Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAJAVIO IZBORE U 2015.

Šešelj mitinguje, a trebalo bi da se leči

Autor: I. Kljajić | 16.11.2014 - 08:15:00h | Komentara: 5

Lider radikala Vojislav Šešelj obećao je svojim pristalicama na jučerašnjem mitingu na Trgu Republike da će Srpska radikalna stranka sledeće godine poraziti „izdajnički režim“ i doći na vlast narodnom voljom. Šešelj, koji je kao haški optuženik u sredu pušten na privremenu slobodu, umesto da se posveti lečenju, krenuo je u političku borbu.

| Foto: V. Lalić

- Izdajničkom režimu je najprirodnije stanje kad sam ja u Hagu, a onaj idiot i generalni sekretar JUL-a Aleksandar Vulin ministar. Došlo je vreme da Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić polože račune narodu. Koliko sledeće godine, imaćemo izbore, nećemo čekati da istekne mandatni period. Obećali su da neće smanjivati plate i penzije, a vidite šta rade. Od obećanja više ne može da se živi. Nama treba potpuno nova ekonomska i socijalna politika - rekao je Šešelj, koga je oko 5.000 pristalica „naoružanih“ bakljama, stranačkim zastavama i transparentima sa njegovim likom često prekidali uzvicima „pobeda, pobeda“, „Vojo, Srbine“, „Vojo, vojvodo“, ali i pogrdnim povicima protiv Vučića i Nikolića.


| Foto: V. Lalić

Lider radikala dočekan je na centralnom beogradskom trgu pesmom „Sprem’te se, sprem’te, četnici“ i pravom bakljadom, a pristalice SRS-a je „zapalio“ kada je sa bine povikao da je rasturio Haški tribunal. Uobičajenom retorikom, Šešelj je kritikovao aktuelnu vlast, za koju kaže da ponižava Srbiju i da „ima slugeranski odnos“ prema zapadnim silama. On je premijera i predsednika Srbije nazvao „novopečenim evrounijatama“ i optužio ih da „glume privrženost Rusiji“, a da s druge strane žure u EU. On je ponovio da dve metastaze na njegovoj jetri nose imena Nikolića i Vučića i da se „lako mogu hirurški odstraniti“.

Šešelj je najavio da će narednih dana i meseci funkcioneri te stranke obilaziti mesne i opštinske odbore s namerom da povrate razočarano članstvo, da steknu nove članove među omladinom i da, kako je rekao, okupe sve srpske patriote kako bi se na sledećim izborima narodnom voljom obračunali sa evrounijatima.

| Foto: V. Lalić

- Moramo imati jasan pravac hoćemo li na zapad ili na istok... Još uvek je više od 50 odsto građana protiv EU i to je naša snaga. Mi ćemo Srbiju dići na noge i uspraviti je. Živela velika Srbija - poručio je na kraju Šešelj.


| Foto: V. Lalić

Podsetimo, optužnica Haškog tribunala tereti Šešelja za zločine u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Vojvodini. Privremeno je pušten na slobodu iz zdravstvenih razloga, ali se po povratku u Srbiju, umesto lečenju, posvetio političkoj borbi uz verbalne provokacije.

Pevali Baja i Era

Uoči mitinga, koji je počeo u podne, sa razglasa su puštane krajiške i četničke pesme, a među onima koji su pesmom pozdravili okupljene bili su Era Ojdanić i Baja Mali Knindža. Iza bine, gde su se okupljali funkcioneri SRS-a, viđen je Nebojša Pajkić.

Radikali šetali trasom DOS-a

Miting je završen „pobedničkim maršom“, kako su organizatori nazvali šetnju koju je poveo Šešelj centralnim gradskim ulicama od Trga Nikole Pašića, preko Pravnog fakulteta, Slavije i Terazija do Trga Republike. Sve je prošlo mirno, bez incidenta, uz obustavljanje saobraćaja duž trase.

Poslednji komentari
  • Zimce Vreme: 17.11.2014 13:34h

    Tolike godine je bio odsutan sa političke scene, nema jasnu sliku šta se sve dešavalo tokom tog vremena, i sad misli da nastavi tamo gde je stao pre odlaska u Hag!? Suludo!

  • Lotosov cvet Vreme: 17.11.2014 13:45h

    Verujem da je dobar deo prisutnih izašao samo da pozdravi njegov povratak iz Haga. Sumnjam da isti ti podržavaju njegovu sumanutu politiku, koju nastavlja posle 12 godina provedenih u Hagu. Zaboravlja da to nije nimalo kratak period, da su se ljudi promenili, i da niko ne želi da se ponove sankcije, neredi, ratovi... A njegova politika bi upravo do toga dovela!

  • Kleo Vreme: 18.11.2014 09:45h

    Srbija sebi ne može da priušti da se neko sveti preko njenih leđa, i preko leđa građana Srbije!

  • Ludica Vreme: 18.11.2014 09:54h

    Šešeljeva politika je davno prevaziđena, ali on to još ne shvata, i dalje živi u prošlosti!

  • Bejbi Vreme: 18.11.2014 10:01h

    Treba da gledamo u budućnost, a ne u prošlost! Neka neko to lepo objasni Šešelju!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP