Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PROMENE

Seniću se drma stolica!

Autor: M. K. | 08.09.2013 - 08:02:00h | Komentara: 1

Aleksandru Seniću, poslaniku Demokratske stranke, ljulja se stolica predsednika skupštinskog odbora za poljoprivredu. Naime, kako „Alo!“ saznaje u Skupštini Srbije, on bi sa čelne pozicije tog odbora trebalo uskoro da ode, a njegovo mesto najverovatnije će pripasti nekoj drugoj opozicionoj poslaničkoj grupi.

Aleksandar Senić

Aleksandar Senić

Naša saznanja da bi do promene na čelu Odbora za poljoprivredu uskoro moglo da dođe potvrdio je Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS-a, koji ističe da je to isključivo stvar matematike, a ne politike.


- S obzirom na veličinu njihove poslaničke grupe, njima pripadaju tri mesta predsednika odbora, a jedno od njih je i u veoma važnom Odboru za evropske integracije. Zato će Odbor za poljoprivredu voditi verovatno neko iz druge opozicione poslaničke grupe - kaže Babić za “Alo!”.

Senić navodi da prvi put čuje da mu se sprema smena.
- Od kada sam postao predsednik odbora, otvorio sam mnoga pitanja u kojima se ogleda loš rad i nefunkcionisanje Ministarstva poljoprivrede. Vladajuća većina može da smeni koga hoće u svim odborima, pa i u Odboru za poljoprivredu, ali time neće poništiti katastrofalne rezultate u oblasti poljoprivrede, čega smo upravo svedoci. Na najveći broj pitanja koja su postavljena na odboru nismo dobili odgovor. Insistiraću da Ministarstvo poljoprivrede prestane da obmanjuje javnost i objasni zašto nisu ispunjena predizborna obećanja – ističe Senić.

Kaže i da, umesto da se bavi realnim životom, vladajuća većina se bavi matematikom.

Zoran Babić

Zoran Babić | Foto: Beta

- Za razliku od njih, ja se bavim neisplaćenim subvencijama, bespovratnim sredstvima Evropske unije, otkupom pšenice i kukuruza od strane Direkcije za robne rezerve, izvozom naših poljoprivrednih proizvoda, zabranom mogućnosti da stranci kupuju naše oranice. Kakva god matematika vladajuće većine bila, ja ću nastaviti da se bavim problemima koji muče naše poljoprivrednike - dodaje Senić.


Inače, Senić je i član Predsedništva DS-a, u koje je ušao sa kvote Borisa Tadića. Važi i za jednog od najbližih saradnika potpredsednika demokrata i bivšeg šefa Tadićevog kabineta Miodraga Rakića.
Poslednji komentari
  • zeka Vreme: 08.09.2013 10:14h

    Ne daj se Aco! Udri po iznošenju i rešavanju problema još jače i žešće. I da se Miki Rakić malo aktivnije uključi, potrebna je i njegova pomoć.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP