Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NOVI ESTRADNI KADAR NAPREDNJAKA

Šlager pevač savetnik za dijasporu!

Autor: Ekipa Alo! | 31.01.2013 - 18:34:00h | Komentara: 65

Vlada Srbije ima novo estradno pojačanje! Kako „Alo!“ saznaje, glumac i pevač Rastko Janković imenovan je krajem prošle godine za savetnika direktora Kancelarije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu. Kao član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, Janković je stranci u predizbornoj kampanji stavio na raspolaganje sve svoje umetničke potencijale, a bio je i autor predizborne himne naprednjaka „Samo najbolji idu napred“, te numere „Moj Beograd“.

Rastko Janković

Janković visoku funkciju obezbedio nastupanjem na predizbornim 
skupovima SNS-a | Foto: Vladislav Mitić

Umetnik je na novu funkciju imenovan je 15. novembra, a kako je objasnio za naš list, savetničko mesto dobio je na poziv direktorke ove kancelarije Slavke Drašković. Na naše pitanje šta ga je preporučilo za prestižni angažman u Vladi Srbije, Janković je rekao da je za taj posao čak i prekvalifikovan!


- Ja sam čovek koji je dobar deo života proveo u inostranstvu, rođen sam u Parizu, studirao sam u Beogradu, mnogo putovao... Završio sam Fakultet dramskih umetnosti, a u okviru kancelarije za dijasporu dobio sam sektor za kulturu, sport, prosvetu i nauku, tako da se može reći da sam i previše kvalifikovan za ovo mesto - navodi Janković i dodaje da je svoj posao i te kako ozbiljno shvatio.

Rastko Janković

Može da zapeva i gastarbajterima: Rastko Janković | Foto: Rajko Ristić

- Nisam ja, znate, stolar, uz dužno poštovanje tog zanata, već umetnik i razumem umetnike. Eto, za vikend smo bili u Parizu na Svetosavskom balu, razgovarali s našim kulturnim poslenicima u dijaspori... Jedna od prvih stvari koje sam uradio jeste da popišemo biblioteke u rasejanju, slaćemo im potrebne knjige i slično. Osim u Nišu, otvaramo kancelarije za dijasporu i u Kruševcu, Požarevcu... - nabraja naprednjak.
On kaže da pre Srpske napredne stranke nije imao partijsku knjižicu nijedne političke opcije. Ipak, on nije želeo da komentariše da li ga je upravo članstvo u SNS-u i preporučilo da dobije državno uhlebljenje, već nas je uputio da to upitamo njegovu direktorku.

Janković je poznat po ulozi u filmu „Rođeni sjutra“, ali i dugoj vezi s pevačicom Jellenom, koje je takođe uplovila u političke vode, ali kao portparol Parije ujedinjenih penzionera Srbije.

Sve ekspert do eksperta!
Osim pevača i glumca Rastka Jankovića, nova vlada udomila je brojne ličnosti s estrade. Tako je „Grandova“ balerina Dragana Milošević imenovana za savetnika direktora EPS-a, a glumac i učesnik rijaliti programa Dragan Marinković Maca postavljen je za direktora Pozorišta mladih u Novom Sadu. Estradni menadžer Saša Mirković postao je „savetnik za sneg“ Milutina Mrkonjića, a u Ministarstvu za infrastrukturu uhlebnjenje su našle i bliznakinje Ivana Škorić i Bojana Nikolić, muž Lee Kiš, dok je Maja Nikolić samoprozvani ekspert za „Železnice“!

Poslednji komentari
  • Tiksi Vreme: 31.01.2013 19:01h

    Sve moj do mojega....

  • miki Vreme: 31.01.2013 22:22h

    Alo je bio i ostao jedini objektivan dnevni list ne stavljajuci se ni na jednu stranu. Niste samo pomenuli one kadrove SNS koji su kupili diplome u Novom Sadu a sada su na rukovodecim mestima u javnim preduzecima.

  • duda Vreme: 01.02.2013 10:16h

    Koja sprdacina s drzavom, a mozda je i tacna ona izreka, da je vlast onakva kako je narod izabere, a hteli su Tomu, eto im sad...

  • Ivica iz pupsa Vreme: 01.02.2013 15:44h

    Za razliku od pomenutog u tekstu ,Jellena je zavrsila drzavni fakultet,magistrirala i radi u svojoj struci .mi smo ponosni sto je sa nama.

  • mira Vreme: 05.02.2013 22:47h

    Jao boze da se covek ispovraca! Malo im pevusio za kampanju, pa brze bolje da mu se oduzuze!Kao sto rece navedeni sve moj do moga!Aca mu drug pa eto naslo se i neko mesto za njega:P

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP