Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

REKORDERKA

Šest funkcija poslanice SNS iz Niša

Autor: Vesna Torović | 09.06.2014 - 09:08:00h | Komentara: 7

Narodna poslanica SNS dr Ljubica Mrdaković Todorović (52), ginekolog Doma zdravlja u Nišu, uživa veliko poverenje vrha stranke, pa je tako dobila čak šest funkcija.

Ljubica Mrdaković Todorović

Ljubica Mrdaković Todorović je narodna poslanica i odbornica Skupštine Niša iz redova SNS, a ovog januara Vlada Srbije imenovala je za predsednicu Nadzornog odbora Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”. Ona je za tu funkciju dobila odobrenje Administrativnog odbora Skupštine Srbije, koji je zaključio da te dve funkcije nisu u sukobu interesa.

Iako je na neplaćenom odsustvu u Domu zdravlja, Ljubica Mrdaković Todorović i dalje obavlja funkciju savetnika direktora za organizacijska i zdravstvena pitanja. Zamenica je predsednika Odbora za zdravlje i porodicu i član je Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova u Narodnoj skupštini. Takođe je zamenica šefa odborničke grupe naprednjaka u niškom gradskom parlamentu. Član je Glavnog odbora SNS-a.

Ljubica Mrdaković Todorović je postala narodna poslanica naprednjaka 2012, dok je na vanrednim izborima ove godine je bila 51. na listi SNS. Od nje je bolje pozicionirani Nišlija bio samo general u penziji Momir Stojanović. Pre toga nije bila politički angažovana, a nije poznato da li je bila član neke stranke.

- Ona je najbolje kotirani naprednjak iz Niša. Očigledno je da uživa veliko poverenje predsednika SNS Aleksandra Vučića. Do sredine prošle godine bila je čak načelnica ginekologije, a gotovo nikad nije dolazila na posao jer je već bila narodna poslanica - navodi izvor “Blica” i dodaje da je ona izgubila bitku za direktorsku fotelju u niškom Domu zdravlja 2012.

- Mnogo je želela da postane direktorka, ali je pobedio dr Milorad Jerkan iz njene partije. Tada je rekla da je Niš više ne interesuje i da će se fokusirati na funkcije u Beogradu.

Iako je obećala da će odgovoriti na pitanja “ Blica” o tome kako uspeva da obavlja sve funkcije koje ima, Ljubica Mrdaković Todorović to nije učinila.

Aktivna u parlamentu

Ljubica Mrdaković Todorović je među pet narodnih poslanika koji su najviše vremena proveli u skupštinskoj sali tokom zasedanja parlamenta u sazivu 2012-2014. Ona je u poslaničkoj klupi provela 274 sata.
Poslednji komentari
  • grada Vreme: 09.06.2014 09:33h

    Ovo nece dobro zavrsiti!

  • Драгомир Vreme: 09.06.2014 10:45h

    Ништа горе ми не иде на живце као жене СА ДВА ПРЕЗИМЕНА?Добро,добро,знам да по закону то сада може а раније а не баш давно то је било НЕПОЗНАТО!Зашто то жене раде?Прво,нису се удале из љубави већ дај што даш!Друго,да се докажу да су удате!Јер када је видиш прво помислиш да је уседелица која или изгледа како изгледа ... Мислим рећи још нешто ружно али боље да се не изражавам! ПС.Ја сам одобравао мојој Радојки дупло презиме али њено презиме па плус моје има да се потписује са једне стране стола и заврши до другог краја стола!Сељачка посла!

  • Zoran Vreme: 09.06.2014 10:56h

    Kako li samo sve stiže?

  • miroslav Vreme: 09.06.2014 11:19h

    Evo predloga za jos jednu funkciju za tako sposobnu zenu> moze da menja celo odeljenje ginekologije u Pirotu.

  • neopevana budala Vreme: 09.06.2014 11:59h

    Ma hoce GRADO, hoce, samo ti nisi obavsten brzojavno.... hehehehehehehe.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP