže za “Alo!” da ne želi da prikuplja potpise za svoju kandidaturu za ostanak na čelu Gradskog odbora, kao i da će, ako ga Gradski odbor bude kandidovao za drugi mandat predsednika, razmotriti njihovu odluku.
- Ne želim da sam skupljam potpise. Smatram da o mom radu treba da se izjasne oni sa kojima sam radio proteklih godina. Ako budu doneli odluku da me kandiduju, nakon toga ću razmotriti da li ću to i prihvatiti - ističe za “Alo!” Šapić.

Šutanovac

Šutanovac | Foto: Aleksandar Čupić


Dragan Šutanovac iako nema Đilasov blagoslov, uspeo je da obezbedi podršku jednog broja istaknutih članova među kojima i onih bliskih počasnom predsedniku Borisu Tadiću. Dosad su mu podršku dali Dragoljub Mićunović, Ivan Vujačić, Gordana Matković, Nebojša Krstić, Snežana Malović, Aleksandar Vlahović, Slobodan Milosavljević, Marko Đurišić, pa čak i aktuelna potpredsednica stranke Nataša Vučković i sekretar stranke Tamara Tripić. Podrška njegovog kuma Borisa Tadića je izostala jer je stav počasnog predsednika DS-a da se o tome ne izjašnjava i u to ne meša.

- Šutanovčeva kadidatura i podrška koju mu je dao jedan broj istaknutih članova ukazuje da na sve načine pokušavaju da se vrate na vodeće pozicije unutar stranke. Međutim, ono što se nikako ne sme zanemariti, a to je i da je dobar deo onih koji su mu pružili podršku to uradio iz revolta, jer ne podržavaju Šapića. Takođe, mnogi istaknuti članovi pričaju i da će tog 8. juna ostati kod kuće - ističe izvor “Alo!” iz DS-a.

Pravo glasa ima 27.000 članova


Na redovnim izborima za predsednika beogradskog odbora DS-a, 8. juna, pravo glasa imaće oko 27.000 članova stranke u Beogradu, a da bi izbori uspeli na njih mora da izađe 30 odsto od tog broja - ako taj uslov ne bude zadovoljen izbori će biti ponovljeni.

Poslednji komentari
  • Rodrigez Vreme: 15.05.2013 07:08h

    Hvala Bogu da je u prednosti, jedan pošten čovek.

  • Ana Vreme: 15.05.2013 09:03h

    Meni je skroz fascinantno što se mediji danima bave DS-ovim unutrašnjim pitanjima.

  • Anchi932 Vreme: 15.05.2013 10:07h

    Sutanovac nije bas neko ko uliva poverenje

  • Dunja Vreme: 15.05.2013 10:17h

    Na koji nivo se samo podigao ovaj izbor glavnog čoveka beogradskog DS-a. Pa ovo nije bilo ni dok su bili pozicija. Očito da je DS naprednjacima velika kost u grlu

  • Sredoje Vreme: 16.05.2013 02:46h

    Gangula nema sanse.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP