Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

AKTIVIRAO MENICU DEMOKRATAMA

Šapić: Vraćajte mi devet miliona!

Autor: Maja Keranović | 14.11.2014 - 14:45:00h | Komentara: 2

Demokrate već mesecima ne izlaze iz blokade zbog dugova, a dodatno ih je u dubiozu, kako tvrde, gurnuo donedavni partijski drug Aleksandar Šapić. Kako “Alo!” saznaje, Šapić je samo nekoliko dana pre nego što je zvanično obavestio demokrate da ih napušta i zatražio od njih da ga izbrišu iz evidencije, pustio menicu zbog koje se DS zaglibio za dodatnih devet miliona dinara, pa je sada ukupan iznos blokade oko 60 miliona dinara.

Naljutio  bivše  partijske  drugove:  Aleksandar  Šapić

Naljutio bivše partijske drugove: Aleksandar Šapić | Foto: P. Marković

Jedan broj demokrata založio je svoje stanove i poslovne prostore kao garanciju za vraćanje kredita koji je uzet od Razvojne banke Vojvodine za troškove kampanje iz 2012. Tada je svoj lokal u Novom Beogradu založio i Šapić. On je, kako tvrde naši izvori iz vrha DS-a, jedini koji je tražio da mu stranka, koju je tada vodio Dragan Đilas, kao obezbeđenje za nekretninu izda menicu koju bi mogao da aktivira u slučaju da se pokrene prodaja nekretnine.


- Tu menicu je popunio na devet miliona dinara i pre nekoliko dana je pustio u promet. Sada je za taj iznos dodatno opterećen već blokirani račun stranke. On nije imao razloga da sada tako nešto uradi jer banka ni na koji način nije ušla u proceduru prodaje imovine. Nije ni blizu da do tako nečega dođe. To je mogao da uradi i za godinu i godinu i po dana. Nije fer da stranci koja mu je toliko pružila tako vraća - kaže izvor “Alo!” iz DS-a.

Pare nisu problem, para nema: Bojan Pajtić

Pare nisu problem, para nema: Bojan Pajtić | Foto: Robert Getel

Milan Popović, sekretar demokrata, kaže za “Alo!” da je tačno da je Šapić pre nekoliko dana pustio menicu na devet miliona i dodatno opteretio blokirani račun stranke.


- Šapić ima ugovor sa strankom kojim je dobio menicu kao obezbeđenje u slučaju prodaje nekretnine. Međutim, on je menicu aktivirao iako ne postoje pravi razlozi za tako nešto, odnosno banka nije aktivirala hipoteke nikome, pa ni njemu - ističe za “Alo!” Popović.

Račun DS-a je, prema podacima NBS-a, u blokadi već 313 dana.

Ds glumi žrtvu i blati Šapića


Aleksandar Šapić juče nije odgovarao na naše pozive, ali iz njegovog najbližeg okruženja tvrde da demokrate pričom o menici pokušavaju sebe da predstave kao žrtve i oblate Šapića.
- Šapić je svoj lokal založio na 18 meseci kako bi pomogao stranci. Ugovor je važio do 1. novembra, a do tada je trebalo da bude i skinuta hipoteka. To, naravno, nije urađeno jer DS ne vraća dug. On je tek po isteku ugovora, jer ranije nije mogao, aktivirao menicu. Kako DS ne izmiruje svoje obaveze, pitanje je šta će biti sa tim lokalom. Inače, banka u svakom trenutku može pokrenuti prodaju imovine - tvrdi za “Alo!” jedan od Šapićevih prijatelja.

Registrovao udruženje građana


Aleksandar Šapić, koji je u sredu zvanično napustio DS, prema podacima Agencije za privredne registre, još 5. septembra ove godine osnovao je udruženje građana “Za naš grad 011”, čiji je on zastupnik. Sedište udruženja je na Novom Beogradu, a osnovano je “radi ostvarivanja ciljeva u oblasti brige i unapređenja života građana Beograda“.

Poslednji komentari
  • Zed Vreme: 15.11.2014 02:55h

    Sta mi je krivo za Sapica

  • Pepsi Vreme: 15.11.2014 03:45h

    Sapicu pa sto ne zoves Djikija da ti pozajmi neku kintu,ionako ste bili na prst u prkno. Dok si halalio i kapom skupljao, zuti su ti dobri bili.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP