Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SRPSKA NAPREDNA STRANKA UZ IĆE I PIĆE PROSLAVILA ŠESTI ROĐENDAN

Slavio i „izbačeni“ Saša Mirković!

Autor: M. Keranović - D. Ramadani | 23.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 20

Radomir Nikolić juče nije bio preterano slavljenički raspoložen na rođendanu Srpske napredne stranke, verovatno zato što se pokazalo da njegove odluke kao predsednika Izvršnog odbora (IO) te stranke i nemaju posebnu težinu.

„Ne, ne, nismo  mi zajedno“:  Nikolić i Mirković

„Ne, ne, nismo mi zajedno“: Nikolić i Mirković | Foto: Zoran Ilić

Da je to tako, pokazalo je prisustvo Saše Mirkovića, koga je upravo IO, na čijem čelu je Tomin stariji sin, izbacio iz SNS-a. Mirković ne samo da ne mari za odluke Radomira Nikolića već je juče bio dobro raspoložen, a ćaskao je sa većinom prisutnih, sem naravno sa Radomirom.

Radomir Nikolić srdačno sa  Milošem Vučevićem

Radomir Nikolić srdačno sa Milošem Vučevićem | Foto: Zoran Ilić

Toma: Boljih od SNS nema


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić lično je čestitao šesti rođendan SNS. „Boljih od SNS-a nema“, rekao je Nikolić, inače i prvi predsednik stranke, koja, po njegovoj oceni, nosi veliku odgovornost, jer „cela Srbija gleda na poteze koje oni treba da povuku“.
- Svi građani su mi jednaki, sve stranke mi nisu jednake - najviše volim SNS - dodao je Nikolić. Upitan da li mu nedostaje stranački život, Nikolić je odgovorio: „To je kao kada biste pitali da li vam nedostaje hleb ili voda“.

Mirković i Nikolić tokom čitave proslave držali su se na pristojnoj udaljenosti. U jednom trenutku je čak i Mirković prošao pored Nikolića, ali se nisu pozdravili. Inače, vidno raspoloženi Mirković nije se libio da proćaska sa većinom funkcionera naprednjaka, a ni oni nisu bežali od njega. Tako je, između ostalih, stajao i sa generalnim sekretarom Vlade Novakom Nedićem, a kasnije i sa potpredsednikom naprednjaka Goranom Kneževićem, koga je u šali upitao: „Je l’ mogu kod vas u pokrajinski odbor“. Sa ministrom vojnim Bratislavom Gašićem se čak i opkladio.

- Hoće tri plate, a hoće i da ostane - pecnuo ga je Gašić, ali više u šali.
- Ajde da se kladimo da ne primam nijednu - dodao je Mirković, a ruka u ruci bio je dokaz da je opklada pala.

Estradna  elita SNS-a: Cakana  i Kemiš

Estradna elita SNS-a: Cakana i Kemiš | Foto: Goran Srdanov


Za razliku od Mirkovića, Tomin sin u pojedinim trenucima izgledao je zabrinuto. Osmeh na licu imao je tokom pozdravljanja sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem. Ćaskao je i sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem. Međutim, njegovom ocu Tomislavu nije bio problem da stane pored Mirkovića. Naime, nekadašnji lider naprednjaka, a danas šef države, posle kraćeg govora, pozdravljao se sa prisutnima, idući od jednog do drugog, da bi u jednom trenutku došao i do Mirkovića.

- Mi nismo zajedno - kazao je predsednik Srbije uz osmeh, negirajući to i prstom, kada je primetio da ih zajedno fotografiše naš fotoreporter. Tome se nasmejao i Mirković.

Na rođendanu naprednjaka juče su osim Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, između ostalih, bili i Jorgovanka Tabaković, Maja Gojković, Nikola Selaković, Bratislav Gašić, Jadranka Joksimović, Zoran Babić, Igor Mirović, Goran Knežević, Milanka Karić, Marjan Rističević, Milovan Drecun, Radoš Ljušić, Milan Bačević, Bratislav Petković, Dragan Šormaz, Predrag Peruničić...
Od estradnih ličnosti bili su i Miroljub Aranđelović Kemiš koji je došao bez supruge Zorice Brunclik, a uglavnom je vreme provodio u ćaskanju sa Dragicom Radosavljević Cakanom. Među prisutnima bili su i glumci Slobodan Ćustić i Tihomir Tika Arsić. Tika Arsić stajao je sa Rastkom Jankovićem i Vladimirom Božovićem.

Al se ovde dobro jelo, baš...

Al se ovde dobro jelo, baš... | Foto: Goran Srdanov

Rođendan bez torte


Naprednjaci su rođendan obeležili bez slavljeničke torte, ali uz posluženje. Pozivajući i novinare da se posluže, Aleksandar Vučić je uz osmeh naveo: „To je od onoga što nam je DS obezbedio“. Naime, Vučić je prethodno odgovarajući na pitanje novinara kako je moguće da se smanjuju plate i penzije, a istovremeno povećavaju sume koje iz budžeta idu partijama, rekao je da njima „ide taman toliko novca koliko je odredila DS“, ali da će se to promeniti kad se promeni zakon koji to omogućava.
- DS je planirala da te pare daje sebi, pa se onda dogodilo da izgube izbore. To je zakon koji je doneo DS - ponovio je Vučić.

Kome  se ne sviđa  u SNS-u uvek  može da ode  u drugu  stranku:  Vučić

Kome se ne sviđa u SNS-u uvek može da ode u drugu stranku: Vučić | Foto: Goran Srdanov

Rešićemo problem duplih funkcija


Lider SNS-a Aleksandar Vučić poručio je da naprednjaci vode politiku u interesu građana, a ne stranke, te da imaju plan za budućnost, odnosno za narednih pet do deset godina. Vučić je kazao da je proslava stranke najskromnija moguća, jer nije vreme za slavlje i parade, ali da očekuje da će već 2016. ovaj datum moći da se proslavi na drugačiji način.
Vučić je, govoreći o duplim funkcijama, rekao da su to unutarstranačke stvari koje će biti rešavane i da je jedino pitanje da li će se poštovati ono što je Glavni odbor odlučio ili ne.
- Mi ćemo to rešiti, za razliku od drugih političkih stranaka koje glume da su opozicija i čiji čelnici imaju po 10 funkcija. Državni automobili im služe da se njime voze 800 metara, da se slupaju i napuste mesto udesa. U našoj stranci će se poštovati odluka da nema duplih funkcija - rekao je Vučić i dodao: „Kome se ne sviđa, uvek može da ode u tu drugu stranku“.

Poslednji komentari
  • mala zena Vreme: 23.10.2014 07:55h

    Ne razumem i dalje sta je Radomir pokusavao sa potezom da izbaci Mirkovica kad je covek skroz na mestu,treba da nastavi gde je stao i pomaze gradjanima Zajecara kao sto je to cinio i do sada!

  • plava ciganka Vreme: 23.10.2014 07:58h

    Pitanje je jos dal ce biti izbacen,kao sto je rekao Vucic tu odluku donosi Glavni odbor.

  • strumfeta Vreme: 23.10.2014 07:59h

    Pa naravno da je slavio sta ce on,tako i treba.

  • amidzi Vreme: 23.10.2014 08:00h

    Ljudi ostavite Mirkovica na miru,covek je kralj!

  • Janja25 Vreme: 23.10.2014 08:01h

    Mirkovic je vala zasluzio da ostane u stranci svojim radom je to pokazao.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP