Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SPREMA SE BITKA ZA SEVERNU POKRAJINU

Selaković: Očekujem vanredne izbore u Vojvodini!

Autor: Beta | 17.03.2014 - 09:51:00h | Komentara: 2

- Samo onaj ko nema nikakvog političkog sluha može da ignoriše takve rezultate. Ja se nadam da ćemo imati izbore i za pokrajinsku skupštinu u nekom doglednom i razumnom roku - kaže potpredsednik naprednjaka.

Pobednička zdravica u SNS

Srpske napredne stranke Nikola Selaković izjavio je da su rezultati vanrednih parlamentarnih izbora u Vojvodini pokazali da sadašnja vlast nema legitimitet i da se nada da će uskoro biti i izbori za pokrajinsku skupštinu.

Selaković je gostujući na RTS-u rekao da svaki ozbiljan političar osluškuje glas naroda i da su republički izbori u Vojvodini pokazali sasvim drugačiju izbornu volju građana.

- Samo onaj ko nema nikakvog političkog sluha može da ignoriše takve rezultate. Ja se nadam da ćemo imati izbore i za pokrajinsku skupštinu u nekom doglednom i razumnom roku. Ne vidim razlog da neko ignoriše nepostojanje legitimiteta – rekao je Selaković.

Ministar obećao  rešenje: Nikola  Selaković

Nikola Selaković | Foto: RAS

Upitan da li postoji strah od velike odgovornosti zbog ubedljive pobede na izborima on je rekao da ga je bilo i nakon prošlih izbora i da SNS mora da bude na visini zadatka.

- Videli ste u našoj stranci nije bilo velike pompe i slavlja. Mi smo kao odgovorni ljudi izabrali da idemo u rešavanje problema. To je započeo Aleksandar Vučić pre godinu i po dana, sada to teba nastaviti – naglasio je potpredsednik SNS.

Govoreći o mogućim postizbornim koalicijama on nije rekao sa kim će SNS prvo razgovarati, ali je podsetio na izjavu lidera naprednjaka da su im bitni programi.

- Desio se pozitivan potres na političkoj sceni Srbije, nešto što je prestrukturiralo sve snage. To je razlog što je naš predsednik rekao – razgovaraćemo o programu i o planu puta kojim Srbija treba da ide – rekao je Selaković.

Naprednjake, podsetio je on, deli samo osam skupštinskih mesta da imaju dvotećinsku većinu koja je potrebna i za promenu Ustavu.

On je rekao da SNS sam može da formira vladu, ali da je za neke promene potreban širi konsenzus i podrška nekih drugih stranaka.

Upitan da li će ponovo biti ministar pravde u sledećoj vladi on je rekao da nije opterećen time i da o tome ne razmišlja.

Poslednji komentari
  • DS22 Vreme: 18.03.2014 15:33h

    Veruj mi i ja ocekujem milion na Lotou! Ali posto si pravnik treba da znas sta je Evropa trazila od Dacica i Vucica ; PROMENU USTAVA .A sta Vojvodina trazi USVAJANJE STATUTA . A sta pre toga treba je "ZAKON O NADLEZNOSTIMA" i sta jos "ZAKON O FINANSIRANJU" ! Tek toliko o prvu ,USTAVU i onom STO MORATE PO NALOGU da uradite .Eto i mi Vojvodjani OVO OCEKUJEMO pored para i to svojih !

  • DS22 Vreme: 18.03.2014 15:35h

    Auuuu zaboravih ,gosn Selakovicu ovo su bili "VANREDNI REPUBLICKI IZBORI " a ne pokrajinski oni su bili lane i VAZE do 2016-te!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP