Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OPTUŽBE

SDS: Javnost bez svih informacija, Gašić iznosi neistine

Autor: Tanjug | 08.04.2015 - 18:56:00h | Komentara: 1

Javnost je i dalje ostala uskraćena za zvanični izveštaj ne samo o tome ko je krivično, već i politički odgovoran za helikoptersku nesreću 13. marta, saopštila je danas Socijaldemokratska stranka navodeći da je ministar odbrane Bratislav Gašić u intervjuu RTS-u izneo niz neistina na račun prethodne vlasti.

Gašić je više puta rekao da bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić zloupotrebljava tu tragediju u političke svrhe, navodi SDS i ističe da Tadić i SDS baš poštujući žrtve tragedije, ali i institucije, traže utvrđivanje istine. 

Socijal demokratska stranka

 "Upravo Gašić izvrtanjem istine kreira od ovog slučaja politički obračun i vređa ne samo zdrav razum građana, već i porodice žrtava koje, kao i ukupna javnost, žele da saznaju šta se tačno desilo te kobne noći", piše u saopštenju SDS. 

Navodi se da Tadić i njegova stranka nikoga nisu optužili za krivičnu odgovornost u ovom slučaju, jer je to isključivo u nadležnosti tužioca. 
"Mi zahtevamo utvrđivanje političke i profesionalne odgovornosti i sankcionisanje odgovornih za čitav niz propusta koje je utvrdila dosadašnja istraga, a što je u nadležnosti premijera (Aleksandra) Vučića", saopštava SDS.
Gašić, navodi SDS, optužbama da je prethodna vlast radila na uništavanju vojnog vazduhoplovstva najbrutalnije obmanjivanje javnosti i pokazuje da je "politički lažov". 
Ta stranka ocenjuje da je "ovakav Gašić lice vlade Aleksandara Vučića koji je direktno odgovoran za ponašanja i iznošenje laži svojih ministara". 
"Da bi se uspostavio sistem odgovornosti potrebno je da ovakvi ministri budu smenjeni, a ne zamenjeni u rekonstrukciji, jer se ovde ne radi samo o nezadovoljstvu njihovim radom, već o ozbiljnoj profesionalnoj i političkoj odgovornosti", piše u saopštenju SDS. 
Poslednji komentari
  • misho Vreme: 09.04.2015 07:14h

    MA HAJDETE JA U TO PROSTO NEVERUJEM, GDE DA GAŠIĆ GOVORI NEISTINE?PA ON JE MORALNA OSOBA.SETITE SE SAMO OKRŠAJA KOBRI I andreja vučića sa žandarmerijom.sve je govorio moralno ISTINU DO ISTINE.tako I sada.on je prosto takav,iskren,pošten,pravdoljubiv,NEVIN...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP