Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BOLEST UZELA MAHA

Šešelj oboleloj jetri tepa Tomo i Aleksandre

Autor: Ivana Kljajić | 14.11.2014 - 18:00:00h | Komentara: 11

Lider radikala i haški optuženik Vojislav Šešelj iskoristio je juče stranačku konferenciju za medije, prvu po puštanju na privremenu slobodu, da objavi da nema nameru da se vraća u Haški tribunal na izricanje svoje presude i da će sadašnje vlasti morati da ga hapse i prisilno odvedu u Hag! Usput je propisno izvređao predsednika i premijera Srbije, ali i ponovio monstruozno radovanje zbog ubistva premijera Zorana Đinđića.

Predsednik SRS-a poručio da  se više neće dobrovoljno  vraćati u Hag, gde mu  se sudi za ratne zločine

Predsednik SRS-a poručio da se više neće dobrovoljno vraćati u Hag, gde mu se sudi za ratne zločine | Foto: A. Dimitrijević

- Nema mog dobrovoljnog povratka u Hag. Kad izdaju nalog Vladi Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić odlučivaće šta će da rade, ja neću bežati. To bi bio istorijski paradoks, da Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić, najbliži saradnici u mojim ratnim zločinima i direktni saučesnici u zločinima protiv čovečnosti, moraju da me isporuče. Da li mislite da bih ja takvu priliku propustio - poručio je Šešelj, uz opasku da u tom slučaju neće biti krvoprolića, već samo demonstracija. Haška optužnica tereti Šešelja za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH za period od 1991. do 1993.


Govoreći o svom zdravstvenom stanju, on je potvrdio da ima dve metastaze na jetri.

Vučić: Nek je Šešelj živ i zdrav

Iako mu je Šešelj uputio niz uvreda, premijer Vučić i juče se suzdržao od konkretnih komentara, pa mu je, kao i proteklih dana, samo poželeo dobro zdravlje.
- Šešelju želim dobro zdravlje - kratko je rekao Vučić. Predsednik Nikolić se nije oglašavao.

- A znate kako sam ih nazvao? Ta dva kancera nose ime Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić - izjavio je Šešelj, i dodao da ove metastaze mogu biti operisane. On je potvrdio da je pretio osvetom premijeru i predsedniku Srbije.

- Rekao sam ‘osvetiću se’. Ako ne stignem da se osvetim ja, to će se preneti na pokolenja. Moje osvetničko raspoloženje odnosilo se na Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, i oni su znali da se ne šalim - rekao je Šešelj, i dodao da je tako mislio u trenutku kada je bilo reči o davanju garancija za njegovo puštanje na slobodu, ali da više nema potrebe za tim.

- Pošto je moja pretnja uspela, nema osvetoljubivosti - poručio je on. Kako je rekao, ideja velike Srbije i dalje je smisao postojanja SRS-a.

- U to su se zaklinjali Vučić i Nikolić 15 godina, ali to govori o tome da su oni u većoj meri spremni na izdaju, jer su bili na potpuno suprotnoj strani. Oni su na vlasti za jednokratnu upotrebu - rekao je Šešelj.

Zoran Đinđić

Zoran Đinđić | Foto: Miloš Perić

Šešelj je najavio da SRS kreće u veliku mobilizaciju članstva i „i svih patriota“ kako bi se suprotstavili „izdajničkom režimu“ i svim pokušajima da se Srbija priključi EU ili NATO. Kako je rekao, u SRS su dobrodošli i svi oni koji su u međuvremenu otišli u druge stranke, ali pod uslovom da „nisu otimali mandate radikalima“.

„Radovao sam se ubistvu Đinđića i na to sam ponosan!“


Šešelj je naglasio da je ponosan na to što se radovao ubistvu premijera Zorana Đinđića.
- Radovao sam se kad sam čuo za ubistvo Đinđića i na to sam ponosan. Tada se srpski narod oslobodio izdajnika i mafijaša. Đinđić je tamna strana srpske istorije i jedna od najcrnjih stvari koje su nam se desile - rekao je Šešelj.
Ova izjava za DS je monstruozna. Kako se navodi u saopštenju, ona samo utvrđuje DS u uverenju da je bio u pravu što se oduvek borio protiv svega onoga što je Šešelj predstavljao u našem društvu, „a nažalost i onoga što i danas predstavlja“.
- Bilo bi interesantno isto pitanje, da li se kaje zbog svojih reči o Đinđiću neposredno pre ubistva, postaviti i predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, čija je odgovornost, s obzirom na to da je danas predsednik Republike, neuporedivo veća od one koju ima Vojislav Šešelj - ocenjuju u DS-u.

Piše još šest knjiga


Šešelj je rekao da je iz Haga poneo torbu punu rukopisa, materijala dovoljnog za šest knjiga koje namerava da objavi.
- Jesam ja tamo igrao šah i tablić, ali ja sam tamo i radio. Za ovih 12 godina pročitao sam barem hiljadu knjiga, najviše od svih. Družio sam se sa onima koji su mnogo čitali, a najmanje vremena sam provodio sa onima koji su stalno kukali. A ko su oni, to vam sigurno neću reći - ispričao je Šešelj novinarima..

Poslednji komentari
  • robi Vreme: 14.11.2014 07:23h

    ovaj treba da ide kod psihijatra...covek je prolupao..jel mu neko rekao da je ovo 2014 godina??

  • aZZa Vreme: 14.11.2014 18:04h

    Samo da se čovek prekrsti, ništa drugo...

  • jugoslav Vreme: 14.11.2014 19:23h

    svi vi koji mislite da je šešelj prolupao, NISTE MU NI DO KOLENA!

  • Sale Vreme: 14.11.2014 20:08h

    Vojvoda ide aut, gudelj baj Vojo

  • mile Vreme: 14.11.2014 20:14h

    Cirkus

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP