Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALO! SAZNAJE

Šarić danas na poligrafu!

Autor: B. Jelovac i S. Vojinović | 16.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Darko Šarić (44), optužen za šverc kokaina, danas će biti podvrgnut poligrafskom ispitivanju povodom ranije iznetih tvrdnji da je mu je ceo proces montirao Rodoljub Milović, sada već smenjeni načelnik Uprave kriminalističke policije, i da je Milovićev najbolji drug „svedok saradnik zvani karakter Mango, koji je uzeo 7,42 miliona evra“, saznaje „Alo!“.

Darko Šarić

Darko Šarić | Foto: O. Bunić

Optuženi narko-bos odgovaraće na pitanja o
svojim ranijim tvrdnjama da
su mu ceo proces montirali
smenjeni general Milović
i Ljubiša Buha Čume

Šarić će ispitivanju na takozvanom detektoru laži biti podvrgnut u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda, gde će mu pitanja postavljati poligrafski ispitivači iz beogradske policije. Njegovo ispitivanje biće obavljeno po nalogu specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića, a u sklopu istrage koju u MUP-u o ovom slučaju vodi radna grupa.


Podsetimo, Šarić je u Specijalnom sudu, gde mu se sudi zbog šverca kokaina, nekoliko puta govorio o „generalu Papaji“, da bi sredinom juna rekao da je mislio na generala Milovića i pomenuo „novog lika u stripu zvanog karakter Mango“, aludirajući na Ljubišu Buhu Čumeta, svedoka saradnika u postupku protiv zemunskog klana.

- Papajin najbolji drug je čovek koji je stvorio zemunski klan i parama od otmica kupio mašine. Ne želim da moji prijatelji i ja odgovaramo za 7,42 miliona evra koje je on uzeo. Ako je dao meni te pare, neka dođe i kaže - pričao je Šarić, a njegov advokat je insistirao da BIA objavi zašto se u aprilu 2010. Milović na Zlatiboru sastajao sa Šarićevim saradnikom Draganom Dudićem Fricom, koji je samo mesec dana kasnije ubijen, i ko je tu kome šta nudio.

Rodoljub Milović

Rodoljub Milović | Foto: G. Srdanov

Sredinom juna, Milović se na sopstveni zahtev podvrgao poligrafskom ispitivanju, koje je, potpuno misteriozno, trajalo četiri sata. Tadašnji načelnik UKP-a, kako je „Alo!“ objavio, prošao je poligraf, ali se među mnoštvom pitanja nekako nije našlo ono ko je i kome dao novac, odnosno da li je njemu Šarićev saradnik, pokojni Fric, dao novac. Od Milovićevog poligrafskog ispitivanja Šarić insistira da i on ide na poligraf.

Ljubiša Buha

Ljubiša Buha | Foto: M. Perić

- Pošto je na suđenju uglavnom manje-više nepovezano govorio o svemu, biće mu postavljena pitanja i o Miloviću, odnosno za šta ga tačno optužuje, kao i da li je „karakter Mango“ zaista Čume, od koga je Čume uzeo novac, za šta, kome ga je dao... Prosto, o svemu o čemu je govorio tokom suđenja. Poligraf, s obzirom na to da nije stoprocentno pouzdan, nema snagu dokaznog materijala, već služi za proveru nekih saznanja kako bi se odredili pravci u istrazi. Otuda je i za svako podvrgavanje poligrafu potreban pristanak onoga koga treba da ispitate - kaže naš izvor.

Milović: Sve sam rekao!
Povodom najave da će Šarić danas biti podvrgnut poligrafskom ispitivanju, juče smo pozvali Milovića u nameri da čujemo njegov komentar.
- Sve što sam imao da kažem, ja sam rekao - kratko je odgovorio bivši načelnik UKP-a

I Čume na poligrafu?
Ukoliko Šarić na poligrafu danas potvrdi da je „karakter Mango“ zaista Ljubiša Buha, Čume će biti ponovo pozvan u policiju. On je nedavno odbio poligraf jer je naveo da se ne prepoznaje u Šarićevim navodima i da će se podvrći poligrafu tek ako Šarić bude izgovorio njegovo ime.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP