Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ IMA NAJBOLJE ŽELJE ZA LIDERA RADIKALA:

Šešelju, budi mi živ i zdrav!

Autor: Ekipa Alo! redakcija@alo.rs | 09.11.2014 - 07:10:00h | Komentara: 5

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je juče da lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, koji je pušten na privremenu slobodu iz Haškog tribunala, želi dobro zdravlje i brz oporavak.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: E. Čonkić

- I to je sve, nema ni “i” ni “ali”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja graničnog prelaza Nakovo-Lunga kod Kikinde. Na ponovljena pitanja novinara u vezi sa Šešeljem i da li je razgovarao sa Haškim tribunalom o uslovima njegovog puštanja, Vučić je kratko odgovorio “ne”.


Sledeće nedelje stiže u Srbiju: Vojislav Šešelj

Sledeće nedelje stiže u Srbiju: Vojislav Šešelj | Foto: AP

- Mi mu želimo dobrodošlicu, brz oporavak i dobro zdravlje - rekao je Vučić.
On je, na pitanja da prokometariše izjavu ministra za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu Aleksandra Vulina, koji je rekao da je puštanje na slobudu Šešelja pokušaj destabilizacije Srbije, naveo da Vulina veoma poštuje, ali da to neće da komentariše.


- A što se tiče stabilnosti Srbije i mnogih koji čekaju nekakvu vrstu nestabilnosti, podsećam da su mnogi prizivali “ukrajinski scenario” u izbornoj kampanji - rekao je Vučić.

Premijer Srbije poručio je da je njegov posao da vodi zemlju i da će to raditi sve dok za to ima podršku naroda.

Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin | Foto: FoNet

- Nikada sebi neću da dozvolim zbog toga što mislim da radim najbolje za svoju zemlju, što radim pošteno i što smem svakoga u lice da pogledam da držim vlast mimo narodne volje - rekao je Vučić.


- Ja da budem Bojan Pajtić i da sa šest ili 16 odsto držim vlast, ne pada mi na pamet - kazao je Vučić odgovarajući na pitanje da li će ući u političku polemiku sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem kad se bude vratio u Srbiju iz Tribunala u Hagu.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Rada Šegrt

Vučić je dodao da će se onoga trenutka kad narod bude mislio da mu je bolje sa Pajtićem, Šešeljem, ili bilo kojim drugim političarem, tog trenutka skloniti sa vlasti. Kako je dodao, on je na mestu premijera narodnom voljom.


- Nemojte da brinete. Ja da držim vlast po svaku cenu, ne pada mi na pamet - poručio je Vučić.

Vulin: Vlada ne zna kada će se Šešelj vratiti

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je juče da Vlada Srbije ne zna kada će se predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj tačno vratiti u Srbiju i da Haški tribunal o tome obaveštava u trenutku kada zatvorenik napusti Holandiju.
- Državni organi će o tome biti obavešteni - rekao je Vulin, koji je naveo da smatra da je Šešelj trebalo da bude pušten još pre četiri godine.
- Meni je drago da se svi puste. Ako mene pitate, on je mogao da bude pušten još pre četiri godine, kada su završili sa pretresom na suđenju - rekao je Vulin. Upitan o nastavku Šešeljevih aktivnosti u Srbiji, Vulin je odgovorio da Vlada Srbije ne zna kakav je dogovor Šešelj postigao sa tribunalom.
- I tu je napravljen propust. Mi zaista ne znamo šta se Šešelj dogovorio sa Haškim tribunalom, da li je potpisan aneks ili ne. Sa tim saznanjem mogao bih da dam svoje mišljenje - rekao je Vulin.

Vučić delio autograme


Otvorena su tri granična prelaza sa Rumunijom, Nakovo-Lunga kod Kikinde, Jaša Tomić-Fenj kod Zrenjanina i Vrbica-Valkanj kod Čoke. Najsvečanije je bilo u Nakovu kod Kikinde gde su prelaz otvorili premijeri Srbije i Rumunije Aleksandar Vučić i Viktor Ponta. Veliki broj Nakovčana želeo je da se slika sa premijerom, a mnogima je delio autograme. Jedna žena poklonila mu je flašu rakije.
- Rukovao sam se s Vučićem i veoma sam srećan. Nisam očekivao da će mi prići – rekao je Lazo Pilipović (77) koji je i invalidskim kolicima došao da pozdravi premijera.

Poslednji komentari
  • alija djerzelez Vreme: 09.11.2014 08:35h

    kakav cinizam.

  • biki Vreme: 09.11.2014 15:24h

    Covek je bolestan i zaista treba da bude sa svojom porodicom.Mislim da i njemu samom to treba da bude prioritet a ne drzanje kojekakvih politickih govora i govorancija.

  • nataly Vreme: 09.11.2014 15:25h

    Seselj je tesko bolestan,zalio se na neadekvatnu negu u Hagu i od vlade Srbije dobio je garancije za pustanje kako bi mogao da bude u svojoj zemlji,sa svojom porodicom i kako bi dobio odgovarajuce lecenje.Medjutim,on ce to iskoristiti kako bi saku svojih pristalica a i onih sto dobise 5% na izborima nahuskao na to kako je vlast uSrbiji losa i kako je treba menjati.Taj miting koji najavljuju verovatno nece proci bez nereda sto ce opet u svet poslati ruznu sliku o Srbiji,a to je dokaz koliko je njima stalo do Srbije i njenih gradjana.

  • naca Vreme: 09.11.2014 15:25h

    Vucic uziva veliku posrsku gradjana i to nece promeniti Seseljev dolazak.NJegova politika je prevazidjena,uz sve to radikali su skloni neredima i raznim ispadima i narod to zna....

  • ljanmi Vreme: 09.11.2014 15:27h

    Sta drugo Vucic moze da kaze?On je covek u pravom smislu te reci...podrzao je garancije za njegov dolazak,verujem da mu od srca zeli dobro zdravlje i zaista nema potrebe da vise prica o njemu niti da odgovara na pitanja neumornih novinara koji su zeljni izjava pa da posle izvlace iz konteksta neke stvari.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP